"Έκλεισε" για πάντα η υπόθεση του «Ολυμπιακός-Πλατανιάς»! (pics)

Απο sdna.gr : Το SDNA φέρνει αποκλειστικά στη δημοσιότητα το πρωτοφανές σκεπτικό της Επιτροπής Εφέσεων του δικαστή Σκουτέρη για την απαλλαγή του Ολυμπιακού και αποκαλύπτει το αδιανόητο δεδικασμένο που δημιουργεί!
Πηγή: sdna.gr
"Έκλεισε" για πάντα η υπόθεση του «Ολυμπιακός-Πλατανιάς»! (pics)

Όπως είναι γνωστό από την Πέμπτη (13/7), η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ με προεδρεύοντα τον κύριο Δημήτρη Σκουτέρη, εξαφάνισε την ποινή των 3 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών που είχε επιβληθεί στην ΠΑΕ Ολυμπιακός από το πειθαρχικό όργανο της Super League και ουσιαστικά τον αθώωσε για την περίφημη υπόθεση των όσων συνέβησαν στον αγώνα με τον Πλατανιά την 1η Απριλίου.

Πρέπει αρχικά να ξεκαθαριστεί το εξής για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις: Το δευτεροβάθμιο όργανο δεν μπήκε καθόλου στην ουσία της υπόθεσης! Δεν έκρινε δηλαδή αν ξυλοκοπήθηκαν ή όχι οι παίκτες και οι άνθρωποι του Πλατανιά. Δεν φτάνει καν σε αυτό! Δεν κρίνει σε κανένα σημείο αν οι ισχυρισμοί των Κρητικών είναι αξιόπιστοι και αν τα περιστατικά που καταθέτουν είναι πραγματικά!

Η Επιτροπή Εφέσεων στέλνει στα σκουπίδια την ποινή των 3 αγωνιστικών για νομικούς λόγους! Κρίνει ως «απαράδεκτη» την πειθαρχική δίωξη που άσκησε σε βάρος του Ολυμπιακού ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου και του… επιστρέφει την υπόθεση για περαιτέρω ενέργειες!

Το SDNA φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας το πρωτοφανές σκεπτικό με το οποίο η Επιτροπή Εφέσεων του κ. Σκουτέρη έσβησε την ποινή του Ολυμπιακού και τον άφησε ατιμώρητο για τα γεγονότα της 1ης Απριλίου στο «Γ. Καραϊσκάκης»!

Τι έκανε, λοιπόν, το δευτεροβάθμιο όργανο;

Έκρινε ότι για να επιληφθεί ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας έπρεπε να είχε στα χέρια του επώνυμη καταγγελία προς τον ίδιο και όχι ΕΝΟΡΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ στις αρχές! Ο Πειθαρχικός Κώδικάς μιλάει πράγματι για επώνυμη καταγγελία, αλλά φαντάζει αδιανόητο να μην μπορούν να επιβάλλοντα ποινές όταν υπάρχουν ΕΝΟΡΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ στην αστυνομία ή την εισαγγελία!

Κάνοντας ένα απίστευτο άλμα λογικής, η Επιτροπή Εφέσεων θεωρεί ότι οι ένορκες καταθέσεις που δόθηκαν στο πλαίσιο μιας ποινικής διαδικασίας (δηλαδή κάποιος κλήθηκε για να καταθέσει), δεν αποτελούν καταγγελία, την οποία κάνει κάποιος αυθόρμητα και αυτοβούλως!

Αντίθετα με το σκεπτικό της Επιτροπής, ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου έκρινε λογικά ότι μια ένορκη κατάθεση αποτελεί επί της ουσίας και καταγγελία!

Και εδώ έρχεται και το δεύτερο έγγραφο που αποκαλύπτουμε σήμερα: Την απάντηση του κ. Σιμιτζόγλου προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Εφέσεων, Δημήτρη Σκουτέρη, που επέστρεψε πίσω την υπόθεση για… «περεταίρω ενέργειες».

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας του απαντά: «Οι νομικές-πειθαρχικές μας ενέργειες ολοκληρώθηκαν με την συγκεκριμένη άσκηση πειθαρχικής δίωξης. Εκ του λόγου αυτού δεν είναι δυνατή και δεν προβλέπεται από το Πειθαρχικό Δίκαιο η όποια περαιτέρω ενέργεια από εμάς».

Τι σημαίνει αυτό; Ότι με τον τρόπο και το σκεπτικό που το δευτεροβάθμιο όργανο απήλλαξε τον Ολυμπιακό, δεν μπορεί πλέον να γίνει τίποτα! Η Επιτροπή του κ. Σκουτέρη έκλεισε την υπόθεση οριστικά και αμετάκλητα!

Το άκρως επικίνδυνο δεδικασμένο!

Υπάρχει, παράλληλα, και μια άλλη προέκταση της απόφασης για τα γεγονότα της 1ης Απριλίου στο «Γ. Καραϊσκάκης» και αφορά το δεδικασμένο που δημιουργείται.

Προσέξτε: Πλέον, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας δεν θα μπορεί να ασκεί διώξεις με ΕΝΟΡΚΕΣ καταθέσεις! Αν δεν γράφει το περιστατικό ο διαιτητής, ή ο παρατηρητής ή η αστυνομία ή δεν υπάρχει έστω επώνυμη καταγγελία του «θύματος» στον ίδιο τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, τα χέρια του δένονται και δεν μπορεί να κάνει τίποτα! Με αποτέλεσμα παρόμοιες υποθέσεις να αρχειοθετούνται!

Για να γίνει πιο κατανοητό: Αν ξυλοκοπηθεί ένας δημοσιογράφος στα δημοσιογραφικά θεωρεία, αλλά δεν το δει ο… διαιτητής(!), ο παρατηρητής, η αστυνομία ή έστω δεν το πιάσει κάποια κάμερα, αλλά παράλληλα όμως ο δημοσιογράφος κληθεί να καταθέσει ενόρκως για το περιστατικό, η ομάδα θα μένει ατιμώρητη, διότι –άκουσον άκουσον- πρέπει ο ίδιος να κάνει «επώνυμη και στοιχειοθετημένη καταγγελία» στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ!

Άλλο παράδειγμα: Οι αστυνομικές αρχές έχουν πληροφορία ότι ένα παιχνίδι στήθηκε, η εισαγγελία διατάζει προκαταρκτική έρευνα και καλούνται ποδοσφαιριστές για ένορκες καταθέσεις. Αν δεν έχει γράψει κάτι ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα, ο παρατηρητής και η αστυνομία στην έκθεσή τους, ή δεν πιάσει η κάμερα… live την συναλλαγή, τότε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας δεν μπορεί να ασκήσει καμία δίωξη!

Απίστευτο; Κι όμως αυτό είναι το θλιβερό και παράλληλα επικίνδυνο δεδικασμένο που δημιούργησε με την απόφασή της η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ του κυρίου Δημήτρη Σκουτέρη.

Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε αποκλειστικά και αναλυτικά το σκεπτικό της απόφασης για τον Ολυμπιακό και το έγγραφο Σιμιτζόγλου προς την Επιτροπή Εφέσεων.

\

Διαβάστε ακόμη...