Οι 5+2 μεταγραφές του 2014

Από paok24.com: Όπως και το 2014 έτσι και φέτος κοινός παρονομαστής ήταν ο Ρόμπερτ Μακ, αλλά και η δυσκολία εύρεσης μεταγραφικών στόχων.
Πηγή: paok24.com
Οι 5+2 μεταγραφές του 2014

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει τελειώσει τις μεταγραφικές του κινήσεις για την επόμενη σεζόν, αλλά ήδη έχει πραγματοποιήσει 4 προσθήκες, θυμίζοντας έτσι το καλοκαίρι του 2014, μόνο που τότε δεν ήταν αρχικός στόχος της ομάδας το πρωτάθλημα, όπως έχει μεταφέρει για φέτος ο Ιβάν Σαββίδης.

Οι ομοιότητες

Ο Δικέφαλος εκείνη την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο είχε ξεκινήσει τις κινήσεις του με τον Ράσβαν Ρατς σαν αντικαταστάτη του Λίνο στο αριστερό άκρο της άμυνας, όπως ξεκίνησε και φέτος με τον Λεβέκ. Τότε όπως και φέτος ο ΠΑΟΚ ήθελε σαν εξτρέμ τον Γάλλο Μολό της Σεντ Ετιέν, αλλά τελικά επέλεξε επιτυχώς τον Ρόμπερτ Μακ από την Νυρεμβέργη, όπως και φέτος όταν ο Δικέφαλος ξεκίνησε για τον Βιεϊρίνια (δεν έχει κλείσει το ενδεχόμενο επιστροφής του), αλλά έφερε πριν από τους πρώτους ευρωπαϊκούς αγώνες και πάλι τον Σλοβάκο μεσοεπιθετικό δανεικό από τη Ζενίτ.

Φέτος ο ΠΑΟΚ πήρε σαν μορφή επένδυσης για το μέλλον τον Δημήτρη Λημνιό από τον Ατρόμητο, όπως και εκείνο το καλοκαίρι είχε φέρει στην Τούμπα τους Γιαννούλη και Μυστακίδη που ξεκίνησαν να συμμετέχουν στην πρώτη ομάδα από την επόμενη σεζόν.

Οι διαφορές

Τότε ο ΠΑΟΚ δεν είχε θέμα στη θέση του τερματοφύλακα με τον Ιτάνζ να επιστρέφει από το δανεισμό του και τον Παναγιώτη Γλύκο να είναι βασικός. Φέτος όμως ο τραυματισμός του Έλληνα γκολκίπερ και η περσινή παρουσία του Μπρκιτς έκαναν επιτακτική ανάγκη την έλευση πορτιέρο με τον Ροντρίγο Ρέι να είναι ο εκλεκτός και να φτάνει στην Τούμπα με ποσό ρεκόρ για την θέση "1" στην ιστορία του ΠΑΟΚ.

Επίσης ο ΠΑΟΚ τότε χρειαζόταν άμεση ενίσχυση στην επιθετική γραμμή, μιας και μοναδικός επιθετικός ήταν ο Στέφανος Αθανασιάδης και έτσι ο Άγγελος Αναστασιάδης και ο Ζήσης Βρύζας έφεραν στην Τούμπα τον Φακούντο Περέιρα από την Αργεντινή, αλλά και τον Δημήτρη Παπαδόπουλο που ήταν ελεύθερος, ενώ φέτος η επιθετική γραμμή με Πρίγιοβιτς, Αθανασιάδη και Κουλούρη είναι κάτι παραπάνω από πλήρης.

Τέλος τότε ο ΠΑΟΚ είχε κλείσει από πολύ νωρίς τον Εγιάλ Γκολάσα που τον είχε δει σαν αντίπαλο με τη φανέλα της Μακάμπι Χάιφα για τον χώρο του κέντρου. Φέτος ο μέσος που θέλει ο Αλεξάνταρ Στανόγιεβιτς δεν έχει βρει μαζί με τον Λούμπος Μίχελ τον παίκτη που θα ήθελε στον κέντρο και θα είναι καλύτερος από τους ήδη μέσους του ρόστερ και έτσι παραμένει σε αναζήτηση, όπως και η περίπτωση του κεντρικού αμυντικού, μιας και το 2014 ο ΠΑΟΚ δεν είχε προχωρήσει σε καμία προσθήκη το καλοκαίρι στο κέντρο της άμυνας.

Διαβάστε ακόμη...