Από τη Σταυρούπολη στο παλατάκι

Απο thessports.gr : Ο ΠΑΟΚ έκανε την αρχή στις φετινές του μεταγραφές με την προσθήκη του Θοδωρή Ζάρα, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δύο χρόνων.
Πηγή: thessports.gr
Από τη Σταυρούπολη στο παλατάκι

Η σεζόν που θα ξεκινήσει σε λίγους μήνες θα είναι η 10η διαδοχική για τον νέο γκαρντ του ΠΑΟΚ στην Basket League, ο οποίος πριν κλείσει τα 30 του έχει συμπληρώσει 217 συμμετοχές στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.

Το ξεκίνημα και το μπλέξιμο

Ο Ζάρας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ από πολύ μικρή ηλικία. Τα πρώτα του βήματα έγιναν στον ΑΟ Σταυρούπολης, από τον οποίο μερικά χρόνια νωρίτερα είχε ξεκινήσει την καριέρα του και ο Λάζαρος Παπαδόπουλος. Πριν κλείσει τα 17, άλλαξε στέγη υπογράφοντας στο ICBS, με το οποίο έπαιξε για πρώτη φορά μπάσκετ σε επαγγελματικό επίπεδο (στην Α2).

Η αποχώρηση του, όμως, από την ομάδα του Ωραιοκάστρου ήταν επεισοδιακή, καθώς το 2008 προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ, έχοντας υπογράψει συμβόλαιο που έδινε στην ομάδα μονομερώς το δικαίωμα να ανανεώσει (τύπου 1+1), κάτι που δεν μπορούσε να τεθεί σε ισχύ εκείνη την περίοδο. Τελικά, δικαιώθηκε και ενεργοποίησε τη συμφωνία του με τη Λάρισα του Βαγγέλη Αλεξανδρή, έστω κι αν έχασε τα τρία πρώτα παιχνίδια της ομάδας στο πρωτάθλημα της Α1.

Ο τραυματισμός και το… σπίτι του

Μετά το πέρασμα του από την ΑΕΛ και τον Κολοσσό Ρόδου, επέστρεψε στη Βόρεια Ελλάδα για λογαριασμό της Καβάλας. Τα πράγματα, όμως, δεν εξελίχτηκαν όπως τα περίμενε, καθώς μετά από το παρθενικό παιχνίδι της ομάδας για τον θεσμό του Κυπέλλου, υπέστη ρήξη χιαστών και έχασε ολόκληρη τη σεζόν.

Κάπου εκεί μπήκε στη ζωή του ο ΚΑΟΔ. Ο Ζάρας βρήκε στην ομάδα της Δράμας το περιβάλλον που έψαχνε για να ολοκληρώσει το παιχνίδι του και να εδραιωθεί στην κατηγορία ως ένας από τους καλύτερους Έλληνες σουτέρ. Έμεινε στον ΚΑΟΔ για τέσσερα χρόνια, απορρίπτοντας κάθε άλλη πρόταση που έφτανε στα χέρια του. «Εδώ είναι το σπίτι μου», έλεγε κάθε φορά που άνοιγε κουβέντα για ενδεχόμενη αποχώρηση του.

Η χρονιά που εκτίναξε την καριέρα του ήταν η τελευταία του στην Δράμα (2014-15). Με τους 13.2 πόντους που πετύχαινε ανά αγώνα αναδείχθηκε πέμπτος σκόρερ του πρωταθλήματος, ενώ τα ποσοστά του ήταν εντυπωσιακά (46.3% 2π, 39.2% 3π., 81.3% β.). Τα οικονομικά προβλήματα του ΚΑΟΔ οδήγησαν στη διάλυση του και έτσι ο Ζάρας πήρε την απόφαση για το επόμενο βήμα.

Το διαρκές φλερτ με τον ΠΑΟΚ

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ είχαν βάλει στο μάτι τον Ζάρα εδώ και αρκετά χρόνια. Η πρώτη προσέγγιση είχε γίνει το 2012, αλλά τότε ο ίδιος δεν είχε νιώσει έτοιμος για το επόμενο βήμα, ενώ το 2015 τα χρήματα που του έδινε ο Άρης ήταν περισσότερα. Όπως δήλωσε και ο ίδιος λίγα λεπτά μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, το γλυκό… έδεσε καλύτερα φέτος, ενώ ο ΠΑΟΚ φαίνεται να πήρε την πιο… ολοκληρωμένη εκδοχή του Ζάρα.

Πηγή : FORZA

Διαβάστε ακόμη...