Η φιλοσοφία Στανόγιεβιτς στη διάρκεια της προετοιμασίας

Από sdna: Το βασικό στάδιο της προετοιμασία του ΠΑΟΚ έφτασε στο τέλος της και το SDNA που βρέθηκε στο Χορστ της Ολλανδίας, αναλύει την φιλοσοφία που ακολούθησε σε αυτή ο Αλεξάνταρ Στανόγιεβιτς. 
Πηγή: sdna.gr
Η φιλοσοφία Στανόγιεβιτς στη διάρκεια της προετοιμασίας

 Επειτα από 14 ημέρες παραμονής του ΠΑΟΚ στο Χορστ, η ομάδα μετά το τέλος του φιλικού με τον Αγιαξ, θα πάρει τον δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα. Σε αυτό το διάστημα ο Στανόγιεβιτς και οι συνεργάτες του δούλεψαν πολύ πάνω στους τομείς που έκριναν αυτοί πως ο Δικέφαλος πρέπει να βελτιωθεί.

Η φιλοσοφία της φετινής προετοιμασίας και το πρόγραμμα των προπονήσεων είναι αποτέλεσμα της μελέτης του Στανόγιεβιτς και των άμεσων συνεργατών του στην περασμένη αγωνιστική περίοδο του ΠΑΟΚ. Με τον νέο γυμναστή του «Δικεφάλου», Βλάντιμιρ Τσεπζάνοβιτς, να έχει λόγω ιδιότητας αυξημένες αρμοδιότητες στον συγκεκριμένο τομέα.

Ετσι το φετινό πρόγραμμα που ακολούθησαν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ στη διάρκεια της παραμονής τους στην Ολλανδία, παρουσιάζει κάποιες διαφορές συγκριτικά με προετοιμασίες προηγούμενων ετών. Αυτό το καλοκαίρι το «ασπρόμαυρο» τεχνικό επιτελείο επιλέγει σημαντική διαφορά στις διαβαθμίσεις επιβάρυνσης της ομάδας από προπόνηση σε προπόνηση.

Επίσης ένα ακόμα φαινόμενο που παρατηρήθηκε ήταν πως πολλοί παίκτες του συμμετείχαν την περσινή σεζόν σε πάνω από 45 αγώνες, δεν είχαν ξανακάνει κάτι αντίστοιχο παλαιότερα στην καριέρα τους, με αυτή την έξτρα επιβάρυνση (κάτι που ισχύει και για τους διεθνείς που τέλειωσαν αργότερα τη χρονιά) είχαν ειδική διαχείριση. Στον ΠΑΟΚ έχοντας συνυπολογίσει και το πολύ μικρό διάστημα διακοπών των ποδοσφαιριστών της ομάδας, αλλά και με βάση τον σχεδιασμό μίας «μεγάλης» χρονιάς που έρχεται, επιλέγουν να βασιστούν απόλυτα στην τεχνολογία, αποφεύγοντας να πιέσουν πολύ παραπάνω τους παίκτες) στην προσπάθεια να αποφύγουν τις απώλειες με τραυματισμούς.

Η παραπάνω φιλοσοφία που χαρακτηρίζει τη φετινή προετοιμασία του ΠΑΟΚ στηρίζεται στην πιο σύγχρονη ποδοσφαιρική λογική ότι μία ομάδα δε χρειάζεται να πιέζεται μόνο στην προετοιμασία μίας σεζόν το καλοκαίρι για να βάλει τις απαραίτητες βάσεις, αλλά με τον κατάλληλο προγραμματισμό και τη συνεχόμενη χρήση της τεχνολογίας, θα υπάρχουν και μέσα στη χρονιά (προγραμματισμένα) πολλές σκληρές προπονήσεις με μεγαλύτερες επιβαρύνσεις, σε μία… διαρκή προετοιμασία.

Διαβάστε ακόμη...