Τι κάνει ο ΠΑΟΚ με τους Ουκρανούς

Απο thessports.gr : Για ακόμα μια φορά ο ΠΑΟΚ θα βρει στον δρόμο του ομάδα από την Ουκρανία και δη από το Ντόνετσκ.
Πηγή: thessports.gr
Τι κάνει ο ΠΑΟΚ με τους Ουκρανούς

Μετά την Σαχτάρ και την Μέταλουργκ ο «δικέφαλος» θα τεθεί αντιμέτωπος και με την «μικρή» ομάδα του Ντόνετσκ , Ολίμπια με το παιχνίδι της 27ης Ιουνίου να διεξάγεται στο Κίεβο.

Στο Κίεβο όπου ήταν η πρώτη «γνωριμία του ΠΑΟΚ με την Ουκρανία το μακρινό 1976 για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου πρωταθλητριών κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου και αυτή ήταν «πικρή».Οι «ασπρόμαυροι» γνώρισαν την ήττα με 4-0 στο πρώτο παιχνίδι, και ο αποκλεισμό ολοκληρώθηκε με το 0-2 της Τούμπας.

Έπρεπε να περάσουν 19 χρόνια για να ταξιδέψουν οι «ασπρόμαυροι» στην Ουκρανία και αυτό έγινε εις διπλούν. Στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Μέταλλουργκ Ντόνετσκ την οποία και απέκλεισε με δυο ισοπαλίες (1-1 στην Τούμπα, 2-2 στην Ουκρανία).

Έτσι έφτασε στους «ιδιαίτερους» ομίλους εκείνης της σεζόν με «μονά» παιχνίδια και αντίπαλο την Σαχτάρ Ντόντετσκ. Το μοναδικό παιχνίδι έγινε εκτός έδρας, όπου ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 1-0.

Το 2011/12 γνώρισε και το Λβιβ για τα play off του Europa League αντιμετωπίζοντας την Καρπάτι του Λούκας Πέρεθ. Μια νίκη στην Τούμπα με 2-0   (η πρώτη και μόνη ως τώρα κόντρα σε Ουκρανούς) και μια ισοπαλία στο Λβιβ με 1-1 έδωσε την πρόκριση για τους ομίλους του Europa League.

Τελευταία αντίπαλος μέχρι σήμερα από την Ουκρανία ήταν η Μέταλιστ Χάρκιβ για τον τρίτο προκριματικό του Champions League της σεζόν 2013/14 με τον ΠΑΟΚ του Χουμπ Στέφενς να ηττάται με 0-2 στην Τούμπα και να έρχεται ισόπαλος με 1-1 στο Χάρκοβο αλλά να προκρίνεται τελικώς λόγω τιμωρίας της UEFA στην Μέταλιστ για σκάνδαλο.

Συνολικά τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ κόντρα σε Ουκρανούς σε εννιά παιχνίδια: 1 Νίκη, 4 ισοπαλίες , 4 ήττες.

Διαβάστε ακόμη...