Τζουζέπε Μπελούσι: Που πας να μπλέξεις, ΠΑΟΚ;

Από gazzetta.gr: «Υπάρχει ένα τραγούδι: Ώρα να φύγεις»! Κάπως έτσι οι οπαδοί της Λιντς απάντησαν και... έσπρωξαν στην πόρτα της εξόδου τον «προβληματικό» Τζουζέπε Μπελούσι, που είναι στη λίστα του ΠΑΟΚ.
Πηγή: gazzetta.gr
Τζουζέπε Μπελούσι: Που πας να μπλέξεις, ΠΑΟΚ;

Ο «πόλεμος», που ξέσπασε ανάμεσα στους οπαδούς της Λιντς, για τον 27χρονο κεντρικό αμυντικό έχει πολλές εξηγήσεις, με ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στην ομάδα να θεωρούν ότι η απόφαση της διοίκησης ήταν προς την σωστή κατεύθυνση, έστω κι αν είχε υπογεγραμμένο συμβόλαιο για ακόμη δώδεκα μήνες.

Από την περασμένη εβδομάδα ο Ιταλός έγινε ανεπιθύμητος και δεν είχε μέλλον στο κλαμπ της βόρειας Αγγλίας από την στιγμή που επέλεξε να εμπλακεί σε μια «μάχη» με το κοινό της ομάδας στο twitter. Στο φιλικό με την ερασιτεχνική Guiseley ξεκίνησε στο βασικό σχήμα, όμως αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο της αναμέτρησης, καθώς αποδοκιμαζόταν σε κάθε επαφή με την μπάλα.

Ο Μπελούσι πριν καν αποχωρήσει από το γήπεδο, πήρε το κινητό του και άρχισε να απαντάει στα εναντίον του «τιτιβίσματα» των οπαδών. Αυτό ήταν. Ο «πόλεμος» είχε κορυφωθεί και ο 27χρονος μετρούσε μέρες στη Λιντς, καθώς η διοίκηση δεν ήθελε επιπλέον μπελάδες στο κεφάλι της.

Μιλώντας την περασμένη Τετάρτη, ο σημερινός προπονητής, Τόμας Κρίστιανσεν, αποκάλυψε ότι ο Μπελούσι είχε μείνει εκτός της αποστολής που θα ταξίδευε στην Αυστρία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Αρχικά, η διοίκηση του επέτρεψε να συνεχίσει προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα, περίμενε κάποιες προτάσεις για να τον πουλήσει, ωστόσο το μεσημέρι της Τρίτης (19/7) προχώρησε σε λύση της συνεργασίας προκειμένου να έχει ένα λιγότερο πονοκέφαλο.

Ο Ιταλός ήταν μια από τις τελευταίες επιλογές του πρώην ιδιοκτήτη της Λιντς, Μάσιμο Τσελίνο, με τη Γιουνάιτεντ να τον αποκτά από την Κατάνια τον Αύγουστο του 2014 υπογράφοντας μαζί του τετραετές συμβόλαιο. Έπαιξε 61 φορές με τη φανέλα της ομάδας του «Ελαντ Ρόουντ» πριν αρχίσουν τα προβλήματα και οι φήμες εναντίον του στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και στα φόρουμ των οπαδών.

Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «yorkshireeveningpost», ο Μπελούσι έγινε «persona non grata» για τους οπαδούς της Λιντς, καθώς θεωρήθηκε ότι είχε αρνητική επιρροή στα αποδυτήρια. Όπως, περιγράφεται τον Απρίλιο του 2015 μαζί με άλλους πέντε παίκτες «δήλωσαν τραυματίες» και δεν πήγαν να αγωνιστούν στο Λονδίνο εναντίον της Τσάρλτον. Στόχος των έξι ποδοσφαιριστών ήταν ο τότε προπονητής, Νιλ Ρέντφιρν, κάτι που γνωστοποιήθηκε από τον ίδιο τον Αγγλο τεχνικό στη διοίκηση!

Έκτοτε, ο Ιταλός μπήκε στο στόχαστρο, ποτέ δεν κατάφερε να αντιστρέψει το κλίμα και έκανε την τελευταία του συμμετοχή με τη Λιντς τον Απρίλιο του 2016. Για «πειθαρχικούς λόγους» ο επόμενος προπονητής, Στιβ Έβανς, τον απομάκρυνε από την ομάδα και το καλοκαίρι του 2016 ο Γκάρι Μονκ τον παραχώρησε δανεικό στην Έμπολι.

Η «yorkshireeveningpost» εμφανίζει τον ΠΑΟΚ να έχει πάρει το προβάδισμα στην κούρσα της απόκτησης του ελεύθερου, πλέον, Μπελούσι, τον οποίο έχουν βολιδοσκοπήσει η Μπολόνια, η Κάλιαρι και η νεοφώτιστη στη Serie A, Μπενεβέντο.

Ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς είναι αυτός που έχει κάνει για λογαριασμό του «Δικεφάλου» τις επαφές με την πλευρά του Ιταλού κεντρικού αμυντικού, ένα ραντεβού με τον ατζέντη του έγινε κατά τη διάρκεια της παραμονής της ομάδας στην Ολλανδία, ωστόσο η περίπτωση απόκτησής του προκαλεί πολλές αντιδράσεις, ήδη, στις τάξεις των οπαδών του ΠΑΟΚ.

O Μπελούσι, προφανώς, είναι μια πιο φθηνή λύση από τον Περουβιανό, Κάρλος Ζαμπράνο, που είναι υπό παραχώρηση από τη Ρούμπιν Καζάν.

Διαβάστε ακόμη...