Εκκλησιαστική αντίδραση για τους... Αφρικανούς ΠΑΟΚτσήδες!

Από sdna.gr: Mε οργισμένη επιστολή της σε ιστοσελίδες που δημοσίευσαν το σχετικό βίντεο, η Ιερά Μητρόπολη Ζάμπιας και Μαλάουι κατακεραυνώνει τον «οργανωτή» και... μαέστρο της μπάντας των Αφρικανών ΠΑΟΚτσήδων, για τον οποίο επισημαίνει ότι «είναι πρόσωπο άγνωστο στον κλήρο και την Αρχιεπισκοπή της Ζάμπιας» (αν και ουδείς πίστεψε ότι πρόκειται όντως για Ορθόδοξο κληρικό), ενώ «οι ύβρεις εις βάρος ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας από ανήλικα παιδιά αγροτικών περιοχών» της προκαλούν ιδιαίτερη θλίψη!
Πηγή: sdna.gr
Εκκλησιαστική αντίδραση για τους... Αφρικανούς ΠΑΟΚτσήδες!

Μάλιστα, η Ιερά Μητρόπολη Ζάμπιας και Μαλάουι κηρύσσει... Ιερό Πόλεμο στους υπαίτιους της δημοσίευσης αυτού του βίντεο, το οποίο θεωρεί ότι «προάγει τον ρατσισμό, τη βία, την εκμετάλλευση ανηλίκων, αμαυρώνει τα ελληνικά ιδεώδη κλπ», καθώς θα ζητήσει από τις αρμόδιες Αρχές να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να τους κάνουν να λογοδοτήσουν για τη... βλασφημία τους.

Η οργισμένη επιστολή από το γραφείο Τύπου της Ι.Μ. Ζάμπιας και Μαλάουι:

Το έργο της Ιεράς Μητρόπολης Ζάμπιας και Μαλάουι: Μητροπολίτης ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Ιωακείμ. Η Ιερά Μητρόπολη Ζάμπιας και Μαλάουι ιδρύθηκε με Πατριαρχικό και Συνοδικό Τόμο το 2001. Περιλαμβάνει στη δικαιοδοσία της τα κράτη Ζάμπια και Μαλάουι και εδρεύει στη Λουσάκα της Ζάμπιας. Υπάρχουν 20 Ιεροί Ναοι και αρκετοί ιεραποστολικοί πυρήνες. Στη Λουσάκα λειτουργεί Ιεραποστολικό Κέντρο με Ιερό Ναό, δημοτικό σχολείο με 230 μαθητές και μαθητικό οικοτροφείο. Εβδομαδιαίως σιτίζονται 200 άστεγα και ορφανά παιδιά του δρόμου. Έχει γίνει μετάφραση λειτουργικών κειμένων στις τοπικές διαλέκτους και περιοδικώς εκδίδονται φυλλάδια στα ελληνικά και αγγλικά.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...