Ο στόχος της NOVA

Από sdna.gr : Οι οικονομικές δυσκολίες της συνδρομητικής φέρνουν σε πρώτο πλάνο την «αναβάθμιση» του προϊόντος.
Πηγή: sdna.gr
Ο στόχος της NOVA

Για τις προθέσεις της NOVA σχετικά με την αναβάθμιση του ελληνικού πρωταθλήματος τα έγραψα και σε προηγούμενο άρθρο μου. Too little, too late που λένε και στο χωριό μου.

Η Nova επί σειρά ετών, ενδιαφερόταν περισσότερο να τα έχει καλά με τους προέδρους - παραγοντάρες της Σούπερ Λίγκας, παρά να καταβάλει οποιαδήποτε σοβαρή προσπάθεια για να αναβαθμίσει το προϊόν που όντως χρυσοπλήρωνε.

Αντιπροσωπευτικότερο παράδειγμα από την απαγόρευση σχολιασμού των επίμαχων φάσεων στους δημοσιογράφους της δεν υπάρχει. Μια παγκόσμια πρωτοτυπία που επιχειρήθηκε να λανσαριστεί ως προστασία του προϊόντος αλλά ήταν απλώς μια κραυγαλέα περίπτωση εκδούλευσης που υποχρέωσε πολύπειρους επαγγελματίες να ρισκάρουν το κύρος τους για να μη ρισκάρουν τη δουλειά τους. Το ίδιο ισχύει για την επιλογή των επικεφαλής της εταιρείας να μη δείχνουν οι κάμερες τα επεισόδια στα ελληνικά γήπεδα – γελοιότητα που φανέρωνε την πλήρη έλλειψη δημοσιογραφικής αντίληψης που επικρατούσε στην Κάντζα, όχ ι με ευθύνη των δημοσιογράφων.

Αυτά και άλλα πολλά αποδεικνύουν ότι η NOVA ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για την ποιότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου – τα στελέχη της, δίχως αληθινό όραμα, αρκούνταν σε δημόσιες σχέσεις με μεγαλοπαράγοντες.

Και τα τελευταία δυο χρόνια λούζονται το αποτέλεσμα των επιλογών τους. Οι συνδρομητές μειώνονται, αφενός επειδή η Nova επενδύοντας στην Σούπερ Λίγκα άφησε να τις φύγουν όλα τα μεγάλα ξένα πρωταθλήματα, όπως και το Τσάμπιονς Λιγκ και αφετέρου επειδή δεν προστάτεψε ποτέ την επένδυση της, με σωστές κινήσεις και οραματικό σχεδιασμό, επιβάλλοντας όπως θα μπορούσε και θα έπρεπε τις απαραίτητες αλλαγές που εν μέρει προσπαθεί να επιβάλλει τώρα.

Έτσι έφτασε στο σημείο να ζορίζεται να ανταποκριθεί πλήρως και εγκαίρως στο συμβόλαιό της με την Λίγκα. Αυτό αποδεικνύεται και από τις καθυστερήσεις στις πληρωμές και από τις απολύσεις δημοσιογράφων και από την προσπάθειά της, με προσχήματα, να μειωθεί το ποσό που πρέπει να δώσει την επόμενη σεζόν στις ομάδες.

Η εκτίμηση ανθρώπων που γνωρίζουν την αγορά είναι ότι αν μπορούσε η Nova θα έσπαγε το συμβόλαιό της και θα έκανε επί μέρους συμφωνίες με τους τέσσερις μεγάλους και δυο – τρεις ομάδες ακόμα (Πανιώνιο, Ατρόμητο κ.λπ.).

Σε κάθε περίπτωση, το τηλεοπτικό τοπίο θα αλλάξει. Και είτε παραμείνει η Nova βασικός χρηματοδότης, είτε όχι, τα λάθη του παρελθόντος οφείλουν να γίνουν οδηγός για το μέλλον. Εταιρεία που επενδύει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, χωρίς να ενδιαφέρεται ουσιαστικά για την επένδυσή της, με πράξεις, όχι με λόγια και ευχολόγια είναι καταδικασμένη να αντιμετωπίσει τα ίδια ή και χειρότερα προβλήματα...

Διαβάστε ακόμη...