O καθένας τη δουλειά του

Από sdna.gr: Είναι μια πρώτη, πρόωρη, άβολη, αλλά πάντως σημαντική στιγμή, αυτή που μπαίνουν οι ομάδες στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, διότι συχνά καλούνται να διεκπεραιώσουν εύκολες ή δύσκολες υποθέσεις, με καινούρια πρόσωπα μπροστά στον πάγκο και μέσα στο γήπεδο και με κατά τεκμήριο πιο έτοιμους αντιπάλους.
Πηγή: sdna.gr
O καθένας τη δουλειά του

Υπάρχουν πάμπολα παραδείγματα αλλαγών προπονητών που απέτυχαν νωρίς νωρίς στην Ευρώπη, αλλά και προπονητών που στηρίχθηκαν παρά τις γκέλες και πήγαν καλά στη συνέχεια. Όπως υπάρχουν και άπειρα παραδείγματα, αλλαγής ρότας στα μεταγραφικά ομάδων, μετά τα πρώτα ευρωπαϊκά τεστ.

Αυτά όλα αποφεύγονται, όταν κάποιος κάνει καλά τη δουλειά του... Για παράδειγμα, ο Χιμένεθ και η ΑΕΚ του, δε θα κριθούν επειδή δε θα περάσουν την ΤΣΣΚΑ. Η "δουλειά" τους είναι να μπουν στους ομίλους του Europa. Θα βγάλουν βεβαίως συμπεράσματα, θα κάνουν εκτιμήσεις και ίσως τους θορυβήσει η εύκολη ήττα, αν μάλιστα η αντίδραση στη Μόσχα είναι άνευρη. Αλλά ως τώρα έπαιξαν μια μπιλιά στο καζίνο.

Τώρα θα αρχίσει η δουλειά τους. Αντιθέτως, του Χάσι και του Ολυμπιακού η δουλειά, θα γίνει, αν φτάσουν στους ομίλους του Champions League. Το Στανόγεβιτς η δουλειά είναι να έχει έτοιμο ένα απλό σχέδιο αποφυγής... συγκινήσεων, με την Ουκρανή πρωτάρα του Ντόνετσκ. Μοιάζει να έχει χαμηλό βαθμό δυσκολίας.

Κανείς τους δε θα κριθεί για το θέαμα στις... 200 Ιουλίου που καλούνται να κάνουν τη δουλειά τους. Το καλοκαίρι ανήκει αποκλειστικά στις ομάδες που ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους, δίχως συναισθηματισμούς και με απλότητα. Και το πιστώνονται για την οξυδέρκειά τους, οι προπονητές που το αντιλαμβάνονται και το δείχνουν: Πατάνε στην ομοιογένεια, φυλάνε τα νώτα τους και χτυπάνε προοδευτικά να πάρουν ό,τι περισσότερο μπορούν. Κανείς δε θα θυμάται το "χωριό", αν αποκλειστεί – κανείς δε θα το ξεχάσει, αν κάνει τη ζημιά. Το ποδόσφαιρο, επιτρέπει τέτοια δικαιώματα και "τρέφεται" από την ελπίδα καθενός για την υπέρβαση. Γνωστά πράγματα και χιλιοειπωμένα.

Ο ΠΑΟΚ απόψε στο Κίεβο, το αγωνιστικό του τμήμα συνολικά, οφείλει με σοβαρότητα κι επαγγελματική συνέπεια να κάνει τη δουλειά του, ώστε να επιτρέψει στους... υπόλοιπους, να συνεχίσουν τις δικές τους δουλειές ανεπηρέαστοι από... θαύματα και ανωμαλίες. Να συνεχίσουν να αναζητούν τους αληθινά σημαντικούς ποδοσφαιριστές, που θα προστεθούν για να τον βοηθήσουν να αλλάξει επίπεδο κι όχι για να βοηθηθούν εκείνοι μόνο.Δυο τρία "εργαλεία" ποιότητας, προσωπικότητας και πρωταθλητισμού. Ώστε στις επόμενες αναμετρήσεις σε Ευρώπη και Ελλάδα, που ο πήχης θα είναι ψηλότερα από την Ολιμπίκ, να κάνει ο προπονητής τη δουλειά του εξοπλισμένος ακόμα καλύτερα.

Και τέτοια εργαλεία, κατά γενική παραδοχή όλων, λείπουν άλλα δυο – τρία...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...