Το “αντίο” του Μπάνε το 1996 και το… όνειρό του

Από ebasket.gr: Το ebasket.gr θα γυρίσει 21 χρόνια πίσω, σε μια σημαντική (και όχι... ευχάριστη) στιγμή για τον ΠΑΟΚ αλλά και τον Μπάνε Πρέλεβιτς.
Πηγή: ebasket.gr
Το “αντίο” του Μπάνε το 1996 και το… όνειρό του

Ηταν σαν σήμερα (3/7) ακριβώς το 1996 όταν ο "τίγρης" παραχωρούσε αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου καθώς μετά από οχτώ χρόνια σημαντικής προσφοράς στους "ασπρόμαυρους" θα συνέχιζε την καριέρα του στην Μπάκλερ Μπολόνια.

Η εφημερίδα "Μακεδονία" έγραφε στις 4/7/96: "Μπορεί ο Μπάνε Πρέλεβιτς να «πυροβολεί» με ευκολία τα αντίπαλα καλάθια, ωστόσο χθες (3/7), στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου που έδωσε, έδειξε ότι εκτός γηπέδων δεν είναι το ίδιο... επιθετικός. Ο μέχρι πρότινος αρχηγός του ΠΑΟΚ απέφυγε, παρά την επιμονή πολλών φιλάθλων που του υπέβαλλαν ερωτήσεις, να «επιτεθεί» κατά της διοίκησης για την απομάκρυνσή του από τον Δικέφαλο. Ο Μπάνε Πρέλεβιτς δήλωσε εξ' αρχής ότι θέλει να φύγει ήρεμα και ότι δεν ήθελε να μπει σε λεπτομέρειες.

Αφησε πάντως ορισμένες αιχμές λέγοντας ότι κρατά για τον εαυτό του αυτά που ξέρει και ότι έφυγε από τον ΠΑΟΚ γιατί δεν τον ήθελε η διοίκηση. "Δεν θέλω να κατηγορήσω την διοίκηση και ας πούμε ότι φταίω εγώ. Πάντως το συμβόλαιό μου με την Μπάκλερ είναι με λιγότερα χρήματα και για δύο μόνο χρόνια». Είπε ο «τίγρης» του ΠΑΟΚ και εξήγησε ότι δεν θέλει να κατηγορήσει το σωματείο που έπαιξε επί 8 χρόνια γιατί «υπάρχει συνέχεια»".

Πέρα από το "αντίο" του στον ΠΑΟΚ, ο Πρέλεβιτς είχε κάνει λόγο και για ένα... όνειρο που είχε. Αυτό ήταν να προσφέρει στον "Δικέφαλο" και από ένα άλλο πόστο (όχι δηλαδή ως παίκτης)... "Ο Μπάνε Πρέλεβιτς ευχαρίστησε τους φίλους του στην Ελλάδα, τους αντιπάλους του γιατί τον βοήθησαν να βελτιωθεί, το ελληνικό μπάσκετ, τους συμπαίκτες, τους συνεργάτες του και κυρίως τον λαό του ΠΑΟΚ για την αγάπη και την υποστήριξή του.

Είπε ακόμη ότι είχε ένα όνειρο, το να μείνει στον Δικέφαλο και μετά την λήξη της καριέρας του και να βοηθήσει σε κάποιο άλλο πόστο", ανέφερε τότε (στις 4/7/96 σε ό,τι αφορά την συνέντευξη Τύπου του Πρέλεβιτς που έγινε στις 3/7/96) η εφημερίδα "Μακεδονία" και το... όνειρο αυτό εκπληρώθηκε για τον Μπάνε. Ο "τίγρης" έχει υπηρετήσει τον ΠΑΟΚ από διάφορες θέσεις-πόστα. Υπήρξε βοηθός προπονητή (2001-02), πρώτος προπονητής (2002-05), τζένεραλ μάνατζερ (2006-07) και τα τελευταία χρόνια είναι πρόεδρος της ΚΑΕ...

Διαβάστε ακόμη...