Ανακλήθηκε η άδεια συμμετοχής του Ατρόμητου στη Super League

Από soccerplus.gr: Την ανάκληση της άδειας συμμετοχής στη Super League της ΠΑΕ Ατρόμητος αποφάσισε κατά την αποψινή του (1/8) συνεδρίαση το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της ΕΠΟ.
Πηγή: soccerplus.gr
Ανακλήθηκε η άδεια συμμετοχής του Ατρόμητου στη Super League

Αυτή η εξέλιξη έρχεται ως συνέχεια της προσφυγής που έχει καταθέσει εις βάρος του Ατρόμητου ο Σωκράτης Φυτανίδης διεκδικώντας την ελευθερία του και τα χρήματα που του οφείλονται.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Super League οι ομάδες που δεν εξασφαλίζουν άδεια υποβιβάζονται όπως συνέβη και με τον Ηρακλή. Βέβαια στην περίπτωση του Ατρόμητου η απόφαση είναι εφέσιμη.

Επίσης σε αντίθεση με ό,τι είχε συμβεί στην περίπτωση του Ηρακλή, η Super League έχει πλέον επικυρώσει τη βαθμολογία του περσινού πρωταθλήματος και έχει ήδη κάνει την κλήρωση για το επόμενο.

Εξάλλου, δεν υπάρχει καμία ομάδα της Football League που να μπορεί να αντικαταστήσει τον Ατρόμητο, εφόσον οι Περιστεριώτες δεν πάρουν πίσω την άδεια συμμετοχής τους. Άρης και ΟΦΗ κατέθεσαν μεν φάκελο αλλά δεν κατάφεραν να αδειοδοτηθούν για τη Super League, ενώ η πέμπτη ομάδα της περσινής βαθμολογίας στη Football League, που ήταν τα Τρίκαλα, αποφάσισε να μην κινήσει καν τις διαδικασίες.

Η ομάδα του Περιστερίου θα ασκήσει έφεση εντός των επόμενων πέντε ημερών όπως διαβεβαίωσε μέσω ανακοίνωσης, τονίζοντας μάλιστα πως είναι λυπηρό να υιοθετούνται «εκβιαστικές και αθέμιτες πρακτικές»:

«Θεωρούμε εσφαλμένη και πέρα ως πέρα άδικη την απόφαση του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης της ΕΠΟ. Λυπούμαστε που το ποδόσφαιρο σήμερα δεν προστατεύει υγιείς εταιρίες αλλά υιοθετεί με τις αποφάσεις του εκβιαστικές και αθέμιτες πρακτικές.

Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι για την αρτιότητα των θέσεων μας που θα τις παρουσιάσουμε στο Δευτεροβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης και θα πετύχουμε την τελική μας δικαίωση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατά την από 1η Αυγούστου συνεδρίασή του, αποφάσισε την ανάκληση της χορηγηθείσας – με την υπ' αριθ. 3/15.05.2017 απόφαση – άδειας συμμετοχής στις διοργανώσεις SUPER LEAGUE περιόδου 2017-2018, της ΠΑΕ με την επωνυμία «ΠΑΕ ΑΠΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 1923», λόγω μη συμμόρφωσης με το κριτήριο που αφορά την ύπαρξη πρόσθετων ιδιωτικών, μη γνωστοποιηθέντων στην ΕΠΟ, συμφωνητικών.

Κατά της ανωτέρω απόφασης μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών».

Διαβάστε ακόμη...