17 φορές στο 1-1

Aπό paok24.com: Ο Δικέφαλος είναι μία ομάδα που μπορεί να μην κερδίζει συχνά εκτός έδρας στην Ευρώπη, αλλά δεν χάνει κιόλας με το 1-1 να το έχει φέρει 17 σε σύνολο 85 αγώνων σε άλλες ευρωπαϊκές έδρες.
Πηγή: paok24.com
17 φορές στο 1-1

Η ισοπαλία στο Κίεβο κόντρα στην Ολιμπίκ Ντονέτσκ με 1-1 ήταν η 17η ισοπαλία με 1-1 για την ομάδα του ΠΑΟΚ στις εκτός έδρας αναμετρήσεις της στην Ευρώπη με την πρώτη να έχει σημειωθεί τη σεζόν 1974-75 με την Λέγκια στην Βαρσοβία.

Η πρώτη ισοπαλία με 1-1 του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη ήταν με την Λέγκια στην Πολωνία σε μία περίπτωση που ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση με τη νίκη του στην Τούμπα με 1-0 κόντρα στους Πολωνούς τη σεζόν όπου είχε διαλύσει τη γαλλική Λιόν και εν συνεχεία αποκλείστηκε από την Μίλαν. Πέρασαν 23 χρόνια για να πάρει τη δεύτερη ισοπαλία του με 1-1 ο ΠΑΟΚ που και πάλι είχε φέρει χαμόγελα μιας και έτσι ήρθε μία από τις μεγαλύτερες προκρίσεις στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου κόντρα στην Άρσεναλ σε συνδυασμό του 1-0 της Τούμπας. Όπως θα θυμούνται όλοι το χρυσό γκολ του Λονδίνου είχε πετύχει ο Ζήσης Βρύζας.

Τα χρόνια πέρασαν και φτάσαμε στη σεζόν 2010-11 όπου ο ΠΑΟΚ έσπασε κάθε ρεκόρ στην Ευρώπη με 4 ισοπαλίες 1-1 εκτός έδρας και 2 μεγάλες προκρίσεις. Την μία στην Πόλη με αντίπαλο την Φενέρ και την άλλη από τον όμιλο του Europa League. Η πρώτη ισοπαλία ήταν με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ με το γκολ του Ίβιτς, που εν τέλει δεν έφερε την πρόκριση στην Τούμπα, ενώ η δεύτερη έκανε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να χαμογελάσουν με το γκολ του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς στην παράταση στην Πόλη και την πρόκριση μέσα στην έδρα της Φενέρ.

Εν συνεχεία ένα γκολ του Μαλεζά κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο Βέλγιο έφερε το βαθμό της ισοπαλίας στον ΠΑΟΚ που βοήθησε κατά πολύ την πρόκριση της ομάδας από τον όμιλο, ενώ η 4η ισοπαλία ήταν η μοιραία νύχτα του αποκλεισμού από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όταν ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερος των Ρώσων, αλλά μία η ατυχία του Κρέσιτς στο πέναλτι, αλλά και η μεγάλη ευκαιρία του Σαλπιγγίδη στέρησαν από τον ΠΑΟΚ μία μεγάλη μέρα.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε τις προκρίσεις με τις ισοπαλίες 1-1 εκτός έδρας με την ισοπαλία και πάλι στην Ουκρανία και στο Λβιβ με την Καρπάτι του Λούκας Πέρεθ. Τότε ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει με 2-0 στην Τούμπα και το γκολ του Σωτήρη Μπαλάφα σφράγισε την πρόκριση. Και πάλι στην Ουκρανία ήρθε η επόμενη ισοπαλία με 1-1 κόντρα στην Μέταλιστ σε μία πρόκριση που ο ΠΑΟΚ πήρε στις δικαστικές αίθουσες. Μετά από εκείνη την πρόκριση το γκολ του Στοχ μέσα στην έδρα τη Σάλκε έφερε ακόμα μία ισοπαλία που αυτή τη φορά όμως δεν συνοδεύτηκε με πρόκριση, αλλά έφερε τον ΠΑΟΚ στον όμιλο μαζί με την ολλανδική ΑΖ Αλκμάαρ που πήρε ακόμα ένα 1-1 εκτός έδρας στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Τη σεζόν 2014-15 ο ΠΑΟΚ σε μία αλλοπρόσαλλη χρονιά του ευρωπαϊκά, έφερε 1-1 και πάλι εκτός έδρας μέσα σε δύσκολη έδρα. Αυτή τη φορά ήταν η ιταλική Φιορεντίνα και το γκολ του Μάαρτενς να κάνει το 0-1 και τελικά ένα φάουλ του Πασκουάλ να φέρει το τελικό αποτέλεσμα και έτσι ουσιαστικά να δυσκολέψει κι άλλο την υπόθεση πρόκριση που χάθηκε από την ήττα εντός έδρας της ομάδας από την γαλλική Γκινγκάμπ.

Το επόμενο καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τις ισοπαλίες 1-1 και στα προκριματικά με υποδεέστερες αντιπάλους. Στην αρχή με την Σπάρτακ Τρνάβα του Σάμπο σε έναν αγώνα που ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει στην Τούμπα με 1-0 και στη συνέχεια με την ισοπαλία πήρε την πρόκριση, αλλά και στην επόμενη φάση, όπου μετά το 5-0 στην Τούμπα κόντρα στην Μπρόντμπι έφερε το αγαπημένο του 1-1 στη Δανία, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.

Τέλος την περσινή σεζόν ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε και τελείωσε την χρονιά στην Ευρώπη με το ίδιο σκορ. Η αρχή έγινε με το 1-1 του Άμστερνταμ κόντρα στον Άγιαξ που μετά την ήττα στην Τούμπα έφερε τον αποκλεισμό από τον Αίαντα και τελείωσε με το 1-1 στην Γερμανία με τη Σάλκε μετά και το 0-3 της Τούμπα από τους Γερμανούς, για να έρθει η 17η ιστορικά και χρονικά ισοπαλία του Δικεφάλου εκτός έδρας στο ουδέτερο Κίεβο με την Ολιμπίκ με την ομάδα του Αλεξάνταρ Στανόγιεβιτς να περιμένει τη ρεβάνς της Τουμπας.

Διαβάστε ακόμη...