Ο ΠΑΟΚ επουλώνει τις πληγές του

Από inpaok.com : Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη προχωρήσει σε τρεις μεταγραφικές κινήσεις εν όψει της νέας χρονιάς. Τρεις κινήσεις , οι οποίες δείχνουν ότι οι άνθρωποι του Δικέφαλου ξέρουν που κινούνται, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας, συγκριτικά με την περσινή περίοδο.
Πηγή: inpaok.com
Ο ΠΑΟΚ επουλώνει τις πληγές του

Χρονολογικά, ο ΠΑΟΚ συμφώνησε με τον Ζάρα για συνεργασία δύο ετών. Ο Θοδωρής Ζάρας είναι μια απολύτως αξιόπιστη επιθετική λύση, καθώς ανήκει χωρίς υπερβολή στους καλύτερους σουτέρ του πρωταθλήματος. Στην περσινή Stoximan.gr Basket League ο νέος παίκτης του Δικεφάλου, αγωνιζόμενος στον Άρη σούταρε πίσω από τα 6,75 με ποσοστό 38% . Αντίθετα αυτός ο τομέας ήταν ένα τεράστιο πρόβλημα για την ομάδα του Δικεφάλου, αφού είχε μόλις 29% στα τρίποντα. Πιο χαρακτηριστική περίπτωση ήταν το 0/20 τρίποντα στο αγώνα με τον Άρη.

Δεύτερη κίνηση των «ασπρόμαυρων» ήταν ο Κέβιν Ντίλαρντ. Ένας παίκτης με εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα (πέρασμα από τον Απόλλωνα Πάτρας) και παρουσία σε αξιόλογους συλλόγους (Ρίγα, Σολέ, Καρσίγιακα). Ο 27χρόνος πόιντ γκαρντ χαρακτηρίζεται σε όλα τα χρόνια της πορείας του από μια σταθερή απόδοση, κάτι που δεν είχε ο ΠΑΟΚ πέρυσι σχεδόν σε κανέναν από του Αμερικανούς του γκαρντ. Η έλλειψη αυτού του στοιχείου έφερε την αντικατάσταση του Νταρίλ Μπράιαντ στα μέσα της περιόδου. Στην συνέχεια ήρθε ο Θαντ ΜακΦάντεν, ο οποίος ξεκίνησε δυναμικά, αλλά και αυτουνού η απόδοση είχε αρκετές διακυμάνσεις.

Η πιο πρόσφατη μεταγραφή ήταν αυτή του Λάκι Τζόουνς. Ενός σμολ φόργουορντ με επίσης εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα (πέρυσι έπαιζε στον Προμηθέα Πάτρας). Ο ύψους 1,98 παίκτης έχει πολλά αθλητικά προσόντα, αλλά και αρκετά αξιόπιστο σουτ. Ένα στοιχείο που τον χαρακτήριζε στα χρόνια που αγωνίζονταν στο κολέγιο του, αλλά και στην μετέπειτα επαγγελματική του καριέρα ήταν το υψηλό του ποσοστό στις ελεύθερες βολές. Σε 4 χρόνια στο Robert Morris είχε 79%, ενώ συνολικά στην καριέρα του το ποσοστό αυτό κινείται κοντά στο 75%. Οι ελεύθερες βολές ήταν και αυτός ένας τομέας που είχε πονέσει τον ΠΑΟΚ την περσινή χρονιά, ειδικότερα στο πρώτο μισό.

Γίνεται ευρέως αντιληπτό ότι οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ ενίσχυσαν την ομάδα ακριβώς εκεί που πονούσε. Στο περιφερειακό σουτ (Ζάρας), στην σταθερότητα του Αμερικανού γκαρντ (Ντίλαρντ), αλλά και στην ευστοχία στις βολές (Τζόουνς).

Διαβάστε ακόμη...