Δείγμα εμπειρίας η σιωπή του Ιβάν

Από inpaok.com: Η σφραγίδα του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ είναι αμαμφισβήτητη.
Πηγή: inpaok.com
Δείγμα εμπειρίας η σιωπή του Ιβάν

Με την εμπειρία των 5 χρόνων και με το πάθος του για την ομάδα, είναι λογικό να έχει γίνει πια ο αποδεκτός ηγέτης του Δικεφάλου και σεβαστός όχι μόνο για τα χρήματα που ξοδεύει, αλλά και για την ηθική στήριξη, την οργάνωση και την ανάδειξη στελεχών.

Αυτή η παραδοχή κρύβει όμως έναν κίνδυνο και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Ο Ιβάν Σαββίδης δεν διαλέγει... στόπερ, δεν ψηφίζει στη Λίγκα, δεν βγάζει τις ανακοινώσεις, δεν γράφει τους όρους των συμβολαίων, δεν φτιάχνει το ωράριο των υπαλλήλων!

Ο Πρόεδρος του ΠΑΟΚ -ειδικά αυτή την περίοδο- έχει δώσω το χώρο στα στελέχη του να εφαρμόσουν τη γενική στρατηγική του Συλλόγου. Ασφαλώς και έχει λόγο στις κομβικές και σοβαρές επιλογές, πως θα μπορούσε να συμβαίνει το αντίθετο, αλλά δεν είναι αυτός που θα υποδείξει τους παίκτες που θα πάρει η ομάδα για παράδειγμα.

Δεν είναι αυτός που θα διαλέξει τον τερματοφύλακα. Το πολύ-πολύ να είναι αυτός που θα έχει τον τελικό λόγο ανάμεσα σε 3-4 ισάξιες επιλογές.

Δεν είναι αυτός που θα ανατρέψει τον προγραμματισμό, ή που θα αρνηθεί να κάνει την προβλεπόμενη επένδυση.

Ο Σαββίδης θέτει τους στόχους και παρέχει τα μέσα. Κρίνει και αξιολογεί τα στελέχη του με βάση την αποδοτικότητά τους και την πίστη στο στόχο. Δίνει λύσεις και δεν δημιουργεί τα προβλήματα.

Κάνω αυτή την σημείωση τώρα, γιατί είδα σε πολλές περιπτώσεις να γράφονται και να λέγονται ανακρίβειες που δημιουργούν σύγχυση. Ο Σαββίδης δεν περίμενε τον Οτσόα από καπρίτσιο. Δεν διάλεξε το στόπερ της Ρούμπιν επειδή έπαιζε στη Ρωσία. Αυτοί του προτάθηκαν και παρείχε όλες τις διασυνδέσεις του και όλη την επιχειρηματική του λογική για να τους αποκτήσει.

Το ίδιο έκανε και με τον Μακ. Όταν του είπαν ότι τον θέλουν, έκανε ό,τι μπορούσε για να τον φέρει.

Είναι άδικο για όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ να υπονοείται ότι απλά εκτελούν εντολές. Όπως πρώτοι εκείνοι πρέπει να δέχονται την κριτική, ο καθένας στον τομέα του, έτσι πρέπει να δέχονται και την επιβράβευση.

Ο Μίχελ, σε αντίθεση με πέρυσι, είναι πάνω από την κάθε λεπτομέρεια στην προετοιμασία. Νοιάζεται και παθιάζεται γιατί είναι και δικό του πρότζεκτ. Τον βλέπεις σε συναντήσεις, σε τηλέφωνα με ατζέντηδες, σε διαπραγματεύσεις.

Έτσι οφείλει να λειτουργεί μια μεγάλη ομάδα. Έτσι έχει αξία και η δύναμη που προσδίδει η παρουσία του Ιβάν Σαββίδη. Γιατί αν τα περιμένουμε όλα από έναν άνθρωπο εσαεί, είναι πολύ πιθανό να τον εγκαταλείψουν οι δυνάμεις του.

Η σιωπή του Ιβάν μετά από μια πετυχημένη γενικά σεζόν, είναι δείγμα εμπειρίας...

Διαβάστε ακόμη...