Οι ατάκες – «φωτιά» στη Λίγκα για την διανομή χρημάτων και τη μείωση ομάδων

Από soccerplus.gr: Ατάκες «φωτιά» ανάμεσα στους «μεγάλους» και τους «μικρομεσαίους» της Super League υπήρξαν κατά τη διάρκεια του ΔΣ που είχε ως θέμα την πρόταση της NOVA για μείωση 18% του τηλεοπτικού συμβολαίου.
Πηγή: soccerplus.gr
Οι ατάκες – «φωτιά» στη Λίγκα για την διανομή χρημάτων και τη μείωση ομάδων

Η ένταση υπήρξε σχετικά με τον τρόπο κατανομής των χρημάτων που με βάση τη μείωση της NOVA θα είναι 30 εκατ. μεικτά αντί για 36, αλλά και για το θέμα της μείωσης ομάδων από 16 σε 14.

Στο θέμα της κατανομής των χρημάτων οι «μικρομεσαίοι» ζητούν να καλύψουν οι «μεγάλοι» την μείωση που θα προκύψει. Σε μία στιγμή κάποιος είπε με αφορμή τις ρήτρες 4 εκατ. ευρώ που είχε κρατήσει η NOVA για την αναβολή των play-offs το 2016 και την καθυστερημένη έναρξη του προηγούμενου πρωταθλήματος:

«Σκοτώνεστε μεταξύ σας, αναβάλεται το πρωτάθλημα και την πληρώνουμε εμείς. Μπήκε ρήτρα 2,8 εκατ. ευρώ και χάσαμε από 300.000 ευρώ πέρυσι».

Η απάντηση από τους «μεγάλους» είναι ότι η αναβολή των play-offs είχε να κάνει με την κόντρα του τότε Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, με την ΕΠΟ.

Στο θέμα της μείωσης των ομάδων, που επιμένουν NOVA, «μεγάλοι» και πολιτική ηγεσία αθλητισμού, από την πλευρά των «μεγάλων» υποστηρίχτηκε ότι αν ληφθεί απόφαση θα είναι ευκολότερο να διεκδικηθούν περισσότερα χρήματα στην τηλεοπτική αγορά.

Κάπου εκεί ήρθε η αντίδραση των «μικρομεσαίων», οι οποίοι απάντησαν: «Φέρτε μας πρώτα πρόταση τηλεοπτικού συμβολαίου για 40 εκατ. ευρώ και εμείς αμέσως θα υπογράψουμε τη μείωση των ομάδων. Όλα τ' άλλα είναι λόγια του αέρα».

Διαβάστε ακόμη...