«Να μπει στο μυαλό μας το πρωτάθλημα»

Απο sdna.gr : Ηρθε η στιγμή που οφείλει να αρπάξει όποια ευκαιρία κι αν του δοθεί. Στη προετοιμασία είναι σκυλί του πολέμου. Δεν αφήνει καμία μπάλα να πάει χαμένη.
Πηγή: sdna.gr
«Να μπει στο μυαλό μας το πρωτάθλημα»

Οι αντίπαλοί του στα εσωτερικά διπλά τον αισθάνονται για τα καλά. Στα φιλικά είναι σοβαρός και πολύ πιο ώριμος από αυτό που συνήθως βλέπουμε από παιδιά της ηλικίας του.

Ο Αχιλλέας Πούγγουρας, άλλο ένα τέκνο των ακαδημιών του ΠΑΟΚ, ήρθε η ώρα να δηλώσει ένα πιο βροντερό παρόν στον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ. Στην αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο SDNA μίλησε για το τι έγινε τα τελευταία χρόνια στη καριέρα του και το τι περιμένει από τη φετινή σεζόν.

Τα τελευταία δύο χρόνια, είχες μία γεμάτη σεζόν στη Βέροια και πέρυσι κάποιες συμμετοχές στον ΠΑΟΚ. Φέτος τι απαιτείς από τον εαυτό σου;

«Σίγουρα περισσότερα πράγματα. Τα δύο τελευταία χρόνια πήγαν όπως τα περίμενα. Πήρα συμμετοχές στη Σούπερ Λίγκα με τη Βέροια, είχα κάποιες με τον ΠΑΟΚ πέρυσι, θέλω φέτος να πάρω περισσότερες και με μεγαλύτερη συχνότητα»

Πως σου φέρεται το νέο προπονητικό τιμ;

«Έχει γίνει μία πολύ καλή αρχή, είναι μία πολύ καλή ομάδα προπονητών και από τον τρόπο που μου μιλάνε, τον τρόπο που με χρησιμοποιούν και το πώς μου φέρονται γενικότερα, δείχνουν πως με υπολογίζουν. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι»

Πέρυσι ήταν μυστήρια σεζόν για εσένα. Στην αρχή δεν ήσουν στο ροτέισον, μπήκες ξαφνικά στο παιχνίδι με τη Σάλκε, μετά εξαφανίστηκες και στο τέλος πήρες συμμετοχές στα πλέι οφς.

«Αλήθεια είναι αυτό και θα προτιμούσα να έχω περισσότερες συμμετοχές για να μην είμαι ανενεργός. Στην αρχή ήμουν πολύ δύσκολα γιατί ακόμη και στα φιλικά ήμουν ο πέμπτος στόπερ, μέχρι να φύγει ο Τζαβέλλας. Ξαφνικά έπαιξα με τη Σάλκε στη Γερμανία και νομίζω πως τα πήγα πολύ καλά. Ακολούθησαν τρεις ανενεργοί μήνες και χρειάστηκε να παίξω σε πολύ δύσκολα παιχνίδια. Ήταν δύσκολο για εμένα και σωματικά και ψυχικά να ανταπεξέλθω ακόμη και στο τακτικό κομμάτι αφού δεν είχα ρυθμό. Αυτό όμως είναι το ποδόσφαιρο, αυτός ήταν ο ρόλος μου στην ομάδα».

Φέτος ξεκινάει η χρονιά με τον ίδιο κορμό, ελάχιστες αλλαγές και παιδιά που γνωρίζουν την ομάδα.

«Αυτό είναι και το βασικό μας ατού. Τα προηγούμενα χρόνια οι πολλές αλλαγές χαλούσαν τη σταθερότητα και χάναμε έδαφος. Εγώ είμαι της άποψης πως κάθε χρόνο μία ομάδα χρειάζεται το πολύ τρεις άντε τέσσερις νέους παίκτες. Αλλιώς έχει πρόβλημα».

Η κατάκτηση του κυπέλλου σας δίνει έναν άλλο αέρα. Σας διώχνει βάρος;

«Ήταν σημαντικός τίτλος γιατί είχαμε πολλά χρόνια να κατακτήσουμε έναν. Επίσης οφείλω να πω πως ήταν μία δίκαιη κατάκτηση γιατί λένε πολλά και προσωπικά με έχει ενοχλήσει το γεγονός αυτό. Πήραμε μία σημαντική ανάσα και εμείς και ο κόσμος, αλλά αυτό που θα αλλάξει τα πάντα είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει μιλήσει για την διάθεσή του να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Όμως απέναντί σας έχετε μία ομάδα που ξέρει να το κάνει καλά αυτό.

«Το πώς θα το παλέψουμε σίγουρα είναι ένα ζήτημα. Πρέπει να καταλάβουμε πως κάθε παιχνίδι πρωταθλήματος είναι πολύ σημαντικό και να μην υποτιμάμε κανένα. Μπορεί να έχουμε χρόνια να κατακτήσουμε κύπελλο, όμως η ομάδα του 2010 έφτασε πολύ κοντά, έχοντας αυτή τη προσέγγιση. Πρέπει να μπει στο μυαλό μας για τα καλά έτσι ώστε να μην δώσουμε δικαιώματα σε κανέναν αντίπαλο»

Γίνεται κουβέντα για την αλλαγή σχηματισμού, για το ενδεχόμενο να παίξετε ακόμη και με τρία στόπερ.

«Εμένα μου αρέσουν πάντως και οι δύο σχηματισμοί. Δουλεύουμε πάνω σε αυτούς και κυρίως αυτός με τα τρία στόπερ μου αρέσει περισσότερο γιατί έχουμε μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Μας δίνει έναν πιο ελεύθερο ρόλο όταν έχουμε τη μπάλα και μπορούμε να δείξουμε περισσότερα πράγματα, ενώ στο αμυντικό σκέλος έχουμε μικρότερους χώρους να καλύψουμε»

Οι επτά αγωνιστικές τιμωρίας θα σας επηρεάσουν;

«Δεν θα πρέπει να μας επηρεάσουν. Θα φανεί βέβαια το αν. Αν είμαστε σοβαροί δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα, εκτός του ότι δεν θα έχουμε τον κόσμο μας που μας βοηθάει πάντα. Αν το προσεγγίσουμε καθαρά ποδοσφαιρικά και σωστά ποδοσφαιρικά δεν νομίζω πως θα έχουμε πρόβλημα. Δεν πρέπει σίγουρα να αφήσουμε το γεγονός να μας επηρεάσει».

Για τον νέο Χαλίφη ΠΑΟΚ τι έχεις να πεις;

«Για εμάς που γνωρίζουμε τον ΠΑΟΚ από τότε που γεννηθήκαμε, το να ακούμε αυτές τις φράσεις μας προκαλεί κυρίως γέλιο. Αλήθεια δεν μπορώ να κατανοήσω το πώς κάποιος μπορεί να τα λέει αυτά και να αισθάνεται πως δεν προσβάλει τον εαυτό του πρώτα απ όλα. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχει μία ιστορία, δεν μπορείς να τη σβήσεις με ψέματα. Αν το συνοψίσω, όταν ακούω τέτοια πράγματα για την ομάδα μου δεν το αντέχω. Απλά ως ποδοσφαιριστής δεν μπορώ να κάνω και κάτι»

Πως κρίνεις την χρονιά που τελείωσε κάνοντας την αυτοκριτική σου;

«Η αλήθεια είναι όπως ήταν μία δύσκολη χρονιά για μένα, πήγα καλά στις πρώτες μου συμμετοχές, όμως στα πλέι οφς περίμενα περισσότερα από τον εαυτό μου»

Γιατί δεν άντεξε πέρυσι η ομάδα;

«Νομίζω πως ήταν ένας συνδυασμός πραγμάτων. Ο βασικός κορμός έπαιξε πολλά παιχνίδια με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στο τέλος και η κατάκτηση κυπέλλου και τα όσα συνέβησαν σε ημιτελικούς και τελικό μας είχαν αδειάσει ψυχικά. Δεν μπορώ να βρω κάποιους άλλους λόγους».

Διαβάστε ακόμη...