H «σχέση στοργής» ΕΠΟ-ΕΠΣ Χαλκιδικής, το δάνειο χωρίς σύμβαση και ο Γκιρτζίκης

Από soccerplus.gr: Η «σχέση στοργής» της ΕΠΣ Χαλκιδικής, επί διοίκησης Βούλγαρη, με τις προηγούμενες διοικήσεις της ΕΠΟ, συμπεριλαμβανομένης αυτής του Γ. Γκιρτζίκη, αλλά και σειρά παρατυπιών στον τρόπο λειτουργίας της, καταγράφονται στο πόρισμα της Grant Thornton (εταιρεία παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών) η οποία, έπειτα από πρωτοβουλία της νέας διοίκησης της Ένωσης υπό τον Στ. Σαρηγιαννίδη, διενήργησε έλεγχο για τη διαχειριστική χρήση 01.01-31.12.2015 και την περίοδο 01.01-30.09.2016.
Πηγή: soccerplus.gr
H «σχέση στοργής» ΕΠΟ-ΕΠΣ Χαλκιδικής, το δάνειο χωρίς σύμβαση και ο Γκιρτζίκης

Aπό τον έλεγχο, τμήματα του οποίου φέρνει στη δημοσιότητα κατ' αποκλειστικότητα το Soccerplus, προκύπτουν ευρήματα όπως ότι η «Ε.Π.Σ.Χ.» οφείλει στην «Ε.Π.Ο.» το ποσό των € 24.826. Επίσης ότι σχετικά με το συνολικό ποσό δανείου € 29.000,00, που η ΕΠΣ Χαλκιδικής πήρε από την ΕΠΟ ζητήθηκαν αλλά δεν κατέστη δυνατό να προσκομιστούν οι αντίστοιχες υπογεγραμμένες συμβάσεις!

Τέλος ότι στις 02.07.2015 συνάφθηκε σύμβαση δανείου μεταξύ του νόμιμου εκπροσώπου της «Ε.Π.Ο.» κ. Γκιρτζίκη Γεώργιου και του νόμιμου εκπροσώπου της «Ε.Π.Σ.Χ.» κ. Βούλγαρη Αργύριου, με την οποία χορηγείται από την «Ε.Π.Ο.» στην «Ε.Π.Σ.Χ.» το ποσό των € 15.000,00, αλλά το δάνειο δεν δόθηκε γιατί πήρε διαφορετική απόφαση το ΔΣ της ΕΠΣ Χαλκιδικής.

Mεταξύ άλλων στο πόρισμα καταγράφονται τα εξής:

Στις 31.12.2015 προέκυψε διαφορά συνολικού ποσού € -20.877,91, στο προσδιορισμό του καθαρού λογιστικού αποτελέσματος της «Ε.Π.Σ.Χ.». Η διαφορά οφείλεται κατά κύριο λόγο: α) στη λανθασμένη καταχώρηση του δανείου από την «Ε.Π.Ο.» ποσού € 15.000,00, το οποίο καταχωρήθηκε ως έσοδο επιχορήγησης από «Ε.Π.Ο.» και β) στη λανθασμένη καταχώρηση των εισφορών των εργαζομένων, οι οποίες πέρα από την αρχική τους καταχώρηση, καταχωρήθηκαν ξανά ως έσοδο αλλά και ως έξοδο κατά τη πληρωμή τους. Το ποσό της διαφοράς αναλύεται στους κατωτέρω πίνακες.

Από το συνολικό ποσό της εισπρακτέας επιχορήγησης της «Ε.Π.Ο.» ποσού € 40.129,00, το ποσό των € 37.129,00 εισπράχθηκε μέσω του τραπεζικού λογαριασμού που διατηρεί η «Ε.Π.Σ.Χ.» στη Τράπεζα Πειραιώς ενώ το ποσό των € 3.000,00 εισπράχθηκε από τον πρώην Πρόεδρο της κ. Βούλγαρη Αργύριο μέσω είσπραξης τραπεζικής επιταγής.

Από τον έλεγχο του συνόλου των δαπανών της περιόδου, προέκυψε ότι η Οικονομική Υπηρεσία της «Ε.Π.Σ.Χ.», δεν καταχώρησε σαν δαπάνη το κόστος των παράβολων για μερίδιο υπέρ «Ε.Π.Ο.» που αφορούν τη χορήγηση σημάτων διαιτητών των τοπικών και των εθνικών πρωταθλημάτων, την έκδοση ταυτοτήτων προπονητών και τις αιτήσεις μεταβολών ποδοσφαιριστών. Το συνολικό κόστος όλων των παράβολων για την ελεγχόμενη περίοδο ανήλθε στο ποσό των € 18.904,87 και συμψηφίστηκε με το ποσό της επιχορήγησης που έλαβε η «Ε.Π.Σ.Χ» από την «Ε.Π.Ο».

Από τον έλεγχο μας προέκυψε ότι στις 30.09.2016 η «Ε.Π.Σ.Χ.» οφείλει στην «Ε.Π.Ο.» το ποσό των € 24.826,50. Το συγκεκριμένο ποσό αφορά το ανεξόφλητο υπόλοιπο δύο δανείων τα οποία συνάφθηκαν από την προηγούμενη Διοίκηση της «Ε.Π.Σ.Χ.» (σ.σ. διοίκηση Βούλγαρη).

Σχετικά με το συνολικό ποσό δανείου € 29.000,00, ζητήθηκαν αλλά δεν κατέστη δυνατό να μας προσκομιστούν οι αντίστοιχες υπογεγραμμένες συμβάσεις. Επίσης, έπειτα από επικοινωνία μας με τον Οικονομικό Διευθυντή της «Ε.Π.Ο.» κ. Θεοφίλου Ιωάννη, μας γνωστοποιήθηκε ότι δεν έχουν συναφθεί συμβάσεις.

Στις 02.07.2015 συνάφθηκε σύμβαση δανείου μεταξύ του νόμιμου εκπροσώπου της «Ε.Π.Ο.» κ. Γκιρτζίκη Γεώργιου και του νόμιμου εκπροσώπου της «Ε.Π.Σ.Χ.» κ. Βούλγαρη Αργύριου, με την οποία χορηγείται από την «Ε.Π.Ο.» στην «Ε.Π.Σ.Χ.» το ποσό των € 15.000,00. Η αποπληρωμή του δανείου συμφωνήθηκε να πραγματοποιείται απευθείας με ετήσια παρακράτηση ποσοστού 10% επί της ετήσιας Τακτικής Επιχορήγησης που δικαιούται να λαμβάνει η «Ε.Π.Σ.Χ.».

Η απόφαση για τη χορήγηση του δανείου από την «Ε.Π.Ο.» πραγματοποιήθηκε έπειτα από την υπ΄ αριθ. πρωτοκόλλου 352 στις 12.06.2015 αίτηση της «Ε.Π.Σ.Χ.» προς την «Ε.Π.Ο.» για την καταβολή άτοκου δανείου ποσού € 15.000,00, προκειμένου να εκδοθεί ισόποση εγγυητική επιστολή τραπέζης υπέρ της «Ε.Π.Σ.Χ.», που ήταν προαπαιτούμενο δικαιολογητικό για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου «ΕΝΙΣΧΥΣΗ Ε.Π.Σ.Χ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ». Η αποστολή αίτησης λήψης του δανείου προς την «Ε.Π.Ο.» δεν πραγματοποιήθηκε έπειτα από κάποια απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της «Ε.Π.Σ.Χ.».

Διαβάστε ακόμη...