Τουμπίζ: Η πρώτη αντίπαλος του ΠΑΟΚ

Από paok24.com: To πρώτο φιλικό του ΠΑΟΚ επί Ολλανδικού εδάφους, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη (4/7), απέναντι στην βελγική Τουμπίζ, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας.
Πηγή: paok24.com
Τουμπίζ: Η πρώτη αντίπαλος του ΠΑΟΚ

Ποιος είναι όμως ο βελγικός σύλλογος των μόλις 27 χρόνων ζωής; Το PAOK24 σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την AFC Tubize.

Η δημιουργία της AFC Tubize, όπως την γνωρίζουμε τώρα, έγινε τον Μάιο του 1990, όταν πραγματοποιήθηκε συγχώνευση μεταξύ της FC Tubize και της Amis Réunis de Tubize. Αυτό το project οφείλεται στον πρώτο Πρόεδρο του Βελγικού συλλόγου Raymond Langedries που το σχεδίαζε δύο χρόνια πριν την τελική ίδρυση της AFC Tubize.

Σε διάστημα επτά σεζόν, ο βελγικός σύλλογος προβιβάστηκε τέσσερις φορές, για να φτάσει από την τρίτη τοπική κατηγορία ως την τρίτη επαγγελματική κατηγορία του Βελγίου. Την σεζόν 2002-2003, η AFC Tubize κερδίζει την άνοδο της στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία του βελγικού ποδοσφαίρου.

Η προσεχής αντίπαλος του ΠΑΟΚ, παραμένει σε αυτό το επίπεδο έως το 2008. Κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2007-2008, η Tubize τερμάτισε δεύτερη στη δεύτερη κατηγορία, πίσω από την Kortrijk. Με ρεκόρ 17 αγώνων χωρίς ήττα η Tubize κερδίζει την άνοδο για πρώτη φορά στην ιστορία της στην μεγάλη κατηγορία του Βελγίου.

Ο βελγικός σύλλογος παρέμεινε μόνο για μια σεζόν στην πρώτη, καθώς τερμάτισε στην προτελευταία θέση και γνώρισε τον υποβιβασμό. Από τότε, η Tubize έχει σταθεροποιηθεί στη δεύτερη κατηγορία με αξιοσημείωτη θέση την 6η την σεζόν 2013-2014.

Υπό Κορεατική διοίκηση

Την σεζόν 2014/2015, υπήρξαν πολλές αλλαγές στην Tubize, αφού η κορεατική εταιρεία που ειδικεύεται στο αθλητικό μάρκετινγκ, Sportizen, έγινε ο νέος ιδιοκτήτης του βελγικού συλλόγου.

Η Sportizen έχει τη φιλοδοξία η Tubize να βρεθεί ξανά στην ελίτ του βελγικού ποδοσφαίρου, αλλά και να αναπτύξουν την εικόνα της Tubize διεθνώς βασίζομενοι κυρίως σε εταιρικές σχέσεις μεταξύ του συλλόγου και της Κορέας.

Εάν η σεζόν 2014/2015, σημαδεύτηκε από την άφιξη της Sportizen, η σεζόν 2015/2016, αποτελεί, επίσης, ένα νέο βήμα για τον βελγικό σύλλογο. Η υποδομή του συλλόγου άλλαξε καθώς πολλά κτίρια αποκαταστάθηκαν και εκσυγχρονίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων των αποδυτηρίων αλλά και του προπονητικού κέντρου. Ο βελγικός σύλλογος επένδυσε και πολλά χρήματα στην αγορά νέου εξοπλισμού για να προσφέρει στους παίκτες της τις καλύτερες συνθήκες.

Στην προσπάθειά της να αναπτύξει την εικόνα της, η AFC Tubize φιλοξένησε μια εκπομπή με βάση το ποδόσφαιρο που είχε μεγάλη επιτυχία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στη Νότια Κορέα.

Διαθέτει αρκετούς ξένους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως μπαίνουν στα... βάσανα από νωρίς καθώς μόλις στις 5/8 ξεκινούν οι υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα.

Διαβάστε ακόμη...