«Μπήκε νωθρά και φοβισμένα ο ΠΑΟΚ, πρέπει να έρθουν παίκτες - ηγέτες» (audio)

Από metrosport.gr: Στο Metropolis 95.5 φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Τουρσουνίδης και εξέφρασε την άποψή του για τη μέτρια εικόνα του ΠΑΟΚ στον αγώνα με την Ολιμπίκ Ντονέτσκ.
Πηγή: metrosport.gr
«Μπήκε νωθρά και φοβισμένα ο ΠΑΟΚ, πρέπει να έρθουν παίκτες - ηγέτες» (audio)

Παράλληλα, σχολίασε και το φαινόμενο της απουσίας Έλληνα ποδοσφαιριστή από την ενδεκάδα του Δικεφάλου, χαρακτηρίζοντάς το «λυπηρό και απογοητευτικό».

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ στον αγώνα με την Ολιμπίκ Ντονέτσκ: «Δεν ήταν καλή η εικόνα του ΠΑΟΚ κόντρα σε μια ομάδα που δεν μπορεί να συγκριθεί με το επίπεδο του ΠΑΟΚ. Μπήκε νωθρά και φοβισμένα στο παιχνίδι. Βεβαίως, το αποτέλεσμα είναι καλό, όμως, έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Αυτό που μένει είναι ότι μπήκε φοβισμένα στο παιχνίδι. Έπρεπε να δείξει χαρακτήρα από την αρχή και να πάρει τη νίκη, κάτι που δεν το κατάφερε. Μόνο στο β' ημίχρονο όταν μπήκαν οι Μπίσεσβαρ, Ενρίκε ο ΠΑΟΚ βελτιώθηκε και έπαιξε πιο επιθετικά».

Για τη δικαιολογία πως επρόκειτο για το πρώτο επίσημο παιχνίδι: «Μπορούμε να ψάξουμε και να βρούμε πολλές δικαιολογίες. Είναι γεγονός πως ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι και το ότι η ομάδα έρχεται από επίπονη προετοιμασία. Υπήρχε ο χρόνος, όμως, ώστε η ομάδα να είναι καλύτερη έτοιμη και πιο ουσιαστική για το ματς αυτό, πόσο μάλλον όταν παίζαμε με μια κατώτερη ομάδα. Ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε χαρακτήρα, ούτε τη διαφορά δυναμικότητας που έχει με αυτήν την ομάδα».

Για το αν μπορεί να αλλάξει η εικόνα της ομάδας με την απόκτηση ενός στόπερ και ενός μέσου: «Να έρθει και ο στόπερ και ο μέσος, αρκεί οι παίκτες που θα αποκτηθούν να είναι καλύτεροι από αυτούς που έχουμε. Κατά τη γνώμη μου, χρειάζονται 3-4 παίκτες που θα έρθουν, θα πάρουν τη φανέλα και θα κάνουν τη διαφορά. Αν είναι να έρθουν παίκτες του επιπέδου των υπαρχόντων, ναι μεν ο προπονητής θα έχει περισσότερες επιλογές, όμως, δεν θα αλλάξει η εικόνα της ομάδας. Για παράδειγμα, πήραμε τον Λεβέκ, ενώ υπάρχει και ο Λέοβατς. Δεν βλέπω κάποια διαφορά ανάμεσά τους. Είναι ένα και το αυτό. Δεν έχουν έρθει ακόμη στον ΠΑΟΚ οι παίκτες με την προσωπικότητα και την ηγετική φυσιογνωμία που θα μπαίνουν στο γήπεδο και θα τους χαιρόμαστε».

Για το πού, κατά τη γνώμη του, χρειάζεται ενίσχυση ο ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ θέλει 100% έναν στόπερ, έναν παίκτη ηγέτη στη θέση αυτή. Αμυντικά χαφ έχουμε πολλά, όχι, όμως, τον ηγέτη στον χώρο του κέντρου. Ναι μεν καλός ο Μπίσεσβαρ, τον είδαμε και χθες, όμως, ο ΠΑΟΚ χρειάζεται και άλλους δύο παίκτες που θα βοηθήσουν το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας, είτε δεκάρι, είτε περιφερειακό επιθετικό».

Για την απουσία Έλληνα στην 11άδα: «Είναι τραγικό φαινόμενο. Δεν συμβαίνει. βέβαια, μόνο στον ΠΑΟΚ. Δεν ξέρω γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο, αλλά είναι λυπηρό και απογοητευτικό. Το dna και οι αρχές του ΠΑΟΚ οφείλονται στο ελληνικό στοιχείο. Γίνεται πολύ καλή δουλειά στις ακαδημίες και βγαίνουν ταλαντούχοι παίκτες σε όλες τις ηλικίες. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει δουλειά, στήριξη και υπομονή στο μεταβατικό στάδιο για την καθιέρωση αυτών των παικτών στην α' ομάδα. Δεν το δικαιολογώ αυτό. Όταν ένας προπονητής βλέπει έναν νέο και τον γουστάρει, τον βάζει να παίξει και τον στηρίζει. Στον ΠΑΟΚ τους βάζουμε για ένα ματς και μετά πέφτουμε να τους φάμε».

Ακούστε όσα είπε ο Γιώργος Τουρσουνίδης ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμη...