Έμφαση στο 4-4-2

Απο paok24.com : Ήταν γνωστό πριν καν βάλει την υπογραφή του στο συμβόλαιο που τον "έδεσε" με τον ΠΑΟΚ, πως ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς έχει μία ιδιαίτερη... προτίμηση στο 4-4-2. Κατά την παρουσίασή του δε από τον Λούμπος Μίχελ, ο Σέρβος τεχνικός το επιβεβαίωσε...
Πηγή: paok24.com
Έμφαση στο 4-4-2

"Δεν πιστεύω στα συστήματα, είναι μία κουβέντα από το παρελθόν στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Δεν είναι το σύστημα, αλλά οι παίκτες και οι θέσεις που θες να τους χρησιμοποιήσεις.Μπορείς να παίξεις με πολλούς τρόπους. Σίγουρα στην αρχή θα προσπαθήσω να παίξω με 2 επιθετικούς, εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιήσω το 3-4-3. Όλα εξαρτώνται και από τον αντίπαλο και τις συνθήκες" τόνισε χαρακτηριστικά ο Στανόγεβιτς, έχοντας δίπλα τον Μίχελ.

Αυτό που προκύπτει από τις πρώτες προπονήσεις υπό τις οδηγίες του πρώην προπονητή της Παρτιζάν, είναι πως δίνεται μεγάλη βαρύτητα στην εκμάθηση του 4-4-2. Αυτό συνέβη και κατά τη διάρκεια του χθεσινού οικογενειακού διπλού που είχε εκπαιδευτικό χαρακτήρα, αυτό συνέβη και τις προηγούμενες ημέρες.

Τα πράγματα θα γίνουν ακόμα καλύτερα βέβαια μετά και την έλευση του Ρόμπερτ Μακ ο οποίος θα πρέπει να θεωρείται ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ,  με τον Σλοβάκο να προορίζεται για "παρτενέρ" του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς στην "ασπρόμαυρη" επίθεση.

Περισσότερα συμπεράσματα βέβαια, από αύριο όταν και ο Στανόγεβιτς θα ξεκινήσει να "χτίζει" τον ΠΑΟΚ της σεζόν 2017-18...

Διαβάστε ακόμη...