Τα λαχεία, ο κανόνας και η εξαίρεση

Από thessports.gr: Παίκτες που δοκιμάστηκαν χωρίς επιτυχία σε καλοκαιρινές προετοιμασίες...
Πηγή: thessports.gr
Τα λαχεία, ο κανόνας και η εξαίρεση

Δεν πάνε και πολλά χρόνια από τότε που, ελλείψει οικονομικής άνεσης, στον ΠΑΟΚ πόνταραν σε «λαβράκια» στη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας, προκειμένου να ενισχύσουν το ρόστερ της ομάδας.

Στον ΠΑΟΚ του Σαββίδη υπάρχει η πολυτέλεια για δαπανηρές μεταγραφές, που να ικανοποιεί και την ακόρεστη δίψα των φιλάθλων. Κάποιες άλλες εποχές, καθόλου μακρινές, ντύθηκαν στα ασπρόμαυρα κάποιος Φάλκο και κάποιος Μπαρνς για να δοκιμαστούν, με την κρυφή ελπίδα να αποδειχτούν... λαχεία.

Το καλοκαίρι του 2007, λίγες ημέρες πριν η αποστολή αναχωρήσει για το Ανόβερο (τόπος διεξαγωγής του βασικού σταδίου προετοιμασίας) ο Γιώργος Παράσχος (αναζητούσε τον παρτενέρ του Γκλεν Σάλμον, που μόλις είχε αποκτηθεί) δοκίμασε σε δύο προπονήσεις τον 23χρονο φορ Αμίν Ελταϊέφ. Ο Τυνήσιος επιθετικός, που είχε περάσει και από τη γαλλική Κρετέιγ, ανήκε στην Εσπεράνς, ομάδα της πατρίδας του, στην οποία επέστρεψε, αφού οι συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ δεν ολοκληρώθηκαν θετικά.

ΔΕΝ ΑΡΕΣΕ Ο... ΦΑΛΚΟ

Έναν χρόνο αργότερα ο Φερνάντο Σάντος συμπεριέλαβε στην αποστολή για το Αρνεμ τον 19χρονο Ντάνιελ Ερνάν Φάλκο. Ο Αργεντινός συμμετείχε σε τρία φιλικά παιχνίδια στην Ολλανδία, αλλά δεν κατάφερε να πείσει τον Πορτογάλο προπονητή. Η σεζόν που ακολούθησε τον βρήκε να αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία της Ιταλίας με την ομάδα της Καραρέζε.

Στη διάρκεια της προετοιμασίας στο Ντόρβερτ της Ολλανδίας το καλοκαίρι του 2012 ο Γιώργος Δώνης δοκίμασε όχι μόνον έναν, αλλά δύο παίκτες. Ο Σάμι Μπανγκουρά, βέβαια, δεν ήταν ένας άγνωστος παίκτης, αφού την τετραετία που είχε προηγηθεί αγωνίζονταν στον Πανσερραϊκό (με ένα εξάμηνο διάλειμμα στο πρωτάθλημα της ...Λιβύης). Ο επιθετικός από τη Γουϊνέα συμμετείχε σε φιλικά παιχνίδια, συνέχισε να παίρνει μέρος στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ και μετά την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη, αλλά τελικά ο Δώνης δεν άναψε το πράσινο φως για την απόκτηση του. Ο Μπανγκουρά γύρισε στον Πανσερραϊκό, ενώ τελευταίος σταθμός στην καριέρα του ήταν η βελγική Τουρνέ.

Ο δεύτερος υπό δοκιμή ήταν ο Αγγλος (με καταγωγή από την Τζαμάικα) μεσοεπιθετικός (πρώην διεθνής με την ελπίδων) Τζιλς Μπαρνς, ο οποίος είχε θητεύσει σε Ντέρμπι Κάουντι (2005-09), Φούλαμ (δανεικός 2009), Γουέστ Μπρομ (2010-11) και Ντονκάστερ (2011-12). Ο Δώνης τον είχε τσεκάρει και ένα χρόνο πριν, όταν βρίσκονταν στον πάγκο του Ατρόμητου. Ο Μπαρνς δήλωνε αποφασισμένος να κερδίσει ένα συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, αλλά έμεινε με την όρεξη. Και από το Ντόρβερτ βρέθηκε στο αμερικανικό πρωτάθλημα, όπου συνεχίζει (με το Ορλάντο) μέχρι σήμερα.

«ΚΕΡΔΙΣΕ» ΤΟΝ ΝΤΟΥΜΙΤΡΕΣΚΟΥ

Στα τέλη Ιουλίου του 2006 ο ΠΑΟΚ είχε βρεθεί στην Ντιζόν για να δώσει τρία φιλικά επί γαλλικού εδάφους. Ο Ιλιε Ντουμιτρέσκου είχε συμπεριλάβει στην αποστολή και τον 24χρονο χαφ Τόνι Γκονζάλεζ, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από τη Μούρθια. Στο τεστ με τη Σοσό (1-1) ο Ισπανός ήταν ο σκόρερ της ομάδας και με την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη κλήθηκε να υπογράψει διετές συμβόλαιο, το οποίο και εξάντλησε.

ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ

H εξαίρεση ήταν ο Γιάννης Μυστακίδης, ο οποίος το καλοκαίρι του 2014 δοκιμάστηκε από τον Άγγελο Αναστασιάδη στο Ελατοχώρι και ο Έλληνας τεχνικός εισηγήθηκε την απόκτησή του. Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, αγωνιζόμενος για ένα χρόνο ως δανεικός στον Πιερικό.

ΠΗΓΗ : FORZA

Διαβάστε ακόμη...