Στην Αθήνα FIFA/UEFA για τη ΓΣ της ΕΠΟ, «αγκάθι» η διάταξη για τα κωλύματα

Από soccerplus.gr : Παρουσία εκπροσώπων των FIFA/UEFA θα διεξαχθεί την Παρασκευή 30/3 η ΓΣ της ΕΠΟ στην οποία θα τεθούν προς ψήφιση οι αλλαγές που προτείνονται για το νέο καταστατικό.
Πηγή: soccerplus.gr
Στην Αθήνα FIFA/UEFA για τη ΓΣ της ΕΠΟ, «αγκάθι» η διάταξη για τα κωλύματα

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των FIFA/UEFA δεν αποκλείεται πριν τη ΓΣ να έχουν συναντήσεις με τα ενδιαφερόμενα μέρη, όπως είναι οι Ενώσεις.

«Αγκάθι», όσον αφορά τις προτεινόμενες αλλαγές στο καταστατικό αποτελεί η διάταξη που αφορά στα κωλύματα παραγόντων. Η πρόταση της FIFA είναι να υιοθετηθεί αυτούσια η διάταξη που υπάρχει στον αθλητικό νόμο από το 2001.

Όμως επειδή αρκετοί τέως πρόεδροι ΕΠΣ, μέλη του τελευταίου ΔΣ όπως και ο τέως πρόεδρος της ΕΠΟ, εξέπεσαν λόγω αυτής της διάταξης, υπάρχει τάση καταψήφισής της από αριθμό Ενώσεων ικανό να την μπλοκάρει.

Για να περάσει αλλαγή στο καταστατικό χρειάζεται να ψηφιστεί από τα 3 / 4 των παρόντων.

Προς το παρόν παραμένει άγνωστη η στάση που θα κρατήσουν FIFA, UEFA αλλά και υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης σε περίπτωση που δεν περάσει η εν λόγω διάταξη.

FIFA και UEFA είχαν κατά την προηγούμενη παρουσία είχαν κάνει λόγο για «Grexit» σε περίπτωση καταψήφισης των προτεινόμενων αλλαγών στο καταστατικό αλλά το θέμα των κωλυμάτων δεν είχε μπει στην ατζέντα.

Επομένως, εφόσον δεν περάσει η διάταξη για τα κωλύματα η στάση των FIFA/UEFA θα πρέπει να επανακαθοριστεί. Είτε προς την κατεύθυνση συναινετικής λύσης ή προς την κατεύθυνση της ρήξης και πιθανόν του «Grexit».

Η πλειοψηφία των Ενώσεων που συγκροτούν την παράταξη με επικεφαλής τον Ευ. Γραμμένο θα καθορίσουν τη στάση τους σε συνάντηση που θα έχουν την παραμονή της ΓΣ.

Διαβάστε ακόμη...