Πρώτες εντυπώσεις ναι, συμπεράσματα όχι...

Από novasports.gr: Η πρώτη φιλική αγωνιστική δοκιμασία του Π.Α.Ο.Κ. ανήκει ήδη στο παρελθόν και το θετικό είναι πως ήταν νικηφόρα.
Πηγή: novasports.gr
Πρώτες εντυπώσεις ναι, συμπεράσματα όχι...

Η διαφορά των δυο ομάδων ήταν τεράστια και τα μόνα ουσιαστικά συμπεράσματα είναι του προπονητή για τη νέα του ομάδα και κάποιες, πρώτες εντυπώσεις για τις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών του. Αλλωστε, όπως κι ο ίδιος είπε θα χρειαστεί άλλους δυο αγώνες προκειμένου να είναι βέβαιος για το τί πρέπει και μπορεί να περιμένει από κάποιους και τί όχι. Παράλληλα όμως τόνισε πως η ομάδα χρειάζεται – τουλάχιστον – τρεις ποδοσφαιριστές για να μπορέσει να πλησιάσει αυτό που έχει ο ίδιος κι οι συνεργάτες του στο μυαλό του ως πλάνο δημιουργίας για την επικείμενη σεζόν.

Από αυτούς οι δυο είναι γνωστοί. Ο λόγος για τον τερματοφύλακα με τα δυο φαβορί να είναι οι Οτσόα – Ρέι κι ο δεύτερος επιθετικός να είναι ο Μακ. Και στις δυο περιπτώσεις αναμένεται καθοριστική εξέλιξη άμεσα. Από εκεί και πέρα η μεταγραφική κουβέντα θα συνεχιστεί για δεύτερο τερματοφύλακα, ενώ η διαφαινόμενη παραμονή του Μαλεζά, μάλλον παύει προς το παρόν τη συζήτηση για κεντρικό αμυντικό. Εκτός κι αν ο ποδοσφαιριστής που έχει ο Σέρβος τεχνικός στο μυαλό του και δεν αποκάλυψε στις δηλώσεις του αγωνίζεται στη συγκεκριμένη θέση.

Η κύρια συζήτηση που μπορεί να αναπτυχθεί για το πρώτο φιλικό αφορά το νέο σχηματισμό και τα υπάρχοντα πρόσωπα που τον πλαισιώνουν. Το 4-4-2 είναι η αρχική επιλογή για τον κ. Στανόγεβιτς και μέσα από τους επόμενους αγώνες θα φανεί κατά πόσο μπορεί να υποστηριχθεί και να μπορέσει να πάει η ομάδα μ' αυτόν στους πρώτους επίσημους αγώνες της σεζόν. Σαφώς και υπάρχει σχεδιασμός από την τεχνική ηγεσία για εναλλακτικό σχηματισμό που θα μπει στις προπονήσεις στη δεύτερη εβδομάδα που θα βρίσκεται η ομάδα στην Ολλανδία. Αλλά το κύριο θέμα συζήτησης παραμένει αν οι υπάρχοντες ποδοσφαιριστές μπορούν να κάνουν το καλό, τουλάχιστον καλύτερο – αν όχι πολύ καλύτερο – ώστε να πορευθούν βάσει αυτού.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα υπήρξαν στιγμές με κενά στη μεσαία γραμμή, με πάσες που βγήκαν στην «πλάτη» της άμυνας και γενικές δυσλειτουργίες που κόντρα σ' έναν – σχετικά – αξιόλογο αντίπαλο μπορούν να κοστίσουν. Ομως – και πάλι – κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια πρώτη δοκιμασία με αρκετές ιδιαιτερότητες. Και παρόλα αυτά ο βαθμός απόδοσης κρίνεται ικανοποιητικός για την πλειοψηφία όσων αγωνίστηκαν. Ανάμεσά τους δεν ήταν ο άτυχος της ημέρας, Ντοριάν Λεβέκ που τραυματίστηκε αναβάλλοντας το ντεμπούτο του για την προσεχή Παρασκευή, στον δεύτερο φιλικό αγώνα της ομάδας.

Το θετικό είναι πως δεν υπάρχουν πολλές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό κι η αίσθηση που δημιουργείται είναι πως ο Π.Α.Ο.Κ. συνεχίζει από εκεί που είχε σταματήσει. Δηλαδή διαθέτει ένα ικανό μεν σύνολο αλλά με δυνατότητες κι απαιτήσεις – μέσα κι από τις προσθήκες που αναμένονται – να γίνει πολύ καλύτερο έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στη σεζόν που ακολουθεί. Για όλα αυτά, η εν γένει εικόνα που υπάρχει προς το παρόν χαρακτηρίζεται ... «θολή» και μόνον ο χρόνος μπορεί να δώσει απαντήσεις και πειστήρια για το τί δημιουργείται τη φετινή σεζόν. Οι καθημερινές προπονήσεις κι η δουλειά που γίνεται σ' αυτές, η εικόνα των υπαρχόντων ποδοσφαιριστών κι η εξέλιξή τους, η επικείμενη ενίσχυση είναι τα βασικά κομμάτια που παραμένουν άγνωστα προς το παρόν για να μπορεί να τοποθετηθεί κάποιος με ασφάλεια και να μιλήσει γι' ασφαλή συμπεράσματα. Προς το παρόν μόνον ενδείξεις κι εντυπώσεις ... Καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όλους ...

Διαβάστε ακόμη...