Μακ, Ρέι και τώρα... πάτε όσο αργά πρέπει!

Από sdna.gr: Μετά τις προσθήκες Μακ - Ρέι το ρόστερ του ΠΑΟΚ είναι επαρκές για τα προκριματικά του Europa League. Όποιο κομμάτι προστεθεί ακόμα πρέπει στ' αλήθεια να είναι ιδιαίτερο.
Πηγή: sdna.gr
Μακ, Ρέι και τώρα... πάτε όσο αργά πρέπει!

Με τον Μακ και τον Ρέι ο ΠΑΟΚ ηρέμησε: Ο βασικός τερματοφύλακας (για κάθε ομάδα) και ο περιφερειακός επιθετικός (για ομάδα που θέλει να παίξει με δυο μπροστά) ήταν θεμέλιοι λίθοι, που έλειπαν.

Από δω και πέρα όμως, όλοι μπορούν να ανασάνουν. Ναι, η ομάδα έχει ανάγκη από έναν στόπερ κι από ένα χαφ, με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από όσα διαθέτουν οι υπάρχοντες.

Και με ποδοσφαιρική προσωπικότητα για να "σηκώνουν" θέση βασικού με το καλημέρα, σε ένα σύνολο που επιθυμεί να ζει και να αναπνέει για τον πρωταθλητισμό και τη διάκριση. Μόνο που τώρα ο Μίχελ έχει πια όλον το χρόνο δικό του για να βρει αυτά που ζητά. Το ρόστερ είναι επαρκές για να παίξει ως τα play off των ομίλων του Europa.

Κάθε "κομμάτι" που αναζητάται ακόμα, πρέπει να είναι στ' αλήθεια ιδιαίτερο και όχι μόνο σε στόφα. Έχω την εντύπωση πως χρειάζονται κι ένας δυο που το αίμα τους να βράζει και το μάτι τους να γυαλίζει.

Φτάνει αυτό να συνδυάζεται με την ποδοσφαιρική ποιότητα και προσωπικότητα. Να είναι μάγκες για την ομάδα κι όχι ψευτόμαγκες για την πάρτη τους. Να είναι ηγέτες κι όχι μπαχαλάκηδες δηλαδή. Κι όταν πρέπει να συγκεντρώνουν πολλά προσόντα, η αναζήτηση δε μπορεί να είναι απλή. Ούτε και η επίτευξη της συμφωνίας.

Οι δανεισμοί που συνοδεύονται από "γήινες" ρήτρες, δεν είναι άσχημος τρόπος να πείσεις μια δυσπρόσιτη προσωπικότητα που... κακοπερνά, να έρθει και μετά με σύμμαχο τον ίδιο τον παίχτη, να ολοκληρώσεις μια ακριβή αγορά.

Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του σαράντα μέρες για να κάνει επιλογές που θα έχουν φιλτραριστεί και δε θα κρύβουν εκπλήξεις. Ούτε στη φυσική κατάσταση (Μπίσεσβαρ όταν ήρθε), ούτε στο ιατρικό ιστορικό (η μέση του Μπρκιτς...), ούτε στο χαρακτήρα (Ουάρντα).

Το ρόστερ πια είναι "γεμάτο". Κάθε ερχομός, κάθε νέα προσθήκη, θα πρέπει να είναι πρωτοκλασάτη για να δικαιολογείται. Κάθε αποχώρηση είναι πλήγμα στην ομοιογένεια. Θα πρέπει να έρχεται κάτι εξαιρετικό, για να "θυσιάζεται" μια μονάδα, προς όφελος του συνόλου.

Η χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη. Θεωρητικά και εκ των προτέρων, η μάχη του τίτλου θα είναι για τρεις. Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ ενισχύονται και ο ΠΑΟΚ θα παίξει επτά αγωνιστικές χωρίς τον κόσμο του στην Τούμπα. Η συνοχή και η προσωπικότητα αυτών που θα τον πάρουν στην πλάτη τους θα έχουν βαρύνοντα ρόλο. Ας ξοδευτεί όσος χρόνος απαιτείται για να βρεθούν.

Αν επί παραδείγματι, χρειάζεται να εξαντληθεί και η τελευταία μέρα των μεταγραφών, προκειμένου να έρθει μια μουτράκλα σαν τον Σαμπράνο, με 140 ματς Μπουντεσλίγκα ως πρόπερσι, 40 ματς με την εθνική Περού, στα 28 του, ας το περιμένουν. Ενώ αν είναι να έρθει ένας μέτριος, χίλιες φορές να πάρουν ματς ο Πούγγουρας κι ο Δημητρίου...

Γράφει ο Νίκος Τζαντζαράς.

Διαβάστε ακόμη...