Το προφίλ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ!

Από inpaok.com:Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (11/7) στην Γενεύη η κλήρωση των ομίλων του FIBA Champions League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Πρόκειται για την δεύτερη συνεχόμενη φορά που διεξάγεται αυτή η διοργάνωση, αφού πέρυσι ήταν η παρθενική της χρονιά.
Πηγή: inpaok.com
Το προφίλ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ!

Στην διαδικασία της κλήρωσης ο ΠΑΟΚ κατέληξε στον Β΄όμιλο, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τις και άλλες δύο ομάδες που θα προκύψουν από τα προκριματικά. Οι σίγουροι αντίπαλοι του Δικεφάλου είναι η Τενερίφη, η Γκαζιαντέπ, η Βέντπιλς, η Νεπτούνας. και η Σαλόν.

Υπενθυμίζουμε ότι οι πρώτες τέσσερις ομάδες, περνούν στην επόμενη φάση του Basketball Champions League.

Ας γνωρίσουμε όμως καλύτερα τους ήδη σίγουρους αντιπάλους του Δικεφάλου μία προς μία:

Τενερίφη : Στον δρόμο του ΠΑΟΚ θα βρεθεί για δεύτερη σερί χρονιά η ισπανική ομάδα. Αυτήν την φορά όμως στην φάση των ομίλων. Η Τενερίφη είναι η κάτοχος του Champions League, ενώ στην Ισπανική Λίγκα τερμάτισε στην 5η θέση. Η ομάδα από τα Κανάρια νησιά όμως, θα φανεί πολύ διαφοροποιημένη σε σχέση με πέρυσι. Νέος προπονητής της ομάδας είναι ο Νέναντ Μάρκοβιτς, γνωστός στην Ελλάδα και ως παίκτης και ως προπονητής. Επιπρόσθετα πολλοί βασικοί πυλώνες της περσινής επιτυχίας έχουν αποχωρήσει από την ομάδα (Ντόνερκαμπ, Μπόγρης).

Γκαζιαντέπ : Η ομάδα του Στέφανου Δέδα (αδερφού του Γιώργου) κληρώθηκε και αυτή στην δεύτερο όμιλο μαζί με τον ΠΑΟΚ. Η τουρκική ομάδα δεν είναι τελείως άγνωστη στον Δικέφαλο, καθώς την περσινή χρονιά πραγματοποιήθηκε φιλικό προετοιμασίας ανάμεσα στις δύο ομάδες, κάτι που θα γίνει και φέτος. Η Γκαζιαντέπ τερμάτισε 7η στο πρωτάθλημα, ενώ έφτασε και μέχρι τους 16 του FIBA Europe Cup.

Βέντπιλς : Για άλλη μια χρονιά η Βέντπιλς και ο ΠΑΟΚ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους. Οι δύο ομάδες θα βρεθούν στον ίδιο όμιλο για τρίτη χρονιά σε τέσσερα χρόνια. Η Βέντπιλς την περσινή χρόνια έφτασε στον τελικό του πρωταθλήματος της χώρας της, αλλά ηττήθηκε από την Ρίγα. Στο Champions League, κατάφερε να περάσει τον όμιλο σαν 5η πίσω από τον ΠΑΟΚ και στην συνέχεια αποκλείστηκε από την Βενέτσια.

Νεπτούνας : Άλλη μια ομάδα που βρισκόταν και πέρυσι στον ίδιο όμιλο με τον Δικέφαλο του Βορρά. Το σύνολο του Μασκβίτις την χρονιά που μας πέρασε έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Λιθουανικού πρωταθλήματος, εκεί όπου αποκλείστηκε από την Ζαλγκίρις. Εκτός συνόρων στο Champions League έφτασε μέχρι και την φάση των 16, όπου της ανέκοψε την πορεία η Γερμανική Λουτνβισμπούργκ.

Σαλόν: Η Γαλλική Σαλόν την σεζόν 2016-2017 κατέκτησε για δεύτερη φορά στην ιστορίας της το πρωτάθλημα Γαλλίας! Έχει επίσης κατακτήσει και δύο κύπελλα στην χώρα της. Την καταπληκτική της πορειά στην Γαλλία ακολούθησε και αυτή στην Ευρώπη, αφού έφτασε μέχρι τον τελικό του FIBA Europe Cup.

Διαβάστε ακόμη...