Αγνωστες ιστορίες για τους Οτσόα και Ρέι

Από metrosport.gr: Οι δύο τερματοφύλακες που ενδιαφέρουν τον Δικέφαλο του Βορρά είναι ο Οτσόα και ο Ρέι-Και οι δύο συνοδεύονται από άγνωστες ιστορίες στο ευρύ κοινό.
Πηγή: metrosport.gr
Αγνωστες ιστορίες για τους Οτσόα και Ρέι

Ο «υπερήρωας» της Γοδόι Κρουζ

Ο Ροντρίγκο Ρέι έφτιαξε το όνομά του στην Γοδόι Κρουζ, καθώς τόσο στην Ρίβερ Πλέιτ, όσο και στην Νιούελς Ολντ Μπόις δεν πίστεψαν στο ταλέντο του. Μέσα σε τρία χρόνια κατάφερε να γίνει ο αρχηγός και το σημείο αναφοράς της Γοδόι. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι στην Αργεντινή τον αποκαλούν «υπερήρωα» και «βασιλιά». Είναι 26 ετών και πέρσι έγραψε 27 συμμετοχές σε Πρωτάθλημα Αργεντινής και Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ έχει χριστεί διεθνής με την Αργεντινή κάτω των 20.

Μόλις στα 13 του έφυγε από το σπίτι για να ενταχθεί στις ακαδημίες της Ρίβερ Πλέιτ, σπουδάζοντας, παράλληλα, στη σχολή του συλλόγου. Η αλήθεια είναι ότι η μητέρα του υπέφερε πολύ που δεν το είχε κοντά της, αλλά όπως παραδέχθηκε σε παλαιότερη συνέντευξή της "αν με ρωτάτε σήμερα αν τον άφηνα να ξαναπάει, θα έλεγα ναι, γιατί, πλέον, η χαρά μας είναι πολύ μεγάλη". Δείγμα του πόσο προχωρημένες είναι οι επαφές του Ρέι με τον ΠΑΟΚ είναι ότι δεν θα αγωνιστεί στο τελευταίο παιχνίδι Πρωταθλήματος με αντίπαλο την Νιούελς.

Περίμεναν ότι αργά ή γρήγορα θα αποχωρήσει

Στην Αργεντινή ήταν κοινό μυστικό το τελευταίο διάστημα ότι το μέλλον του Ροντρίγκο Ρέι θα ήταν μακριά από την Γοδόι Κρουζ. Ηταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας και πολλοί σύλλογοι είχαν στραμμένο το βλέμμα τους πάνω του. Πλέον, στην πατρίδα του θεωρούν δεδομένο ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ, παρά το ενδιαφέρον που έδειξαν ομάδες της Αργεντινής, καθώς θέλει να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Στην Γοδόι, λοιπόν, το έχουν πάρει απόφαση ότι ο Ρέι θα φύγει, γι' αυτό και ήδη ψάχνουν τον αντικαταστάτη του.

Οι αριθμοί του Ροντρίγκο Ρέι

Τα τελευταία τρία χρόνια ο "βασιλιάς" έπαιξε σε 77 παιχνίδια της Γοδόι, μετρώντας 33 νίκες, 15 ισοπαλίες και 29 ήττες. Σε 23 από αυτά δεν παραβιάστηκε η εστία του. Κατά μέσο όρο δεχόταν 1,10 γκολ ανά αγώνα και ήταν ο παίκτης που έπαιξε τα περισσότερα λεπτά με τη φανέλα της Γοδόι τα τελευταία δύο χρόνια.

Στον δρόμο που χάραξε ο Πόι...

Δεν είναι πολλές οι περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που στο παρελθόν έχουν αφήσει την Γοδόι για να μεταγραφούν σε ευρωπαϊκή ομάδα. Η πιο γνώριμη σε εμάς είναι του Μάουρο Πόι, ο οποίος "έριξε άγκυρα" στην Ξάνθη το καλοκαίρι του 2007 και στη συνέχεια καθιερώθηκε στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

Το σήμα κατατεθέν του Μεξικού

Στα 31 του ο Γκιγιέρμο Οτσόα αποτελεί το σήμα κατατεθέν του Μεξικό. 78 φορές διεθνής και έχοντας στην πλάτη του πέρσι γεμάτη χρονιά σε ένα από τα καλύτερα Πρωταθλήματα παγκοσμίως, το ισπανικό, με τη φανέλα της Γρανάδα, φαντάζει ιδανική επιλογή για τα γκολπόστ του ΠΑΟΚ. Ωστόσο, το υψηλό κασέ του και η επιθυμία του να συνεχίσει στην Primera Division, καθιστούν την περίπτωσή του δύσκολη.

Ο έμπειρος γκολκίπερ είναι ελεύθερος και όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του εξωτερικού δεν θα βιαστεί να πάρει την απόφασή του για την επόμενη μέρα της καριέρας του. Ενδιαφέρον έχουν δείξει, μεταξύ άλλων, η Λας Πάλμας, αλλά και τουρκικές και βελγικές ομάδες (Κλαμπ Μπριζ, Γκενκ). Πρέπει να σημειωθεί ότι την περασμένη σεζόν ψηφίστηκε ως παίκτης της σεζόν στην Γρανάδα.

Μία από τις καλύτερες αποκρούσεις στην ιστορία των Μουντιάλ

Ενδεικτικό της εμπειρίας, αλλά και της ικανότητας του Γκιγιέρμο Οτσόα, είναι ότι έχει πραγματοποιήσει μία από τις κορυφαίες αποκρούσεις στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Στη φάση των ομίλων του Μουντιάλ 2014, στο παιχνίδι μεταξύ Βραζιλίας και Μεξικό, στην πρώτη μεγάλη στιγμή της Σελεσάο ο Γκιγιέρμο Οτσόα τράβηξε τα βλέμματα πάνω του, καθώς σε κεφαλιά του Νεϊμάρ αποσόβησε με απίστευτο τρόπο το γκολ.

"Δεν σκέφτηκα ούτε για μια στιγμή ότι θα καταφέρει να βρει τον στόχο, αλλά ακόμα και έτσι πήρα τη θέση μου για να είμαι έτοιμος. Ξαφνικά είδα ότι κέρδισε την κεφαλιά και μετά τα πάντα ήταν ενστικτώδη", εξήγησε ο Οτσόα. Οι ειδικοί έλεγαν ότι θεωρείται η καλύτερη επέμβαση στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων, μαζί με αυτή του μύθου της Αγγλίας, Γκόρντον Μπανκς, ο οποίος είχε σταματήσει τον Πελέ στο Μουντιάλ του 1970.

Θέαμα, ουσία και η μεγάλη μεταγραφή που δεν έγινε ποτέ

Ο Οτσόα είναι τερματοφύλακας που συνδυάζει την ουσία με το θέαμα. Για όσους παρακολουθούν τον Μεξικανό γκολκίπερ καθ' όλη την διάρκεια της καριέρας του, ξέρουν ότι οι εντυπωσιακές αποκρούσεις δεν είναι εξαίρεση, αλλά κανόνας. Πάντως, ποτέ δεν κατάφερε να εξαργυρώσει την αξία του στο έπακρο με μία μεγάλη μεταγραφή. Οι ομάδες που έπαιξε τα προηγούμενα χρόνια ήταν η Αμέρικα, η Μάλαγα, η Αζαξιό και η Γρανάδα.

O συμπαίκτης του, διεθνής Μεξικανός αμυντικός, Εκτορ Μορένο, ήταν, πάντως, απόλυτος: "Μπορεί να μην είναι πολύ γνωστός επειδή έπαιζε για ένα μικρό κλαμπ (σ.σ Αζαξιό), αλλά οι εμφανίσεις του με το Μεξικό δεν αποτελούν έκπληξη για εμάς που δουλεύουμε μαζί του κάθε μέρα".

Διαβάστε ακόμη...