Μια «πρωτάρα» στον δρόμο του ΠΑΟΚ

Απο thessports.gr : Την Ολιμπίκ Ντόντεσκ «έστειλε» στο δρόμο του ΠΑΟΚ η κληρωτίδα της Νιον για το τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League με την κλήρωση να θεωρείται βατή.
Πηγή: thessports.gr
Μια «πρωτάρα» στον δρόμο του ΠΑΟΚ

Η «μικρή» ομάδα του Ντόνετσκ , αφού «ζει» στην σκιά της Σαχτάρ συμμετέχει για πρώτη φορά στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις αφού πέρσι τερμάτισε τέταρτη στο Ουκρανικό πρωτάθλημα πίσω από Σαχτάρ, Ντιναμό Κιέβου και Ζόρια (44 βαθμούς,11 νίκες, 11 ισοπαλίες, 10 ήττες).

Μάλιστα είναι ιδιαίτερα «νεαρή» ως ομάδα αφού ιδρύθηκε το 2001 στο πλαίσιο ενός προγράμματος ανάπτυξης του ποδοσφαίρου στην Ουκρανία.

To ρόστερ της απαρτίζεται σχεδόν αποκλειστικά από γηγενείς ποδοσφαιριστές και ο μέσος όρος ηλικίας είναι αρκετά χαμηλός αφού ο μεγαλύτερος είναι μόλις 29 ετών (Βιτάλι Φεντόριφ, αριστερό μπακ). Ο μόνος ξένος της ομάδας είναι ο Ισπανός  μεσοεπιθετικός με Μαροκινές ρίζες , Μόχα που αποκτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο από την Ταραγόνα.

Προπονητής της είναι ο νεαρός Ουκρανός Ρόμαν Σάνζαρ, που αν και 38χρονος βρίσκεται στο «τιμόνι» της ομάδας από το 2013.Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ παρατάσσεται συνήθως με σχηματισμό 4-3-2-1 στα παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ πριν από το πρώτο παιχνίδι του τρίτου προκριματικού (27/7 στην Ουκρανία) θα έχει δώσει ήδη δυο παιχνίδια για το πρωτάθλημα της χώρας της (16/7 πρώτη αγωνιστική στην έδρα της Ολεξάντρια, μια  βδομάδα αργότερα και πάλι εκτός κόντρα στην Ζίρκα).

Το ρόστερ της Ολιμπίκ:

Διαβάστε ακόμη...