Ο Ντίλαρντ μπήκε στο μάτι του Ηλία με το «καλημέρα»

Απο basketa.gr : Ήταν κάτι σαν έρωτας με την πρώτη ματιά. Σίγουρα δεν το αισθάνθηκε κανείς τους την ίδια στιγμή όμως η 28η Νοεμβρίου 2015 ήταν η μέρα που μπήκε το πρώτο «λίπασμα» στη σχέση του Ηλία Παπαθεοδώρου με τον Κέβιν Ντίλαρντ άρα και στην απόκτηση του Αμερικανού από τον ΠΑΟΚ.
Πηγή: basketa.gr
Ο Ντίλαρντ μπήκε στο μάτι του Ηλία με το «καλημέρα»

Σχεδόν άγνωστος μεταξύ αγνώστων, παρότι έπαιξε νωρίτερα σε δύο γαλλικές ομάδες την Ορτέζ και τη Σολέ, ο Ντίλαρντ πήγε στην Πάτρα «πακέτο» με τον Ντέβον Σάντλερ σε μία περίοδο που ο Απόλλων ήταν από νωρίς με την πλάτη στον τοίχο αφού άρχισε με έξι ήττες στις πρώτες επτά αγωνιστικές.

8η αγωνιστική και 9η αγωνιστική έδειξαν πως δεν θα μπορούσε να υποβιβαστεί. Ο Απόλλων νίκησε εκτός έδρας την Κηφισιά και εντός έδρας τον ΠΑΟΚ με τον Ντίλαρντ να δίνει τα διαπιστευτήρια του. Ήταν λοιπόν εκείνο το ματς που έγινε στο Ζηρίνειο, αυτό που έβαλε τις βάσεις του φετινού «deal» του Αμερικανού με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο Ντίλαρντ έκανε δύσκολη τη μέρα του μετέπειτα προπονητή του. Ο Απόλλων νίκησε με 82-79 με τον Αμερικανό να κάνει θραύση. Σε 28:32 είχε 28 πόντους, 10/11 βολές, 6/10 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 7 κερδισμένα φάουλ και 29 ranking παρά τα έξι λάθη του.

Προφανώς εκείνο το παιχνίδι δεν ήταν το κριτήριο της εισήγησης της απόκτησης του από τον Παπαθεοδώρου. Ο νέος τεχνικός του ΠΑΟΚ βλέπει στο πρόσωπο του Ντίλαρντ τα στοιχεία που αναζητούσε όχι απλά για τη θέση του πόιντ γκαρντ αλλά από τον ηγέτη της ομάδας του. Έτσι τον χαρακτηρίζει και ο ίδιος. Το ρεπερτόριο του εκτελεστικά και δημιουργικά, η ικανότητα του να «διαβάζει» το παιχνίδι είναι τα στοιχεία που έκαναν τον Παπαθεοδώρου και τους ανθρώπους του Δικεφάλου του Βορρά να τον επιλέξουν, αγνοώντας ή έστω παραμερίζοντας και τις πληροφορίες που έφτασαν στα αυτιά τους για έναν τουλάχιστον «δύσκολο χαρακτήρα». Πόσο «εύκολος» μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που έχασε τη μητέρα του όταν ήταν 18 μηνών;

Μίλησαν όμως με πολλούς πρώην προπονητές και συμπαίκτες του Ντίλαρντ οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ και στο τέλος «βάρυναν» τα αγωνιστικά του προσόντα. Όπως έπαιξε καταλυτικό ρόλο και η επαφή που είχαν τηλεφωνικά ο προπονητής με τον παίκτη. Έτσι «έψησε» ο ένας τον άλλον. Έτσι κατέληξε ο ΠΑΟΚ να δώσει τα κλειδιά της ομάδας της επόμενης σεζόν στον 28χρονο από το Χόμγουντ του Ιλινόις.

Διαβάστε ακόμη...