«Να δημιουργήσουμε κάτι ελκυστικό»

Από Paok24.com:O προπονητής του ΠΑΟΚ, μίλησε μεταξύ άλλων, για την καινούργια σελίδα στην καριέρα του και δεν έκρυψε την αισιοδοξία του. Τι είπε για Κόνιαρη, Χαραλαμπόπουλο και τις κινήσεις που γίνονται.
Πηγή: paok24.com
«Να δημιουργήσουμε κάτι ελκυστικό»

Τα αποσπάσματα της συνέντευξης του Ηλία Παπαθεοδώρου στον «Sport-fm» για τον ΠΑΟΚ και τους Κόνιαρη-Χαραλαμπόπουλο:

Για τον ΠΑΟΚ:
«Ο ΠΑΟΚ για οποιαδήποτε Έλληνα προπονητή της γενιάς μου και για οποιοδήποτε Έλληνα παίκτη, είναι ένα περιβάλλον εξαιρετικό. Το έβλεπα από μακριά και αυτή η άποψη μου ενισχύεται από τότε που πήγα πριν δύο μήνες. Έχουν δημιουργήσει προϋποθέσεις, για πολύ υψηλότερου επιπέδου ομάδα από αυτή που έχει τώρα. Όλα τα γύρω-γύρω είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Οι άνθρωποι που είναι στον ΠΑΟΚ, είναι τόσο πολύ κοντά και στηρίζουν τους παίκτες και τους προπονητές που νιώθεις πολύ δυνατός και με αυτοπεποίθηση. Νιώθεις ότι θέλεις να προσφέρεις για το καλύτερο. Είμαι πολύ αισιόδοξος γιατί έχω συναντήσει ένα περιβάλλον στο οποίο θέλω να δουλέψω. Είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία και παράδοση και θέλουμε να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο, κάτι ελκυστικό και υπάρχουν συνθήκες για να το κάνουμε. Υπάρχει όραμα και στόχος. Με υπομονή, συνέπεια και πολύ μεγάλη προσπάθεια από όλους, θα μπορέσουμε να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο».

Για το αν θα έχει τον Χαραλαμπόπουλο στον ΠΑΟΚ:
«Δεν εξαρτάται από εμάς αυτή τη στιγμή. Ανήκει στον Παναθηναϊκό, υπάρχει ενδιαφέρον αλλά πρέπει να αποφασίσει ο Παναθηναϊκός με τον παίκτη πως θα συνεχιστεί η συνεργασία του και τι ρόλο θα έχουμε εμείς. Θέλουμε να έχουμε ελληνικό κορμό. Έχουμε 6 παίκτες σε καλή ηλικία και κάποιους πιο έμπειρους, που ξέρουν τι σημαίνει να είσαι στον ΠΑΟΚ .Έχουμε επιλέξει κάποιους ξένους με πρώτο χαρακτηριστικό το κίνητρο και δεύτερο την ποιότητα τους».

Για τον Κλάσεν:
«Περιμένουμε την απάντηση του, έχουμε κάνει μια πρόταση. Αύριο είναι σημαντική μέρα, ταυτόχρονα έχουμε και άλλες επιλογές αν κάτι δεν πάει καλά Είμαστε αισιόδοξοι και ο παίκτης δείχνει να τον ενδιαφέρει πολύ. Έχουμε επιλέξει παίκτες που πέρσι, είχαν μεγαλύτερα συμβόλαια για να παίξουν στον ΠΑΟΚ. Παραμένει ένα κλαμπ που προσελκύει παίκτες και δείχνει τη δυναμική που έχει η ομάδα».

Για το αν θα υπάρξει πέμπτος ψηλός, αλλά θα είναι Ελληνας:
«Θα δούμε, υπάρχει μια σκέψη να πάμε με πέντε ξένους. Αν καταφέρουμε να προσελκύσουμε κάποιον Έλληνα, για αυτή τη θέση, καλώς...»

Για το αν θα έχει κι άλλους νεαρούς σαν τον Κόνιαρη ο ΠΑΟΚ:
«Θα εξαρτηθεί από το ποιοι θέλουν να έρθουν. Εμείς έχουμε τη θέληση να προσελκύσουμε κάποια παιδιά. Αν αυτά τα παιδιά εκτιμήσουν σωστά τι είναι ο ΠΑΟΚ και τι μπορεί να τους δώσει, από εγκαταστάσεις, από όνομα ομάδας, από χώρο και από προπονητική ικανότητα με νέους παίκτες, τους θέλουμε. Αν έχουν προτεραιότητες σε αυτά, ο ΠΑΟΚ είναι εδώ, αν έχουν άλλες προτεραιότητες, υλικές, δε θα είναι στον ΠΑΟΚ».

Για την απουσία του κόσμου από το Παλατάκι και πως μπορεί να έρθει στο γήπεδο:
«Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα, το οποίο το έχουμε συζητήσει από την πρώτη στιγμή. Έχει πολύ μεγάλη δυναμική ο ΠΑΟΚ, ειδικά στη Θεσσαλονίκη. Θεωρώ ότι ο κόσμος χρειάζεται να δείξει μεγαλύτερη προσοχή στο μπάσκετ. Έχει κάνει σημαντικά πράγματα με βάση τη δυναμική που είχε τα προηγούμενα χρόνια. Είχε διακρίσεις, ξεπέρασε κάποιες φορές το όριο του και νομίζω δεν υπήρχε η αντίστοιχη ανταπόκριση. Είναι ένα στοίχημα, έχουμε σκεφτεί να τον προσελκύσουμε με τον τρόπο που θα παίξουμε και από τη στιγμή που θα έρθει, να τον κρατήσουμε. Δεν είναι τόσο εύκολο, θέλει πολύ συγκεκριμένη και στοχευμένη διαδικασία. Θέλει καλό μπάσκετ, αποτελέσματα και μια συνέπεια στο λόγο και στην πράξη από εμάς».

Για την κατάσταση στον Άρη και το ελληνικό πρωτάθλημα γενικότερα:
«Το ελληνικό πρωτάθλημα, για να προσελκύσει παραπάνω κόσμο, χορηγούς και ανταγωνισμό, χρειάζεται πολλές δυνατές ομάδες. Ο Άρης είναι ο μεγάλος ανταγωνιστής για τον ΠΑΟΚ, αλλά σε γενικό επίπεδο, χρειαζόμαστε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Να μην είναι τριών ταχυτήτων. Για να συμβεί αυτό, το πρώτο συστατικό είναι το χρήμα. Μπορεί να έρθει μέσω του ενδιαφέροντος του κόσμου, θα φέρει μεγαλύτερη χορηγία. Είναι και κάποιοι λόγοι που δε μπορούν να καταλάβουν. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί το ποδόσφαιρο παίρνει τόσα περισσότερα από το μπάσκετ.

Ο ΠΑΟΚ καλώς ή κακώς έχει τον κ. Γαλατσόπουλο σε αυτή τη θέση και μπορεί να βρει συμβόλαιο, αλλά ο στόχος δεν είναι αυτός και το έχει συζητήσει με τους ανθρώπους του μπάσκετ. Το συνολικό καλό εξαρτάται από τους παράγοντες που το έχουν στα χέρια τους. Αυτοί που το διοικούν, θα πρέπει να είναι μια ευθεία γραμμή. Όλοι μαζί και να μην κοιτάει ο καθένας το δικό του συμφέρον, γιατί είναι εφήμερο. Δεν είναι εύκολο να συμβεί, αλλά αν συμβεί θα αλλάξουν και τα δεδομένα. Παλιότερα τα χρήματα ήταν περισσότερα και βλέπαμε ομάδες, όπως τη Δάφνη, τον Πανιώνιο, το Περιστέρι να είναι στην τετράδα του πρωταθλήματος. Το ελληνικό μπάσκετ, βρίσκεται σε πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι και δεν περισσεύει κανείς. Πρέπει να υο δούμε συνολικά και κυρίως αυτοί που έχουν τις τύχες των ομάδων στα χέρια τους».

Για τον Χαραλαμπόπουλο που είχε στο τουρνουά με την εθνική Νέων-Ανδρών:
«Πριν ξεκινήσει η προετοιμασία, ο Λημνιάτης μου είχε ότι το βασικό μας πεντάρι θα είναι ο Χαραλαμπόπουλος! Δε μπορείς να του βάλεις καλούπι, μπορεί να κάνει πολλά ποιοτικά πράγματα στο γήπεδο. Μπορεί να παίξει χαμηλά στο ποστ, να δημιουργήσει και να εκτελέσει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Μπορεί να παίξει με πρόσωπο και να εκτελέσει με τρίποντο, μπορεί να παίξει με σκριν στη μπάλα, μπορεί να παίξει σε κάποια χαμηλά σχήματα στο «5». Έχει πολύ μεγάλη γκάμα. Να παίξει το παιδί και μπορεί να κάνει πολλά, δεν έχει σημασία η θέση. Είναι ένας παίκτης-καθηγητής μέσα στο γήπεδο. Ο Βασίλης δεν πρέπει να εγκλωβιστεί. Πρέπει να τον αφήσουμε να βγάλει την ποιότητα. Μπορεί να μην είναι για επίπεδο Ευρωλίγκα για το «3». Μπορεί να μπορεί να παίξει καλύτερα στο «4» σε επίπεδο Ανδρών.

Για την άποψη ότι ίσως χάσει το τρένο της εξέλιξης του σε αυτό που περιμένουν όλοι:
«Ο Βασίλης πήγε στα 15 του στον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός έχει μάθει να είναι πρωταγωνιστής σε Ελλάδα και Ευρώπη. Για τον Βασίλη ήταν πολύ δύσκολο να βρει χώρο και ρόλο. Δεν είναι θέμα ούτε προπονητή, ούτε διοίκησης. Κανένας προπονητής δε θα του δώσει τα κλειδιά να πάρει αποφάσεις στον Παναθηναϊκό στα 17-18-19. Δεν πρέπει να πιέζουμε μια κατάσταση και να απαιτούμε πολύ παραπάνω πράγματα από ένα παιδί που είναι 20 ετών και παίζει στον Παναθηναϊκό. Από τη στιγμή ποτ έχει δείξει κάθε χρόνο με συνομήλικους του τι μπορεί να κάνει, είναι MVP το '15, το '16 και το '17. Έχει δυνατότητες, θέλει υπομονή και χώρο και χρόνο. Η άποψη μου είναι ότι μπορεί να παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Έχει να βελτιώσει πολλά με πρώτο από όλα την προσωπικότητά του. Πρέπει να γίνει πιο σκληρός, δε θα του χαριστεί κανείς. Πρέπει να γίνει πιο σκληρός σαν άνθρωπος και στη συνέχεια θα βρει το δρόμο του.

Ο Κορκμάζ πήγε στο ΝΒΑ και ανήκε στη Εφές. Δεν έπαιξε ποτέ εκεί, πήγε στη Μπάνβιτ όμως, πήγε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, βγήκε καλύτερος νέος παίκτης και πήγε στο ΝΒΑ. Έπαιξε σε καλό επίπεδο και τώρα πήγε στο ΝΒΑ. Κανόνας είναι ο Σλούκας, ο Πρίντεεζη, ο Παπαλουκάς και όχι ο Ντόντσιτς. Κανένα τρένο δεν έχει περάσει. Αρκεί να υπάρχει χώρος και χρόνος».

Για τον Αντώνη Κόνιαρη:
«Ο Αντώνης είναι ένα πολύ ταλαντούχο παιδί. Είχε δείξει τις δυνατότητες του στις μικρές εθνικές. Είχε μια πάρα πολύ άτυχη στιγμή με ένα σοβαρό τραυματισμό που τον άφησε πολύ πίσω. Θεωρώ ότι μέσα στην ατυχία του, ήταν τυχερός, γιατί κατάφερε, αφήνοντας τον ο Παναθηναϊκός ελεύθερο, να πάει σε ένα μπασκετικό περιβάλλον. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που προσφέρει και το έχει αποδείξει, χώρο και αγάπη σε πολλούς παίκτες και το κατάλληλο κίνητρο για να εξελιχθούν. Του έδωσε την ευκαιρία η ομάδα του, τον εμπιστεύθηκε ο κ. Μαρκόπουλος και πήρε χρόνο. Πήρε χρόνο και αποφάσεις. Άλλο να παίζεις άλλο να αποφασίζεις. Ο Αντώνης έπρεπε να αποφασίζει για το μέλλον μιας ομάδας, στο δεύτερο γύρο της περσινής σεζόν, που ήταν βασικός πλέι μέικερ. Αυτό του έδωσε την αυτοπεποίθηση. Είναι θρασύς ούτως ή άλλως. Είχε απίστευτη αυτοπεποίθηση. Από ένα σημείο και μετά, πετούσε τη μπάλα και ξέραμε ότι θα μπει μέσα. Στο κομμάτι της εκτέλεσης μας έδωσε περισσότερα από αυτά που περιμέναμε. Μακάρι να συνεχίσει έτσι. Πρέπει να δει την επόμενη μέρα, πέρασε μεγάλη περιπέτεια, βγήκε στον αφρό αλλά πρέπει τώρα, να κολυμπήσει στα βαθιά»

Για αυτά που πρέπει να βελτιώσει:
«Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να βελτιώσει. Πρέπει να γίνει πιο επιθετικός, όπως ήταν στο τουρνουά, έχει ικανότητα στην εκτέλεση. Μπορεί και πρέπει να παίξει πιο κάθετα στο καλάθι, πρέπει να πάει στην επαφή, πρέπει να βάλει το «drive» στο παιχνίδι του, γιατί είναι εξαιρετικός δημιουργός μετά. Πρέπει να γίνει πιο συνεπής στη συγκέντρωση του. Επειδή ξέρει την ικανότητα του στην άμυνα, επιτίθεται πάνω από το όριο του στην άμυνα. Παίζει σε μια κομβική θέση που δεν είναι δυνατόν να μην κάνεις λάθη. Δουλεύοντας σωστά στο σώμα του, στην ταχύτητα του, έχει καλό μέγεθος, χέρια και οξυδέρκεια. Και το πιο σημαντικό από όλα, έχει χαρακτήρα. Ο μεγάλος αθλητής, είναι χαρακτήρας, δεν είναι μόνο σουτάρω και πασάρω. Ο Σπανούλης αυτό έχει. Χαρακτήρα, δεν καταλαβαίνει τίποτα και κανέναν. Ο Αντώνης έδειξε χαρακτήρα».

Διαβάστε ακόμη...