«Εξαιρετική κίνηση ο Κλάσεν, θα τον έπαιρνα όπου και αν πήγαινα!»

Από sdna: Ο Ηλίας Ζούρος μιλά στο SDNA με κολακευτικά σχόλια για τον Όουεν Κλάσεν και τονίζει πως ο Καναδός σέντερ έχει τις ικανότητες να προσφέρει πολλά στον ΠΑΟΚ!
Πηγή: sdna.gr
«Εξαιρετική κίνηση ο Κλάσεν, θα τον έπαιρνα όπου και αν πήγαινα!»

 Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου προχωρά με γοργούς ρυθμούς τον μεταγραφικό της σχεδιασμό ενόψει της νέας, ιδιαίτερα απαιτητικής σεζόν που έρχεται, τόσο στη Stoiximan.gr Basket League όσο και στο Champions League.

Μετά τις συμφωνίες και την σημαντική ενίσχυση με τους Θοδωρή Ζάρα, Κέβιν Ντίλαρντ, Λάκι Τζόουνς και Ουσμάν Κρουμπάλι, ο ΠΑΟΚ έχει στο κεντρικό του πλάνο τον Όουεν Κλάσεν. Ο Καναδός σέντερ αποτελεί την τελική επιλογή του Ηλία Παπαθεοδώρου για την θέση «5» και οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές βρίσκονται σε καλό δρόμο ώστε να επιτευχθεί η τελική συμφωνία.

Ο Κλάσεν είναι διεθνής με την Εθνική Καναδά και προέρχεται από μία πολύ καλή σεζόν με την φανέλα της Μπουντούτσνοστ, μετρώντας 9,5 πόντους, 6,3 ριμπάουντ και 1,1 ασίστ ανά παιχνίδι.

Ο 26χρονος άσος αγωνίστηκε στο Μαυροβούνιο αφού τον επέλεξε ο Ηλίας Ζούρος. Ο έμπειρος τεχνικός ήταν αυτός που πίστεψε στον υψηλόσωμο (2,08μ) σέντερ και μιλώντας στο SDNA, δηλώνει σίγουρος πως ο Κλάσεν μπορεί να προσφέρει πολλά στον ΠΑΟΚ της νέας σεζόν.

«Ο Κλάσεν είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Ήταν αυτός που επέλεξα για την θέση «5» στη Μπουντούτσνοστ και πραγματικά μας βοήθησε πάρα πολύ. Είναι πολύ αθλητικός και δυνατός, ξέρει και θέλει να βάζει το κορμί του στη φωτιά. Αυτά είναι τα κεντρικά του στοιχεία», ανέφερε αρχικά στο SDNA ο Ηλίας Ζούρος, τονίζοντας στη συνέχεια:

«Θεωρώ πως είναι μία πολύ καλή επιλογή για τον ΠΑΟΚ. Ο Κλάσεν έχει εμπειρία από την Ευρώπη και γνωρίζει τις συνθήκες και τις καταστάσεις, ενώ πιστεύω πως θα ταιριάξει και στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Το scouting report του Κλάσεν δείχνει έναν παίκτη που έχει προοπτικές και αρκετά περιθώρια εξέλιξης. Τι γνώμη έχει γι΄αυτό ο έμπειρος τεχνικός;

«Σίγουρα, ο Κλάσεν έχει πολλά περιθώρια εξέλιξης. Αν τελικά έρθει στον ΠΑΟΚ, πιστεύω πως θα τον βοηθήσει πολύ στην καριέρα του, γιατί θα έχει αρκετό χρόνο συμμετοχής και θα αποκτήσει παραστάσεις από το Champions League. Πιστεύω πως ο Κλάσεν έχει τις δυνατότητες να αγωνίζεται τη νέα σεζόν στην Euroleague. Μπορεί να σταθεί εύκολα στο ρόστερ μίας ομάδας από το κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο»

«Θα τον επέλεγα όπου και αν πήγαινα»

Στη συνέχεια, ο Ηλίας Ζούρος στάθηκε στα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το αγωνιστικό προφίλ του Καναδού σέντερ: «Σίγουρα, η αθλητικότητα και η δύναμη είναι τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν. Έχει όγκο, είναι ψηλός και μπορεί να «κουμπώσει» ιδανικά με οποιονδήποτε τύπο σέντερ. Από εκεί και πέρα, οι παραστάσεις που έχει πάρει από την Ευρώπη τον έχουν βοηθήσει πολύ και στο κομμάτι των αποφάσεων μέσα στο παρκέ».

Κλείνοντας, ο έμπειρος τεχνικός μίλησε με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για τον Όουεν Κλάσεν, με αφορμή και την περσινή του παρουσία στο Μαυροβούνιο: «Σε γενικό πλαίσιο, ο Κλάσεν είναι μία εξαιρετική επιλογή. Όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ, αλλά για οποιαδήποτε ομάδα αυτού του επιπέδου. Είναι ένας πολύ καλός και αθλητικός σέντερ, που βοηθά την ομάδα και μπορεί να προσφέρει πολλά, σε άμυνα και επίθεση. Εγώ προσωπικά θα επέλεγα τον Κλάσεν σε οποιαδήποτε ομάδα και αν πήγαινα! Θα είναι μία εξαιρετική προσθήκη για τον ΠΑΟΚ ».

Διαβάστε ακόμη...