ΠΑΟΚ και τεχνολογία!

Από paok24.com: Φοβερή πρόοδος και επιστημονική βοήθεια στην ομάδα μέσα από συγκεκριμένα μηχανήματα και τεχνολογίες
Πηγή: paok24.com
ΠΑΟΚ και τεχνολογία!

Το Vis Track που έχει και χρησιμοποιεί ο ΠΑΟΚ εδώ και χρόνια είναι λίγο-πολύ γνωστό. Η επιστημονική βοήθεια που προσφέρει είναι πολύτιμη μέσα στην ομάδα, ενώ η εξέλιξη γύρω από τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο φέρνει και άλλες τέτοιες μεθόδους παρακολούθησης και καταγραφής στην επικαιρότητα.

Η ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα να καταγράφει κάθε κίνηση του παίκτη και μέσω του γιλέκου Stat Sports. Αυτό το φοράνε οι παίκτες στην προπόνηση και στα εκτός έδρας παιχνίδια (όποτε κρίνεται απαραίτητο) μια και καταγράφει αναλυτικά κάθε κίνηση παίκτη και σε τι ρυθμούς αυτή έγινε.

«Το γιλέκο αυτό έρχεται ως συμπλήρωμα του Vis Track, το οποίο χρησιμοποιούμε (και με εικόνα) στις εντός έδρας προπονήσεις και αναμετρήσεις της ομάδας», τόνισε ο χειριστής του συγκεκριμένου μηχανήματος, Κυριάκος Τσιτιρίδης.

Και δεν είναι μόνο αυτά που βοηθούν για να βγουν συμπεράσματα για ότι κάνει ένας παίκτης μέσα στο γήπεδο, για το πώς και πόσο τρέχει, για τις εντάσεις κτλ.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προμηθεύτηκε φέτος και το Tensio MyoGraphy το οποίο αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην καταγραφή του μυϊκού συστήματος κάθε παίκτη!

«Μέσα από αυτό, η ομάδα μπορεί να ελέγξει όλες τις ανισορροπίες που υπάρχουν μυϊκά (συγκρίνοντας ακόμα και διαφορετικές μοίρες στον ίδιο μυ), αυτές που οδηγούν σε σοβαρά προβλήματα αν δεν αντιμετωπιστούν.

Το εκπληκτικό είναι ότι στο μηχάνημα αυτό υπάρχει βάση δεδομένων που κρατάει στοιχεία από χιλιάδες παίκτες, όλων των θέσεων και όλων των ηλικιών, έτσι ώστε να γίνονται συγκρίσεις ανά πάσα ώρα και στιγμή», εξήγησαν μεταξύ άλλων ο εργοφυσιολόγος, Γιώργος Ζιώγας και ο γιατρός, Μανώλης Παπακώστας.

Ο ΠΑΟΚ συνεχίσει να μεγαλώνει σε όλα τα επίπεδα και η επιστημονική φροντίδα που έχουν οι παίκτες έχει ξεπεράσει προ πολλού τα ελληνικά στάνταρ.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...