Καταργούν τις έξτρα ποινές για τη βία Βασιλειάδης-UEFA!

Απο sdna.gr : Στην κατάργηση του «νόμου Κοντονή» προχωρά ο Βασιλειάδης ύστερα από εισήγηση της UEFA! Tο μέτρο της αναβολής αγώνων κατά την UEFA είναι το έσχατο και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται πριν ληφθούν άλλα «επιεικέστερα» μέτρα!
Πηγή: sdna.gr
Καταργούν τις έξτρα ποινές για τη βία Βασιλειάδης-UEFA!

Την κατάργηση του «νόμου Κοντονή» που αφορά στα διοικητικά μέτρα κατά της βίας και προβλέπει τη δυνατότητα του αρμόδιου για τον αθλητισμό υπουργού, έπειτα από γνώμες της ΕΛ.ΑΣ και της ΔΕΑΒ να προληπτικά αναβάλει αγώνες, αγωνιστικές ή και ολόκληρες διοργανώσεις, λόγω απειλής τέλεσης επεισοδίων, συζήτησε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, o υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης με κλιμάκιο της UEFA που βρίσκειται στην  Αθήνα και είχε ως επικεφαλής τον Άτζελο Ρηγόπουλο.

Η UEFA θεωρεί ότι η συγκεκριμένη διάταξη του νόμου είναι καταχρηστική και αντιπρότεινε, τη λήψη ελαφρύτερων μέτρων, όπως η απαγόρευση μετακίνησης φιλοξενούμενων οπαδών, το κλείσιμο της θύρας που φιλοξενεί του φανατικούς οπαδούς, ή ακόμα και τη διεξαγωγή αγώνα χωρίς θεατές.

Το μέτρο της αναβολής αγώνων είναι κατά την UEFA το έσχατο και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται τουλάχιστον πριν ληφθούν άλλα «επιεικέστερα» μέτρα.

Ο Βασιλειάδης από την πλευρά του δεν έχει δείξει προθυμία να εφαρμόσει τον συγκεκριμένο νόμο τον οποίο και αυτός θεωρεί καταχρηστικό, όπως φάνηκε και στο θέμα της μη επιβολής επιβολής προστίμων σε ΠΑΕ για περιπτώσεις επεισοδίων, αντίθετα με ό,τι έκανε ο προκάτοχός του.

Είναι επομένως πιθανότερο να απενεργοποιηθούν εν τοις πράγμασι οι συγκεκριμένες διατάξεις, αφού μια πιθανή τροπολογία θα μπορούσε να επιφέρει ενδοκυβερνητική κρίση.

Διαβάστε ακόμη...