Τα… ρεπό της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ

Από sport24.gr: Όλα όσα έγιναν από τις 2 Ιουλίου μέχρι και σήμερα σε επίπεδο προπονήσεων για τον ΠΑΟΚ.
Πηγή: sport24.gr
Τα… ρεπό της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ

Όλα τα μέλη της αποστολής του ΠΑΟΚ που βρίσκεται εδώ και 14 ημέρες στο Χορστ μάζεψαν τις βαλίτσες τους καθώς ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση επιστροφής στην Θεσσαλονίκη.

Οι ασπρόμαυροι έγραψαν 16 προπονήσεις, με τη δεύτερη εβδομάδα να έχει αρκετές μονές προπονήσεις, κάτι που είχε να κάνει με τις αποφάσεις που πήρε ο Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς, μετά από τις εσωτερικές συζητήσεις που είχε τόσο με το προπονητικό τιμ όσο και με τον εργοφυσιολόγο Γιώργο Ζιώγα, τον γιατρό Μανώλη Παπακώστα και τον αναλυτή δεδομένων Κυριάκο Τσιτιρίδη. Ο γυμναστής Βλάνταν Τσεπζάνοβιτς ήταν υπεύθυνος σχεδιασμού του προγράμματος προπονήσεων.

Ο Σέρβος έστησε το πρόγραμμα με βάση όλα τα εργομετρικά στοιχεία που είχε πριν την έναρξη της προετοιμασίας, σε συνδυασμό με όλα όσα προέκυπταν σε καθημερινή βάση από την χρήση του "STATSports" μέσω του οποίου καταγράφονται όλα τα δεδομένα της προπόνησης σε επίπεδο επιδόσεων και αποδόσεων των παικτών.

Με τους παίκτες που προστέθηκαν στο ρόστερ να είναι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού (Λημνιός, Λεβέκ, Μακ, με τον Ρέι να μην "λογίζεται" καθώς δεν έχει συμπληρώσει ούτε 48 ώρες με την ομάδα) οι μετρήσεις των υπολοίπων είχαν μελετηθεί με την άφιξη του προπονητικού τιμ στην Ελλάδα.

Η προετοιμασία κύλισε σε τέτοιους ρυθμούς ώστε ο ΠΑΟΚ να φτάσει στο επιθυμητό για το προπονητικό τιμ επίπεδο στα παιχνίδια της τρίτης προκριματικής φάσης του Γιουρόπα Λιγκ, με γνώμονα τα +48 παιχνίδια που "κουβαλά" ένας σεβαστός αριθμός παικτών του Δικεφάλου του βορρά από την περσινή σεζόν, οι οποίοι και είχαν μόλις τρεις εβδομάδες διακοπών.

Μια άλλη παράμετρος έχει να κάνει με την απουσία προγράμματος συντήρησης, καθώς οι παίκτες του ΠΑΟΚ έφυγαν για διακοπές με την ολοκλήρωση της περσινής σεζόν χωρίς το τότε προπονητικό τιμ να τους δώσει οδηγίες για το διάστημα μέχρι την επιστροφή στις προπονήσεις.

Διαβάστε ακόμη...