Το πακέτο του deal EΡΤ-Nova-Λίγκας

Απο sport24.gr: Λεπτομέρειες απομένουν για την οριστική συμφωνία Νova - Λίγκας - ΕΡΤ, η οποία αλλάζει τον χάρτη του πρωταθλήματος, εν μέρει και το τηλεοπτικό τοπίο. Χωρίς play offs εφέτος το πρωτάθλημα. 
Πηγή: sport24.gr
Το πακέτο του deal EΡΤ-Nova-Λίγκας

Φαίνεται πως το θέμα έκλεισε οριστικά. Οι μεγάλοι τα βρήκαν μεταξύ τους, οι μικροί ξεμένουν από επιλογές, αλλά θα ωφεληθούν οικονομικά και τα κανάλια παίρνουν περίπου όσα ήθελαν. Κοινώς, λίγο από εδώ, λίγο από εκεί, μία υποχώρηση ο ένας, μία ο άλλος, βρέθηκε η χρυσή τομή.

Ο λόγος για το τηλεοπτικό-οικονομικό ζήτημα που είχε προκύψει με τη Super League και τη NOVA, το οποίο όμως φέρνει εξελίξεις και στην προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Το εφετινό πρωτάθλημα θα ξεκινήσει (όταν ξεκινήσει) με 16 ομάδες και δεν θα γίνουν πλέι οφς για τον πρωταθλητή. Γενικώς, δε θα γίνουν πλέι οφς ούτε για τη δεύτερη θέση. Συνεπώς, ξεχάστε όσα βλέπαμε μία δεκαετία τώρα.

Θα πέσουν όμως τέσσερις ομάδες και θα ανέβουν μόλις δύο, με στόχο τη σεζόν 2018-2019 να διεξαχθεί πρωτάθλημα Super League με 14 ομάδες. Σε αυτό συμφωνούν όλοι, με μικρό ερωτηματικό τον ΠΑΟΚ, που ανεπίσημα λέει πως θα ήθελε 16 ομάδες. Μάλλον ξεπερνιέται η ένσταση του.

Προκύπτει από το ρεπορτάζ, όμως, πως ούτε του χρόνου θα δούμε πλέι οφς για τον πρωταθλητή, κάτι που μετ' επιτάσεως ζητεί η NOVA και αν θέλετε τη γνώμη μας, είναι λογικό εμπορικά και τηλεοπτικά. Μαθαίνουμε πως το συνδρομητικό θα πειστεί να συναινέσει επ' αυτού, καθώς θα κερδίσει οικονομικά σε άλλα επίπεδα.

Πάει και αυτό το εμπόδιο. Τι έμεινε; Η αντίδραση των μικρών, που με τη μείωση που προτείνει η NOVA, θα χάσουν αρκετά χρήματα. Εδώ έρχεται η ΕΡΤ, να καλύψει μέρος της χασούρας με τα περίπου 3-4 εκατομμύρια που θα δώσει για να πάρει μετάδοση δύο αγώνων και φυσικά μία πιο ενισχυμένη "Αθλητική Κυριακή".

Τέλος καλό, όλα καλά; Ναι, διότι δείτε τι συμβαίνει τώρα:

H NOVA που χρειάζεται οπωσδήποτε το προϊόν για να επιβιώσει, θα έχει και την εφετινή σεζόν το πρωτάθλημα, έστω χωρίς πλέι οφς. Του χρόνου βλέπουνε.
Μπαίνει στο παιχνίδι και η ΕΡΤ, που εμπορικά θέλει ξανά να παίξει κάποιον ρόλο και οι αγώνες θα της προσφέρουν τηλεθέαση και έσοδα, σε μέρες και ζώνες που ήταν ανύπαρκτη.
Οι ομάδες, μεγάλες και μικρές, παίρνουν σχεδόν όσα ήθελαν. Τη μικρότερη δυνατή χασούρα, εξομάλυνση σχέσεων με τον τηλεοπτικό πάροχο και σταθερά έσοδα να βγάλουν τη χρονιά. Παράλληλα ήρθαν και... λίγο πιο κοντά παραδοσιακά αντίπαλες δυνάμεις.

Διαβάστε ακόμη...