O Θεός έδωσε κι έφαγε τέσσερα o Οτσόα...

Από sdna.gr: «Μπορεί ο ΠΑΟΚ να πορεύεται με την ψυχολογία της μάζας; Όχι φυσικά. Ο Οτσόα, έχει μετρηθεί. Από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, πια», γράφει για τον μεταγραφικό στόχο του «Δικεφάλου του Βορρά» ο Νίκος Τζαντζαράς.
Πηγή: sdna.gr
O Θεός έδωσε κι έφαγε τέσσερα o Οτσόα...

Στήθηκε Πέμπτη βράδυ, παραμονή καρακαύσωνα όλος ο ΠΑΟΚ να δει τον Γκιγέρμο Οτσόα απέναντι στη Γερμανία, να υπερασπίζεται την εστία του Μεξικό. Κι όταν λέμε "όλος ο ΠΑΟΚ", βάζω στοίχημα πως εννοούμε όλος: από Ιβάν Σαββίδη και Γιώργο, μέχρι Μίχελ και Στανόγεβιτς κι από Μαρία Γκοντσάρεβα και... Παναγιώτη Γλύκο, μέχρι τα καφενεία – γιάφκες του ΠΑΟΚ σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, σε τηλεοράσεις έξω. Και τον είδαμε όλοι να τρώει τέσσερα. Πάλι καλά, λέω εγώ... Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν... κατέβαζε ρολά; Αν έκανε ρε παιδί μου μια εμφανισάρα, σαν εκείνη απέναντι στους διοργανωτές του Μουντιάλ της Βραζιλίας το '14... Που έβγαλε μέχρι καρφωτή κεφαλιά του Νεϊμάρ, με επέμβαση αλά... Μπανκς το '70. Να σας πω εγώ τι θα γινόταν αν τα έβγαζε με τους Γερμανούς, προχτές:

Δυο ενδεχόμενα: Ή θα τον πλήρωνε ο Σαββίδης για Σμάιχελ (και δεν είναι...) ή θα τον έπαιρνε κάποιος που θα του πρόσφερε καλύτερο ποδοσφαιρικό περιβάλλον και θα πέφταμε άπαντες σε... κατάθλιψη. Γκρίνια που άργησε ο ΠΑΟΚ να κινηθεί κλπ κλπ... Ενώ τώρα που έφαγε τα τέσσερα, αν τυχόν δεν έρθει, η κοινή γνώμη του ΠΑΟΚ, μέχρι που θα... ανακουφιστεί. Και δε θα ξυπνήσει και κανένας απ' τον ύπνο να πλειοδοτήσει. Αλλά μπορεί ο ΠΑΟΚ να πορεύεται με την ψυχολογία της μάζας; Όχι φυσικά. Ο Οτσόα, έχει μετρηθεί. Από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, πια.

Όχι με τα ντόρτια από τη Γερμανία. Παίζει έξι χρόνια στην Ευρώπη. Δεν είναι top class, ειδάλλως δε θα τον άφηναν σε Αζαξιό, Μάλαγα και Γρανάδα οι μεγάλοι, αλλά αν ήταν για παραπάνω, δε θα έγραφα τώρα γι αυτόν. Είναι ένας ελαστικός, γρήγορος, αλτικός, εκρηκτικός, καλός με τα πόδια, αλλά και κοντός για το σύγχρονο ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου, τερματοφύλακας. Κουμαντάρει την άμυνά του καλά, αλλά δεν ξέρω πως θα συμπεριφερθεί σε μια ομάδα που θα παίζει ψηλά και κυριαρχικά – δεν το έχει κάνει ποτέ. Έχει ηγετική προσωπικότητα, παίζει καλά με τα πόδια και έχει και όνομα που "πουλάει" στο κοινό.

Αν υπάρχουν καλύτεροι; Στα λεφτά του συμβολαίου που διεκδικεί (1,5 εκ ευρώ), σίγουρα. Βεβαίως είναι ελεύθερος και αυτό μειώνει πολύ το συνολικό κόστος. Είναι και λίγο άτυχος, γιατί δεν έχει πολύ μεγάλα νταλαβέρια για τερματοφύλακες φέτος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ώστε να τον συμπαρασύρει κάποιο ντόμινο για πολύ "ψηλά" κι έτσι παρουσιάζεται ως "σχετική ευκαιρία". Στην Τούμπα, μπορεί να έρθει και να γίνει ο νέος ηγέτης της ομάδας πίσω και μπορεί και να φάει καναδυό κοροϊδίστικα και να βαφτιστεί αμέσως... "Μεξικάνος Τοχούρογλου". (Αν και μακάρι να διαθέτει την ψυχάρα του Κυριακάρα).

Το ζήτημα είναι πως με τα τέσσερα που έφαγε κύριοι... ηρεμήσαμε λίγο. Κι έτσι αξιολογούνται όλοι και όλα πάντοτε καλύτερα.

Διαβάστε ακόμη...