ΕΠΟ: Υπέγραφε συμβάσεις προς συμφέρον άλλων

Από sdna.gr: Σε αποκαλύψεις όσον αφορά τις συμβάσεις που υπέγραφε η ΕΠΟ προχώρησε έκθεση νομικού ελέγχου, σύμφωνα με την οποία η ομοσπονδία υπέγραφε συμβάσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ οι οποίες ωστόσο ήταν ζημιογόνες για την ίδια.
Πηγή: sdna.gr
ΕΠΟ: Υπέγραφε συμβάσεις προς συμφέρον άλλων

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, η έκθεση αφορά συμβάσεις υπογεγραμμένες από την προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΟ οι οποίες ενδεχομένως να απασχολήσουν την ποινική δικαιοσύνη, καθώς κρίνονται ασύμφορες για την Ομοσπονδία.

Συγκεκριμένα, οι συμφωνίες με ισχύ από 1.1.2008 μέχρι 15.4.2017, όπως επισημαίνεται στην 84σέλιδη έκθεση νομικού ελέγχου, είχαν συνταχθεί με τρόπο συμφέρον για τον αντισυμβαλλόμενο της ομοσπονδίας και εις βάρος της ίδιας. Επιπροσθέτως, η μορφή κατάρτισής τους καθιστά δύσκολη την εξειδίκευση-παρακολούθηση της κάθε σύμβασης, δεν ακολουθείται ενιαίο μοντέλο δομής, την ώρα που απουσιάζει και μια θεσμικά κεντρική υπηρεσία επιφορτισμένη με την τήρηση αρχείου των συμβάσεων και τη φύλαξη τους, γεγονός που σε πολλές περιπτώσεις δεν επιτρέπει στο λογιστήριο να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό τους.

Παράλληλα, παρατίθενται από την έκθεση ειδικές παρατηρήσεις, όπως για παράδειγμα η μη αναγραφή χρόνου έναρξης υπηρεσιών και χρόνου παράδοσης σχετικά με τις εργασίες στον Άγιο Κοσμά ένα στοιχείο απαραίτητο για τη σύμβαση, το δάνειο προς την ΕΠΣ Βοιωτίας όπου δεν προβλέπεται η διάρκειά του, ενώ όσον αφορά τη χορήγηση δανείων προς υπαλλήλους και σωματεία δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη στο καταστατικό της ΕΠΟ.

Τέλος, υπάρχουν δύο αναφορές και στην συμφωνία με την περιβόητη υπόθεσης της «κάρτας υγείας» που ζημίωσε την ομοσπονδία με 13 εκατομμύρια ευρώ και για την οποία στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα βρεθούν 22 πρώην παράγοντες της ΕΠΟ, ανάμεσα στους οποίους και οι πρώην πρόεδροι Βασίλης Γκαγκάτσης, Σοφοκλής Πιλάβιος, Γιώργος Σαρρής και Γιώργος Γκιρτζίκης.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...