Σαρικόπουλος για Τζόουνς: «Γουστάρει να παίζει άμυνα!»

Από arenafm.gr : Για το τι μπορεί να προσφέρει ο Λάκι Τζόουνς στον ΠΑΟΚ, μίλησε στην Arena Press ο μέχρι πρότινος συμπαίκτης του στον Προμηθέα, Ζήσης Σαρικόπουλος, ο οποίος διέκρινε τα αμυντικά του στοιχεία και την αυτοθυσία του για την ομάδα.
Πηγή: arenafm.gr
Σαρικόπουλος για Τζόουνς: «Γουστάρει να παίζει άμυνα!»

Διατηρούμε πολύ καλή επαφή. Μιλούσαμε καθημερινά τις τελευταίες μέρες για το τι θα κάνει, με ρωτούσε πράγματα για την ομάδα και την πόλη» ανέφερε αρχικά ο 27χρονος Έλληνας σέντερ και πρόσθεσε: «Είναι ενθουσιασμένος που συμφώνησε με τον ΠΑΟΚ και θεωρεί πως είναι μια σπουδαία ευκαιρία για την καριέρα του αυτό το βήμα» και ακολούθως ανέλυσε το αγωνιστικό του προφίλ:

«Είναι σμολ φόργουορντ, πέρσι σε μας έπαιξε σε ειδικές καταστάσεις και στο «4», όμως η ιδανική του θέση είναι στο «3». Πρόκειται για έναν πολύ καλό αμυντικό. Μπορεί να μαρκάρει σχεδόν κάθε αντίπαλο, τουλάχιστον από τον πλέιμεϊκερ μέχρι και τα φόργουορντ. Το μοναδικό του πρόβλημα όταν ήρθε στον Προμηθέα ήταν η προσαρμογή στα δεδομένα της λίγκας και ιδιαίτερα στον τρόπο αντιμετώπισης των φάουλ. Γενικότερα επειδή είναι παίκτης που του αρέσει να διεκδικεί μπάλες, είτε με ριμπάουντ, είτε με κλεψίματα και δεν φοβάται, χρεωνόταν εύκολα με φάουλ» παρατήρησε ο Ζήσης Σαρικόπουλος με τους αριθμούς να επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά του: Ο Τζόουνς στα πρώτα εφτά παιχνίδια αποβλήθηκε δύο φορές με 5 φάουλ και στα υπόλοιπα είχε από 4 φάουλ.

Παρότι έχει περισσότερα αμυντικά στοιχεία ο Τζόουνς, ο μέχρι πρότινος συμπαίκτης του στον Προμηθέα ξεκαθάρισε: «Δε θα του έβαζα την ταμπέλα του αμυντικού. Απλά γουστάρει να παίζει άμυνα! Βγάζει πολλή ενέργεια και στις δύο πλευρές του γηπέδου, παίζει πρώτα για τους συμπαίκτες του, είναι ουσιαστικός παίκτης, ένα πολυεργαλείο που πιστεύω θα βοηθήσει σημαντικά τον ΠΑΟΚ», ενώ για το επιθετικό κομμάτι συμπλήρωσε: «Το σουτ του δεν είναι κακό. Ειδικότερα χωρίς ντρίμπλα από τις γωνίες είναι πολύ καλός. Αλλά κυρίως βοηθάει στο τρανζίσιον παιχνίδι και με τις διεισδύσεις».

Όσον αφορά το πώς θα δέσει στην ομάδα; «Πιστεύω πως ταιριάζει απόλυτα στο πλάνο και τη φιλοσοφία του κόουτς Παπαθεοδώρου. Για αυτό άλλωστε τον επέλεξε. Έχει κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό του» είπε ο «Σάρι» ενώ για τον χαρακτήρα του Αμερικανού σημείωσε πως «ο Λάκι είναι... αδερφός! Τρομερός χαρακτήρας, δε δημιούργησε ποτέ πρόβλημα στην ομάδα».

«ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΡΘΩ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ»
Εδώ και δύο χρόνια το «φλερτ» του ΠΑΟΚ με τον Σαρικόπουλο υπάρχει, όμως ποτέ δεν προχώρησε. Ίσως αυτό να γίνει φέτος... «Συζητάμε με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Υπάρχει συχνή επαφή. Δεν έχω κρύψει ποτέ ότι θέλω να έρθω στην ομάδα. Μάλιστα ο Λάκι μου είπε να πάω μαζί του στον ΠΑΟΚ για να νιώθει καλύτερα! Είναι ένα επιπλέον κίνητρο και η παρουσία του κόουτς Παπαθεοδώρου, τον οποίο γνωρίζω καλά. Θα δούμε τις επόμενες μέρες...».

Διαβάστε ακόμη...