Οι αποφάσεις του ΕΣΑΚΕ

Από esake.gr: Στη χτεσινή (18/7) συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΕΣΑΚΕ αποφασίστηκαν ομόφωνα τα εξής:
Πηγή: esake.gr
Οι αποφάσεις του ΕΣΑΚΕ

* Αλλαγές και τροποποιήσεις του κανονισμού Πρωταθλήματος για την σεζόν 2017-18 που θα τεθούν προς έγκριση από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

* Η έναρξη της STOIXIMAN.GR Basket League της σεζόν 2017-18 να πραγματοποιηθεί στις 7 Οκτωβρίου και η κλήρωση του πρωταθλήματος στις 5 Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλονίκη.

* Προκειμένου να αναβαθμιστεί και να καταστεί πιο ανταγωνιστικό και ελκυστικό το ελληνικό πρωτάθλημα εγκρίθηκε ομόφωνα να γίνει η σταδιακή μείωση των ομάδων από 14 σε 12 έως την σεζόν 2019-20.

Εγκρίθηκε, επίσης, ομόφωνα η συνολική πρόταση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Βαγγέλη Γαλατσόπουλου που περιλαμβάνει την αναδιοργάνωση του ΕΣΑΚΕ, την διαμόρφωση νέου σύγχρονου καταστατικού λειτουργίας του, την τεχνοκρατική ανάπτυξη του, τις αλλαγές στο πρωτάθλημα με σκοπό το ελκυστικό αθλητικό θέαμα και την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα.

Απώτεροι στόχοι των παρεμβάσεων που περιλαμβάνει η πρόταση είναι η εξυγίανση του διοικητικού και οικονομικού μοντέλου και η μακροπρόθεσμη επίτευξη βιωσιμότητας επενδύσεων και προϊόντος.

Διαβάστε ακόμη...