Χωριό, που φαίνεται κολαούζο δε θέλει

Από thessports.gr: Αυτό που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ στο Ντόνετσκ (και δεν διέφερε πολύ απ΄ αυτά, που είχε παρουσιάσει στα φιλικά του) ήταν μια σκέτη απογοήτευση, σε βαθμό ανησυχίας.
Πηγή: thessports.gr
Χωριό, που φαίνεται κολαούζο δε θέλει

Ακούγονται διάφορες απόψεις, πολλοί λένε ότι είναι νωρίς, τα πόδια μπορεί να είναι βαριά, η ομάδα δεν έχει ρολάρει... Ως δια μαγείας, αυτές είναι οι απόψεις όσων, δεν κινούνται κοντά και γύρω από την ομάδα, δεν σχετίζονται σε καμιά περίπτωση με την καθημερινότητά της.

Και πέρσι τέτοια εποχή, νωρίς ήταν. Και πέρσι τέτοια εποχή, ο ΠΑΟΚ το πρώτο επίσημο παιχνίδι έδινε.

Μήπως θυμάται κανείς, όμως, την εικόνα του ΠΑΟΚ στο Άμστερνταμ, πριν από ακριβώς 365 μέρες; Ενός ΠΑΟΚ με τέσσερις παίκτες, που έπαιζαν πρώτη φορά γι΄ αυτόν;

Χωριό, που φαίνεται, λένε, κολαούζο δε θέλει. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι καλά, κι αυτό το καταλαβαίνει όποιος μπορεί στοιχειωδώς να αξιολογήσει μια κατάσταση.

Το γιατί δεν είναι καλά, είναι μια μεγάλη ιστορία, που επιδέχεται πολλών ερμηνειών.

Ο προπονητής μπορεί να λέει ότι για όλα μπορεί να φταίνε οι δύο μεταγραφές, που δεν έχουν γίνει (πόσο καλύτερο θα έκανε άραγε τον ΠΑΟΚ ο... Μπελούσκι, που ο Βούκιτς τον έπεισε ότι του κάνει;). Ποιος μπορεί να πιστεύει ότι δυο μεταγραφές, θα κάνουν αυτό που είδαμε στο Κίεβο, μια ομάδα που δεν ήξερε τι θέλει και μπορεί να παίξει, ομάδα υψηλών απαιτήσεων; Είμαι σίγουρος, ούτε ο ίδιος!

Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ δεν είναι η ποιότητα, η οποία επί Σαββίδη πάντα υπάρχει. Το πρόβλημα είναι η διαχείριση των καταστάσεων της καθημερινότητας και της ομάδας, αυτό, που λέμε "διοίκηση ποδοσφαιρικής ομάδας".

Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα, που παρακολουθεί μια μέτρια και αμφιλεγόμενη επιλογή, που έχει κάνει.

Είναι ένας οργανισμός, που παρακολουθεί τον προπονητή να παλεύει να αλλάξει, χωρίς προφανή λόγο, μια ομάδα, που δεν ήταν αποτυχημένη. Χάθηκε τσάμπα η προετοιμασία.

Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα, που όπως φάνηκε και στο Ντόνετσκ, δεν δούλεψε ούτε μια στημένη φάση φέτος. Ανήκουστο...

Είναι μια ομάδα, που δεν επιχειρεί να ελέγξει με την καλή έννοια και να βοηθήσει τον προπονητή, που για τον έναν ή τον άλλον λόγο, επέλεξε. Και το καράβι πάει...

Διαβάστε ακόμη...