Προπόνηση με ιδιαιτερότητες…

Από novasports.gr: Τρίτη ημέρα στο Χορστ για τον Π.Α.Ο.Κ. αλλά πρώτη μέρα με φιλικό αγώνα στο πρόγραμμα της ημέρας.
Πηγή: novasports.gr
Προπόνηση με ιδιαιτερότητες…

Ο "Δικέφαλος" αντιμετωπίζει στις 18.00 (σ.σ. τοπική ώρα, 19.00 Ελλάδας) την ολλανδική Τούμπλιτζε με συνέπεια τη διαφοροποίηση της πρωϊνής προπόνησης, όχι σ' επίπεδο έντασης αλλά σ' αυτό της διάρκειας, αφού αντί για το καθιερωμένο δίωρο το σύνολο της σημερινής δεν ξεπέρασε τα εβδομήντα πέντε λεπτά έχοντας κι άλλες ιδιαιτερότητες.

Η μοναδική δυσάρεστη εξ αυτών είχε να κάνει με τον Στέλιο Μαλεζά που ένιωσε ενοχλήσεις κι αποχώρησε μετά το πρώτο εικοσάλεπτο, σ' ένα σημείο του σώματός του που τον έχει απασχολήσει ξανά και στο πρόφατο παρελθόν. Πέραν αυτού, την εμφάνισή τους στο γήπεδο έκαναν τόσο ο Ζέλιμιρ Μπρκιτς όσο κι ο Γιάννης Μυστακίδης. Ο Σέρβος πορτιέρε πολύ προσεκτικά ξεκίνησε χαλαρό τρέξιμο ενώ για πρώτη φορά από τη μέρα του τραυματισμού του έκανε τη δική του προσπάθεια αντίστοιχα κι ο Ελληνας μεσοεπιθετικός.

Το καθιερωμένο τρέξιμο προθέρμανσης διαδέχτηκε μια συνδυαστική άσκηση με εμπόδια, άλματα, απότομες αλλαγές κατεύθυνσεις και σπριντ, στην οποία δε συμμετείχαν οι τρεις τερματοφύλακες που υπό την επίβλεψη του κ. Σκιαθίτη έκαναν το δικό τους, εξειδικευμένο πρόγραμμα. Ακολούθως οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές αναλώθηκαν για διάστημα – περίπου – δέκα λεπτών σε πάσες κοντινές και μακρινές ως αποφόρτιση και συνέχισαν με μια άσκηση τεσσάρων σταδίων. Το πρώτο είχε τρεις εναντίον τριών σε πολύ περιορισμένο χώρο, το δεύτερο τελείωμα με σέντρες από δεξιά κι αριστερά σε εστία με τερματοφύλακα με σπριντ επιστροφής στην αρχική θέση, το τρίτο και πάλι τρεις εναντίον τριών σε πολύ περιορισμένο χώρο αλλά με την παρουσία δυο επιπλέον ποδοσφαιριστών ως "μπαλαντέρ", ένας σε κάθε πλευρά για τη δυνατότητα πάσας και το τρίτο πάλι τρεις εναντίον τριών σε περιορισμένο χώρο αλλά με δυο εστίες κανονικές, τερματοφύλακες και στόχο το συνδυασμό όλων των προηγούμενων σταδίων.

Ασκήσεις ολιγόλεπτες αλλά με μπόλικη ένταση και υψηλές απαιτήσεις. Μετά το πρώτο χρονικό διάστημα ακολούθησε παιχνίδι κατοχής όλων μαζί σε μεγάλο χώρο δίχως τερματοφύλακες με κατοχή και περιορισμούς στην επαφή της μπάλας, ενώ η προπόνηση ολοκληρώθηκε με νέο κύκλο των τεσσάρων σταδίων. Αξίζει να σημειωθεί πως στο βασικό μέρος της προπόνησης δε μετείχαν οι Μάτος, Αθανασιάδης που έκαναν αποφόρτιση.

Διαβάστε ακόμη...