«Με δουλειά και υπομονή θα έρθει η καθιέρωση»

Απο metrosport.gr : Η πρόταση της Μάντσεστερ Σίτι, το όνειρο της Μπαρτσελόνα, αλλά και ο μονόδρομος που πρέπει να ακολουθήσει. Ο Μάριος Σιαμπάνης αποκαλύπτεται στην «Μ» και το metrosport.gr
Πηγή: metrosport.gr
«Με δουλειά και υπομονή θα έρθει η καθιέρωση»

Ο νεαρός τερματοφύλακας, βασικός με την Εθνική Νέων, είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο ρόστερ της ομάδας. Επέλεξε να παραμείνει στον ΠΑΟΚ υπογράφοντας νέο συμβόλαιο και οπλισμένος με υπομονή είναι έτοιμος να περιμένει την ευκαιρία του.

«Η υπομονή και η σκληρή δουλειά είναι μονόδρομος για μένα. Γιατί στόχος μου είναι κάποια στιγμή όταν θα μου δοθεί η ευκαιρία να την αρπάξω, να μπω στην ενδεκάδα και να μην ξαναβγώ. Αλλά αυτό θα γίνει μόνο αν συνεχίσω να δουλεύω. Το ρόστερ του ΠΑΟΚ μου προσφέρει την δυνατότητα μέσα από τις καθημερινές προπονήσεις να βελτιώνω τα λάθη και τις αδυναμίες μου. Και είμαι σίγουρος ότι αν συνεχίσω με αυτή τη φιλοσοφία, η καθιέρωση στην ομάδα δεν θα αργήσει να έρθει».

«Καλώς να έρθει ο τερματοφύλακας»

Μαζί με τον Μελίσσα ακούει και διαβάζει καθημερινά ότι ο ΠΑΟΚ «καίγεται» για τερματοφύλακα. Πόσο επηρεάζεται από αυτό ο Σιαμπάνης; «Δεν είναι και ό,τι καλύτερο για έναν πορτιέρε να διαβάζει ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει τερματοφύλακα. Αλλά σίγουρα ο συναγωνισμός είναι ευπρόσδεκτος και καλώς να έρθει ο νέος τερματοφύλακας. Θα δουλέψω ακόμη περισσότερο, θα βελτιωθώ και θα εκμεταλλευτώ αυτόν τον ανταγωνισμό».

«Πιο δύσκολος αντίπαλος ο Μπίσεσβαρ»

Ο Μάριος στις προπονήσεις δέχεται… σφυροκοπήματα από τους συμπαίκτες του και μέσα από τα διπλά, αλλά και με εκτελέσεις φάουλ. Ο ίδιος δεν σκέφτηκε πολύ για να απαντήσει ποιος παίκτης τον δυσκολεύει περισσότερο: «Ο Μπίσεσβαρ. Είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, με άριστη τεχνική. Φυσικά και ως χαρακτήρας είναι εκπληκτικός. Προσιτός, με χιούμορ, είναι κοντά μας». Με τους Λέοβατς και Κάτσε κάθεται πάντα μετά από κάθε προπόνηση για εκτελέσεις φάουλ: «Δεν θέλω να δέχομαι γκολ από τον Κάτσε γιατί είμαστε στο ίδιο δωμάτιο και όταν με κερδίζει, πέφτει πολύ καζούρα. Πάντως έχουμε ωραίες μονομαχίες».

«Το καλάμι σε καταστρέφει»

Φωτογραφίες, video από προπονήσεις, δημοσιότητα. Ο Μάριος θέλει να μείνει μακριά από αυτά: «Δεν το κρύβω ότι είναι ωραίο να διαβάζω πράγματα για τον εαυτό μου. Αλλά ως εκεί. Το… καλάμι σε καταστρέφει. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να χαίρονται για μένα οι δικοί μου άνθρωποι. Οι γονείς μου, η γιαγιά μου ο αδελφός μου. Να τους κάνω περήφανους. Για μένα δεν υπάρχει ταβάνι. Γιατί όταν σκεφτείς ότι έφτασες στο ταβάνι, σταματάς να δουλεύεις και επαναπαύεσαι. Αυτό μου δίδαξαν οι γονείς μου και αυτό κρατώ κάθε μέρα που ξυπνώ, σε κάθε προπόνηση. Να συνεχίσω να δουλεύω και από εκεί και πέρα θα αποφασίσει ο Θεός».

«Αλλο πρόγραμμα, ίδιος στόχος»

Πέρσι δούλευε με τον Χρήστο Κελπέκη. Πλέον προπονητής τερματοφυλάκων είναι ο Γιώργος Σκιαθίτης: «Μπορώ να πω ότι ο νέος προπονητής τερματοφυλάκων έχει τη  δική του φιλοσοφία, διαφορετικό πρόγραμμα αλλά έχουμε προσαρμοστεί απόλυτα και φυσικά δουλεύουμε μαζί καθημερινά για να βελτιωνόμαστε. Είμαι χαρούμενος για τον συναγωνισμό και τη δουλειά που κάνουμε εδώ στην Ολλανδία».

Ο Σιαμπάνης πλέον θα πρέπει να αποκρούει και τα σουτ του Μακ: «Χαρήκαμε όλοι για την επιστροφή του Ρόμπερτ στην ομάδα. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που όλοι γνωρίζουμε και ξέρουμε ότι μπορεί να βοηθήσει».

«Ο νέος προπονητής προσπαθεί να μας περάσει τη φιλοσοφία του. Στο 4-4-2 ο τερματοφύλακας πρέπει να κατευθύνει τους συμπαίκτες του στην άμυνα. Στο 3-5-2 μπορεί να παίζει και ως λίμπερο και η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει να παίζω με τα πόδια».

«Ναι, ενδιαφέρθηκε η Σίτι»

Ο Σιαμπάνης πριν από μερικές εβδομάδες υπέγραψε συμβόλαιο 2,5 ετών με τον ΠΑΟΚ. «Είχα πρόταση από την Μάντσεστερ Σίτι, κάτι που έχει γραφτεί. Απλά κάθισα και μίλησα με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ αλλά και τους δικούς μου και αποφάσισα να μείνω στην ομάδα γιατί πολύ απλά με ήθελαν. Δεν με έχουν ενημερώσει αν θα δοθώ δανεικός. Ότι πει ο ΠΑΟΚ. Αλλά κριτήριο για μένα είναι αν πάω σε άλλη ομάδα είναι ποιος θα είναι προπονητής και ποιος προπονητής τερματοφυλάκων και αν έχει δουλέψει με σπουδαίους γκολκίπερ. Γιατί μόνο έτσι μπορώ να εξελιχθώ και να βελτιωθώ».

«Ονειρο η Μπαρτσελόνα»

Κάθε παίκτης έχει δικαίωμα στο όνειρο. Ο Σιαμπάνης το εκμυστηρεύτηκε: «Θέλω να παίξω σε ένα Ελ Κλάσικο, θέλω κάποια στιγμή να αγωνιστώ στην Ισπανία. Και μακάρι αυτή η ομάδα να είναι η Μπαρτσελόνα γιατί εκεί ο τερματοφύλακας παίζει πολύ με τα πόδια και είναι συμμετοχικός. Μακάρι να καταφέρω να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα. Αλλά στην παρούσα φάση είναι ξεκάθαρο ότι η δουλειά είναι ο μονόδρομος για μένα για να διεκδικήσω το όνειρο μου». 

Διαβάστε ακόμη...