Κίντμπεργκ:«Μπορούμε να φιλοξενήσουμε και 1.300 οπαδούς του ΠΑΟΚ»(aud)

Από metrosport.gr:Στο Αθλητικό Μετρόπολις 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της αντιπάλου του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, Εστερσουντ, Ντάνιελ Κίντμπεργκ, και μίλησε για την κλήρωση, τη φιλοσοφία της ομάδας του, το αν ξέρει πράγματα για τον Δικέφαλο αλλά και το πόσους οπαδούς μπορεί να φιλοξενήσει στο γήπεδο.
Πηγή: metrosport.gr
Κίντμπεργκ:«Μπορούμε να φιλοξενήσουμε και 1.300 οπαδούς του ΠΑΟΚ»(aud)

Αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος της Εστερσουντ:

Για την κλήρωση της ομάδας του με τον ΠΑΟΚ: «Είναι προνόμιο για την ομάδα μου να αντιμετωπίζει μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ, ένα τόσο σπουδαίο σύλλογο. Είμαι ενθουσιασμένος με την προοπτική να αγωνιστούμε κόντρα στον ΠΑΟΚ, είναι φανταστικό για εμάς, μιλήσαμε για τον αντίπαλο. Εχουμε έναν Ελληνα παίκτη που έχει παίξει στον ΠΑΟΚ (σ.σ για τον Παπαγιαννόπουλο), ο προπονητής μας έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν τον ΠΑΟΚ ενώ και ο προπονητής της Γαλατασαράι που αποκλείσαμε είναι παλιός τεχνικός του ΠΑΟΚ, οπότε νιώθουμε σαν να έχουμε μια σύνδεση με την ομάδα της Θεσσαλονίκης».

Για την φιλοσοφία της ομάδας: «Είμαστε μια μικρή ομάδα που αγωνιζόμασταν πριν λίγα χρόνια στην 4η κατηγορία, μόλις πέρυσι ανεβήκαμε στην πρώτη κατηγορία, τερματίσαμε στην 8η θέση και κατακτήσαμε το Κύπελλο. Μας αρέσει το γρήγορο ποδόσφαιρο, η κατοχή μπάλας, έχουμε τρεξίματα και πάθος. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να κερδίζουμε τα παιχνίδια, για αυτό παίζουμε ποδόσφαιρο».

Για τα συναισθήματα που προκάλεσε ο αποκλεισμός της Γαλατά: «Ηταν μια πολύ μεγάλη στιγμή για εμάς καθώς παίξαμε κόντρα σε μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι αντιμετωπίσαμε και την Φόλα Ες στον επόμενο γύρο που έπαιξε πολύ καλά, είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το πάθος και την αγωνιστικότητά τους. Τώρα προετοιμαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τον ΠΑΟΚ στα δύο παιχνίδια».

Για τα συμβόλαια και το μπάτζετ της ομάδας: «Ο πιο ακριβός παίκτης παίρνει 60.000 ευρώ, όλα τα έξοδα για τον σύλλογο είναι 5 εκατ. ευρώ, όλοι οι μισθοί των παικτών μας δεν κάνουν ούτε έναν παίκτη του ΠΑΟΚ. Ολη η ομάδα έχει μισθούς περίπου 1 εκατ. ευρώ. Είμαστε περήφανοι που θα αντιμετωπίσουμε τον ΠΑΟΚ αλλά θα σας στεναχωρήσουμε γιατί θέλουμε να κερδίσουμε και τα δύο παιχνίδια και να προκριθούμε».

Για το αν έχει μάθει κάτι παραπάνω για τον ΠΑΟΚ και για το αν έχει μιλήσει με τον Παπαγιαννόπουλο: «Εχω μιλήσει με τον Σωτήρη, θα τηλεφωνήσω σε ένα καλό μου φίλο που έχω στην Ελλάδα, τον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς για να με βοηθήσει με μερικές πληροφορίες για τον ΠΑΟΚ».

Για το μοντέλο διοίκησης στην Εστερσουντ και τα οικονομικά δεδομένα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα: «Εδώ παίρνουμε χρήματα από χορηγίες, από τα εισιτήρια και από την τηλεόραση. Το 1/3 του μπάτζετ μας προέρχεται από τις χορηγίες, το 1/3 από τα εισιτήρια και το άλλο 1/3 από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Έχουμε κάποια έσοδα και από πωλήσεις ποδοσφαιριστών, όμως αυτή τη στιγμή δεν θέλουμε να πουλήσουμε κάποιον γιατί θέλουμε να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ».

Για το αν γνωρίζει κάποιον παίκτη του ΠΑΟΚ: «Όχι, δεν έχουμε μπει σε τέτοιες λεπτομέρειες. Επικεντρωνόμαστε στους δικούς μας παίκτες, η μεταγραφική περίοδος τελειώνει τον Αύγουστο και μπορεί να πουλήσουμε κάποιον παίκτη μας, αλλά πρώτα θα τους χρησιμοποιήσουμε για να περάσουμε τον ΠΑΟΚ».

Για το αν ο ίδιος δούλευε στον σουηδικό στρατό και αν αυτό σημαίνει ότι οι παίκτες του είναι πολεμιστές: «Μετά από 17 χρόνια στον στρατό έγινα επιχειρηματίας, αυτό υπάρχει στην ομάδα είναι πειθαρχία και αγωνιστικότητα».

Για το πόσο χωράει το γήπεδο της ομάδας του: «Το γήπεδο μας χωράει 6.300, μπορούμε να φιλοξενήσουμε μέχρι και 1.300 οπαδούς του ΠΑΟΚ. Είμαστε ευέλικτοι σε αυτό κομμάτι».

Διαβάστε ακόμη...