Ξεριζωμένη από τον πόλεμο, νεανική και… «πρωτάρα»

Από metrosport.gr: Ο Ουκρανός δημοσιογράφος Ιγκόρ Μπουρμπάς, μιλάει στο metrosport.gr για την Ολιμπίκ Ντόνετσκ, προσεχή αντίπαλο του ΠΑΟΚ στο Europa League
Πηγή: metrosport.gr
Ξεριζωμένη από τον πόλεμο, νεανική και… «πρωτάρα»

Η πρωτάρα» Ολιμπίκ Ντόνετσκ θα είναι το «εμπόδιο» του ΠΑΟΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League και το φαβορί στο ζευγάρι είναι... ξεκάθαρα ασπρόμαυρο.

Η ουκρανική ομάδα με μόλις 16 χρόνια ζωής, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη, έχοντας καταφέρει την περασμένη σεζόν να καταταγεί τέταρτη στο ουκρανικό Πρωτάθλημα. Χτυπήθηκε από τον πόλεμο χάνοντας την έδρα της στο Ντόνετσκ και έχει χρησιμοποιήσει έξι διαφορετικά γήπεδα ως έδρες (ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ θα γίνει στο Κίεβο). Στηρίζεται στο πλάνο ενός πρώην ποδοσφαιριστή της, του Βλάντισλαβ Γκέλτσιν, ο οποίος είναι φιλόδοξος και αγαπά το σύλλογο και στο μυαλό του προπονητή της Ρομάν Σανζάρ, που καταφέρνει παρά την φυγή πολλών ποδοσφαιριστών να παίρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα, ξαφνιάζοντας με την τακτική του.

Ο Ουκρανός δημοσιογράφος Ιγκόρ Μπουρμπάς εργάζεται στη δημόσια τηλεόραση της χώρας και μας αναλύει για την Ολιμπίκ:

«Η Ολυμπίκ είναι μια νεανική ομάδα, αλλά με καλή προοπτική, με νεαρό ιδιοκτήτη. Ο Βλάντισλαβ Γκέλτσιν είναι μόλις 42 ετών και αγωνιζόταν στο κλαμπ για πολλά χρόνια. Εχασε εξαιτίας του πολέμου στο Ντόνετσκ την έδρα της. Δυστυχώς για αυτήν όλες οι φιλοδοξίες του ιδιοκτήτη της δεν μπορούν να γίνουν πραγματικότητα όσο γρήγορα θέλει. Βλάντισλαβ Γκέλτσιν επίσης έχασε την επιχείρησή του στην κατεχόμενη περιοχή. Αγαπά όμως την ομάδα και την αναπτύσσει όσο καλύτερα μπορεί μακριά από την έδρα της. Τώρα εδρεύει στο Κίεβο όμως τα εντός έδρας παιχνίδια τα δίνει σε έξι διαφορετικές πόλεις».

Ο Βλάντισλαβ Γκέλτσιν, που αποκαλείται ως «Ζιζού» λόγω της ομοιότητάς του με τον Ζινταν

Τα οικονομικά του συλλόγου με όλες αυτές τις δυσκολίες, δεν είναι και τα καλύτερα:

«Υπάρχουν πολύ περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες και ο μέσος όρος των μηνιαίων μισθών είναι 1.500 ευρώ. Αυτό οδηγεί σε αναγκαστικές αλλαγές. Κάθε έξι μήνες αναγκάζεται να αλλάξει την ομάδα, πολλοί παίκτες βρίσκουν καλύτερες προσφορές (σ.σ. έφυγαν πρόσφατα ο Μιχάλο Σέρκγιτσουκ αλλά και ο Αντόν Ποστουπαλένκο), νέοι παίκτες έρχονται».

Ο προπονητής της Ολιμπίκ, Ρομάν Σανζάρ είναι λάτρης της τακτικής

Ο Ιγκόρ Μπουρμπάς πάντως αναφέρει για τον προπονητή:

«Σε αυτή την κατάσταση ο προπονητής Ρομάν Σανζάρ αυτοπαρουσιάζεται ως ένας πολύ ισχυρός καθοδηγητής, που δε φοβάται να εκπλήξει με την τακτική. Ταυτόχρονα πρέπει να φτιάξει και πάλι μια νέα ομάδα και να την οδηγήσει στην πρώτη ευρωπαϊκή της πορεία Σίγουρα το άξιζε».

Ο Ουκρανός δημοσιογράφος Ιγκόρ Μπουρμπάς (δεξιά, εδώ με τον Σρνα) μας μίλησε για ην Ολιμπίκ

Διαβάστε ακόμη...