Αγκάθια και... λαβράκια στο δρόμο ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ!

Από sdna.gr: Λίγες ώρες πριν την κλήρωση του Europa League το SDNA αναλύει τους πιθανούς αντιπάλους ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ. Ποιους θέλουν να αποφύγουν, ποιους θα ήθελαν και ποιοι τους τρομάζουν!
Πηγή: sdna.gr
Αγκάθια και... λαβράκια στο δρόμο ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ!

Ώρα κλήρωσης (13:00 για Τσάμπιονς Λιγκ και 14:00 για Europa League), λοιπόν, το μεσημέρι στη Νιόν της Ελβετίας και οι τρεις εκπρόσωποι του ελληνικού ποδοσφαίρου ετοιμάζονται να μάθουν τον αντίπαλό τους στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ περιμένουν το τελευταίο τους εμπόδιο πριν τους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Οι τρεις ομάδες, ωστόσο, δεν βρίσκονται στην ίδια μοίρα. Ο Δικέφαλος του Βορρά έχει καταφέρει με τις καλές του παρουσίες τα τελευταία χρόνια στα Κύπελλα Ευρώπης να έχει εξασφαλισμένη μία θέση στους ισχυρούς της σημερινής κλήρωσης, σε αντίθεση με το τριφύλλι και την Ένωση που θα βρίσκονται στο ποτ των ανίσχυρων. Υπενθυμίζεται, πάντως, πως μετά τις «καραμπόλες» της Πέμπτης οι πράσινοι θα μπορούσαν να έχουν σκαρφαλώσεις όμως στάθηκαν ιδιαίτερα άτυχοι και έτσι βρίσκονται στην πρώτη θέση των αδύναμων. Βεβαίως, αυτό δεν σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ θα έχει δεδομένα εύκολο έργο ή ότι ΑΕΚ και Παναθηναϊκός δεν έχουν πιθανότητες να βρουν στον δρόμο τους ομάδες στα μέτρα τους. Πάμε όμως να αναλύσουμε τι ισχύει για τον κάθε σύλλογο ξεχωριστά.

Φαβορί σε κάθε περίπτωση ο ΠΑΟΚ

Για τον ΠΑΟΚ τα πράγματα είναι σχετικά πιο απλά σε σχέση με τους άλλους δύο. Με όποια από τις 22 ομάδες κληρωθεί θα έχει τον τίτλο του φαβορί. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως υπάρχουν κάποιες παγίδες ή κάποια ζευγαρώματα με ιδιαιτερότητες που καλό θα ήταν να αποφύγει. Σε αυτές τις φάσεις της διοργάνωσης καλό είναι να αποφύγει ομάδες που σίγουρα αποτελούν μικρότερα μεγέθη από τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, όμως προέρχονται από πρωταθλήματα καλύτερα από το ελληνικό όπως για παράδειγμα η Μαρίτιμο από την Πορτογαλία ή η Ουτρέχτη από την Ολλανδία.

Να θυμίσουμε, άλλωστε, πόσο είχε δυσκολέψει πέρσι η άσημη Αρούκα τον Ολυμπιακό και πάλι στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Επίσης, η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα ήταν καλό να αποφύγει ταξίδια στη Σκανδιναβία καθώς πρόκειται για ομάδες που έχουν φουλ αγωνιστικό ρυθμό με τα πρωταθλήματα τους να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Παραδείγματα τέτοιων ομάδων είναι η Ρόζενμποργκ και Κλείνοντας το κεφάλαιο ΠΑΟΚ υπάρχουν και κάποια ζευγαρώματα με ιδιαιτερότητες όπως αυτό με τον Ερυθρό Αστέρα (λόγων των γνωστών σχέσεων των οπαδών της ομάδας με εκείνους του Ολυμπιακού) ή με τις δύο ομάδες των Σκοπίων.

Ελπίζουν να τους χαμογελάσει η θεά τύχη Παναθηναϊκός και ΑΕΚ

Πάμε τώρα να δούμε τι ισχύει για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ οι πιθανότητες των οποίων για πρόκριση και συνέχεια στο ταξίδι τους στα γήπεδα της Ευρώπης ως και τα Χριστούγεννα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το κατά πόσον θα τους χαμογελάσει και θεά τύχη. Στο ποτ των ομάδων από τις οποίες θα προκύψει ο αντίπαλός τους υπάρχουν κλαμπ για τα οποία ισχύει το... μακριά και αγαπημένοι! Τέτοια είναι η Ζενίτ, η Μίλαν, η Έβερτον, η Μπιλμπάο και η Φενερμπαχτσέ. Από εκεί και πέρα υπάρχουν σύλλογοι με τους οποίους αμφότερες οι ελληνικές ομάδες θα έχουν τον τίτλο του αουτσάιντερ όμως σε καμία περίπτωση δεν θα είναι απαγορευτικές.

Τέτοιες περιπτώσεις είναι η Ντιναμό Κιέβου, ο Άγιαξ ίσως και η ρωσική Κράσνονταρ κυρίως λόγω βαθμού ετοιμότητας. Από εκεί και πέρα με λίγη τύχη ΑΕΚ και Παναθηναϊκός μπορούν να κοντραριστούν με ομάδες με τις οποίες θα έχουν ως και τον τίτλο του φαβορί, όπως η Παρτιζάν, η Αούστρια Βιέννης η Μίντιλαντ. Φυσικά πολλές πιθανότητες πρόκρισης έχουν και με συλλόγους με ευρωπαϊκή εμπειρία αλλά από πρωταθλήματα σαφώς χαμηλότερης δυναμικότητας από το ελληνικό όπως η Μακάμπι, η Μπάτε Μπορίσοφ, η Λουντογκόρετς και η Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Αντιλαμβάνεται κανείς από όλα τα παραπάνω πως ο δρόμος του ΠΑΟΚ προς τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ περιέχει σαφώς λιγότερα αγκάθια σε σχέση με τους άλλους δύο εκπροσώπους της Ελλάδας όμως αφενός υπάρχουν ομάδας χαμηλότερης δυναμικότητας και στο γκρουπ των ισχυρών και αφετέρου... καμία ομάδα δεν προκρίθηκε, καμία ομάδα δεν αποκλείστηκε από την κλήρωση όπως αρέσκονται να δηλώνουν και οι περισσότεροι προπονητές.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...