«Στον ΠΑΟΚ ο Τζόουνς μπορεί να γίνει τριάρι Ευρωλίγκας»!

Από sdna.gr: Ο Λάκι Τζόουνς ετοιμάζεται να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον ΠΑΟΚ και ένας παίκτης που τον γνωρίζει πολύ καλά, ο Νίκος Γκίκας, αναλύει στο SDNA τον Αμερικανό άσο, θέτοντας τον πήχη... ψηλά, όσον αφορά τις δυνατότητές του.
Πηγή: sdna.gr
«Στον ΠΑΟΚ ο Τζόουνς μπορεί να γίνει τριάρι Ευρωλίγκας»!

Εντελώς ξαφνικά ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε το τρίτο μεταγραφικό απόκτημά του το βράδυ του Σαββάτου (15/07). Ο «δικέφαλος» έκανε δικό του τον Λάκι Τζόουνς για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, με τον Αμερικανό άσο να ξεχωρίζει για την προσήλωσή του στην άμυνα. Τα στοιχεία αυτά, άλλωστε, οδήγησαν τους ανθρώπους του «δικεφάλου» να προχωρήσουν στην κίνηση αυτή.

Ο Αμερικανός φόργουορντ «συστήθηκε» στο ελληνικό κοινό την περασμένη σεζόν, όταν και φόρεσε τη φανέλα του Προμηθέα Πατρών, βοηθώντας τους Αχαιούς να φτάσουν ως την ένατη θέση της κατάταξης του πρωταθλήματος.

Ποιο είναι, όμως, το αγωνιστικό προφίλ του Αμερικανού άσου; Ένας παίκτης που τον ξέρει πολύ καλά, ο Νίκος Γκίκας, παρουσιάζει, μέσω του SDNA, την αγωνιστική «ταυτότητα» του 24χρονου φόργουορντ, ενώ εξηγεί και ποια είναι τα δυνατά σημεία του, δίνοντας έμφαση στον αμυντικό τομέα.

Στην αρχική τοποθέτησή του για τον Λάκι Τζόουνς, ο Γκίκας είπε ότι «είναι ένας πάρα πολύ καλός αμυντικός. Ξεκινάει από την άμυνα. Έχει πάρα πολύ ενέργεια στο παιχνίδι του και δίνει σε όλη την ομάδα. Είναι ξεκάθαρα close out παίκτης που θα περιμένει είτε το spot up, είτε το close out. Κυνηγάει όλες τις φάσεις και στα αμυντικά ριμπάουντ και στα επιθετικά, ενώ είναι πολύ καλός και στο transition», ενώ στη συνέχεια τόνισε πως «θα κάνει πολλή... βρώμικη δουλειά. Θα δώσει στον ΠΑΟΚ κερδισμένες μπάλες. Θα του δώσει δύναμη και έναν αμυντικό ηγέτη! Όπως είπα και πριν του αρέσει πάρα πολύ η άμυνα και σε αυτό το κομμάτι κατευθύνει όλους τους υπόλοιπους».

Γνωρίζοντας τόσο τον Αμερικανό άσο, όσο και τον προπονητή του ΠΑΟΚ, Ηλία Παπαθεοδώρου, ο 26χρονος γκαρντ ξεκαθαρίζει «Ο Λάκι είναι ένα παιδί πολύ έξυπνο, ενώ είναι και πολύ καλός χαρακτήρας. Όταν μιλήσει με τον κόουτς και του εξηγήσει τι ακριβώς θέλει από εκείνον, είναι παίκτης που θα βάλει το εγώ του κάτω από την ομάδα και ακολουθεί πιστά τους κανόνες. Οπότε, μπορεί ξεκάθαρα να παίξει γιατί και καλός παίκτης είναι και έξυπνος και μπορεί εύκολα να είναι από τους πολύ καλούς παίκτες του φετινού ΠΑΟΚ».

Μιλώντας για τον χαρακτήρα του, ο Γκίκας άρχισε την κουβέντα με μία λέξη «Φανταστικός», είπε για τον μέχρι πρότινος συμπαίκτη του, για να προσθέσει «Ποτέ δεν θα αντιμιλήσει, ποτέ δεν θα σου πει κάτι. Πάντα θα βοηθήσει αν δει ότι έχεις κολλήσει και πάντα με καλή διάθεση θα βοηθήσει και θα υποστηρίξει τον άλλο σε κάθε του λάθος».

Ποιο είναι, όμως, το στοιχείο πυο αναμένεται να εξελίξει στον ΠΑΟΚ; «Είναι λίγο... ακατέργαστος στο κομμάτι της τακτικής», απάντησε αρχικά, για να συμπληρώσει «Με τον κόουτς μπορεί να γίνει πάρα πολύ καλός και μέσα από τον ΠΑΟΚ να γίνει ένα τριάρι Ευρωλίγκας, γιατί έχει και το μέγεθος και τις αλτικές ικανότητες, οπότε μόνο καλό μπορεί να του κάνει η παρουσία του στον ΠΑΟΚ».

Διαβάστε ακόμη...