Διεσώθη απ' το ρόστερ

Από sdna.gr: Δεν πειράζει τόσο που ο προπονητής του ΠΑΟΚ επέλεξε μια πιο "σφιχτή" και προσανατολισμένη ανασταλτικά εντεκάδα, με τρία χαφ περιορισμένων δημιουργικών χαρισμάτων. 
Πηγή: sdna.gr
Διεσώθη απ' το ρόστερ

Παρότι κάτι δείχνει για το βαθμό κατανόησης που έχει (ακόμα) για το υλικό του και τις δυνατότητές του. Το αληθινό πρόβλημα είναι ότι απέτυχε παταγωδώς στο στόχο του, που ήταν να μην κινδυνέψει...

Η φοβική επιλογή να μείνουν εκτός αγώνα παίκτες σαν τον Μπίσεσβαρ ή τον Πέλκα από το αρχικό σχήμα, αντί να εμφανίσει μια θωρακισμένη ομάδα στο γήπεδο, οδήγησε σε έναν ΠΑΟΚ που δεν είχε συγκέντρωση και αυτοπεποίθηση, που έχασε ένα σωρό προσωπικές μονομαχίες και έκανε εύκολα λάθη και πουλήματα της μπάλας, απέναντι σε μια απλώς συμπαγή ομάδα, πολύ χαμηλού ταβανιού. Από έναν ΠΑΟΚ που τρώει γκολ από στημένες φάσεις, αλλά οι δικές του παραμένουν φανερά αδούλευτες και ακίνδυνες...

Μετά το 1-0 μάλιστα, ο Στανόγεβιτς κινδύνεψε σοβαρά να ναυαγήσει στο Κίεβο, αφού οι πρωτάρηδες Ουκρανοί που έπαιζαν ίσως το παιχνίδι της ζωής τους, ανέβηκαν ψυχολογικά και έχασαν ευκαιρίες να μετατρέψουν τη βραδιά σε εφιάλτη... Βεβαίως, το οπλοστάσιο έχει "κομμάτια" που μπορούν να αλλάξουν τη ροή ενός αγώνα. Ο μουρλο – Ενρίκε, με μια περίτεχνη πιρουέτα, χόρεψε τη μισή Ολιμπίκ και άλλαξε την ιστορία του ματς.

Ο στόχος επετεύχθη, αλλά όχι γιατί πέτυχε το αρχικό σχέδιο. Η ισοπαλία με γκολ κατακτήθηκε, επειδή διεσώθη από το ρόστερ του. Επειδή ο Ρέι έβγαλε κανά δυο, επειδή ο Ενρίκε μπορεί να κάνει φάσεις σαν της ισοφάρισης. Επειδή μπαίνει ο Μπίσεσβαρ και το κέντρο αποκτά βαρύτητα και σημείο αναφοράς. Το σχέδιο, απέδωσε όταν... εγκαταλήφθηκε. Ένα σχέδιο απλό, σεμνό και ταπεινό" και απέναντι σε μια ομάδα μικρού βεληνεκούς.

Η εικόνα του ΠΑΟΚ που... πιέζεται στο 80', αντί να πιέζει είναι ένα δείγμα του πόσο άβολα αισθάνεται ακόμα η ομάδα και μήνυμα και τροφή για σκέψη. Για όλους.

Διαβάστε ακόμη...