36 ΕΠΣ η «παράταξη Γραμμένου», λίγη ώρα πριν την κρίσιμη Γ.Σ.

Από sdna.gr : Μπορεί η μεγάλη πλειοψηφία των Ενώσεων να είναι έτοιμη για μια μεγάλη νίκη στις εκλογές, όμως η Γ.Σ. της ΕΠΟ θα πρέπει σήμερα να περάσει στο Καταστατικό τις αλλαγές που απαιτούν FIFA/UEFA.
Πηγή: sdna.gr
36 ΕΠΣ η «παράταξη Γραμμένου», λίγη ώρα πριν την κρίσιμη Γ.Σ.

Παρουσία εκπροσώπων της FIFA και της UEFA, πραγματοποιείται το πρωί (10:00) της Παρασκευής 30/6 η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ που έχει καταστατικό χαρακτήρα.

Ειδικότερα, θα πρέπει να τροποποιηθεί το Καταστατικό της ομοσπονδίας σύμφωνα με τις επιταγές των διεθνών συνομοσπονδιών, ώστε εν συνεχεία, να ανοίξει ο δρόμος για τις εκλογές της ΕΠΟ που προορίζονται χρονικά για το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Οι κυριότερες αλλαγές που θα γίνουν στο καταστατικό, είναι: α) η μείωση του εκλογικού σώματος αφού τα μέλη της ΓΣ από 181 μειώνονται σε 71, β) κάθε ΕΠΣ θα έχει μία ψήφο, όπως και κάθε ΠΑΕ της Super League, γ) μειώνεται ο αριθμός των μελών του Δ.Σ. από 21 σε 17, με πέντε μέλη να προέρχονται από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και, δ) δημιουργείται η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου η οποία θα έχει εισηγητικό χαρακτήρα προς το Δ.Σ. της ΕΠΟ και το οποίο θα πρέπει υποχρεωτικά να την συμβουλεύεται.

«Αγκάθι», όσον αφορά τις προτεινόμενες αλλαγές, αποτελεί η διάταξη που αφορά στα κωλύματα παραγόντων. Η πρόταση της FIFA είναι να υιοθετηθεί αυτούσια η διάταξη που υπάρχει στον αθλητικό νόμο από το 2001. Όμως υπάρχει τάση καταψήφισης της διάταξης αυτής από πολύ μεγάλο αριθμό Ενώσεων, είτε της μίας είτε της άλλης πλευράς (για να περάσει αλλαγή στο καταστατικό χρειάζεται να ψηφιστεί από τα 3/4 των παρόντων).

Το βράδυ της Πέμπτης (29/6) πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών συγκέντρωση των Ενώσεων που στηρίζουν την παράταξη του μοναδικού υποψηφίου για την προεδρία της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένου, τον οποίο στηρίζουν και οι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Το παρών έδωσαν 36 ΕΠΣ (μαζί με την ΕΠΣ Λάρισας η οποία όμως δεν θα έχει σήμερα δικαίωμα ψήφου καθώς έχει διορισμένη προσωρινή διοίκηση). Ο αριθμός μαρτυρά πως η παράταξη Γραμμένου στηρίζεται από τις υπερδιπλάσιες Ενώσεις σε σχέση με εκείνες που εκπροσωπούν το παλαιό αμαρτωλό καθεστώς που έριξε το ποδόσφαιρο στο βούρκο (υπολογίζονται σε 15-17 ΕΠΣ).

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν μετά από την συγκέντρωση της παράταξης Γραμμένου, η διάταξη περί κωλυμάτων θα καταψηφιστεί αν μείνει ως έχει, ή θα υπερψηφιστεί αν αλλάξει ή απαλειφθεί.

Το τι θα πράξει η μειοψηφία των 15-17 Ενώσεων, παραμένει άγνωστο, αν και δεν φαίνεται να υπάρχει ενιαίο μέτωπο και γραμμή, κοινώς μοιάζουν διαλυμένοι...

Σε κάθε περίπτωση, η Γ.Σ. είναι εξόχως κρίσιμη, αφού αν δεν περάσουν οι αλλαγές στο καταστατικό, FIFA και UEFA έχουν απειλήσει τους πάντες με... Grexit! Παράλληλα, η διεξαγωγή των εκλογών θα βρεθεί στον αέρα, πράγμα που πολύ θα ήθελε η εγκληματική οργάνωση που παραπαίει, βλέποντας να χάνονται πλέον όλα τα κεκτημένα...

Διαβάστε ακόμη...