Πέντρο Ενρίκε : Διακοπές στο χωριό

Από forza: Η ιστορία του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού του ΠΑΟΚ...
Πηγή: forza
Πέντρο Ενρίκε : Διακοπές στο χωριό

Μια ματιά στο... Instagram των ποδοσφαιριστών, είναι αρκετή για να διαπιστώσει κανείς τι προτιμούν να κάνουν όταν η μπάλα σταματά να κυλά! Μόλις τελείωσε το πρωτάθλημα, όλοι τους εξαφανίστηκαν, πήραν τις παραλίες στα κοσμοπολίτικα νησιά, προσπαθώντας να ξεφύγουν από την καθημερινότητα των προπονήσεων και να γεμίσουν τις μπαταρίες τους, πριν επιστρέψουν για την προετοιμασία.
Υπάρχει και μια εξαίρεση. Ένας ποδοσφαιριστής, που δεν σκέφτηκε τη θάλασσα. Για τον Πέντρο Ενρίκε, η προτεραιότητα ήταν άλλη. Η οικογένεια και το χωριό!

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός του ΠΑΟΚ δεν μπήκε στη θάλασσα αυτό το καλοκαίρι, άλλωστε στα μέρη του, αυτή την εποχή είναι... κανονικός χειμώνας. Κάποιες μέρες, στον νότο της Βραζιλίας, κοντά στο Πόρτο Αλέγκρε, το θερμόμετρο έπεσε και στους 6 βαθμούς!

«Είμαι από τη Σάντα Κρουζ ντο Σουλ. Είναι μια μικρή πόλη στη Νότια Βραζιλία. Έχουμε βαρύ χειμώνα και πολύ ζεστό καλοκαίρι» εξηγεί ο Βραζιλιάνος του ΠΑΟΚ, που δεν μοιάζει με τους περισσότερους Βραζιλιάνους.

Λογικό, άλλωστε, ο Πέντρο Ενρίκε Κονζέν Μεντίνα ντα Σίλβα, όπως είναι το πλήρες όνομά του, έχει γερμανικές ρίζες, όπως πολλοί στην περιοχή. Όπως εξηγεί ο ίδιος, αυτή η πόλη, η Σάντα Κρουζ ντο Σουλ, χτίστηκε για να υποδεχτεί Γερμανούς και Ιταλούς μετανάστες.

Ο Ενρίκε δεν βλέπει την ώρα να επιστρέφει στο χωριό σε κάθε ευκαιρία, για να περνά λίγες μέρες με την οικογένειά του. Για την ακρίβεια, με παππού και τη γιαγιά, τον θείο του και τα ξαδέρφια του.

«Τη μητέρα μου, την Ντούλτσε, μόλις που τη γνώρισα. Έφυγε από ζωή όταν ήμουν 6 χρονών. Μεγάλωσα εδώ, με τον παππού και τη γιαγιά, και τον θείο μου. Αυτοί είναι για μένα οι γονείς μου, η οικογένειά μου» λέει ο 27χρονος Βραζιλιάνος, που δεν θέλει να μιλά για τον πατέρα του. Τις διακοπές του ο Ενρίκε τις πέρασε στην φάρμα του αγαπημένου του παππού, εκεί που μεγάλωσε.

«Εδώ ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο. Οι πρώτες μου μνήμες από το ποδόσφαιρο, είναι εδώ, στη φάρμα του παππού μου» λέει ο Βραζιλιάνος, που σε νεαρή ηλικία βρέθηκε στην Γκρέμιο, στο κοντινό Πόρτο Αλέγκρε κι από εκεί, στα 21 του πέρασε στην Ευρώπη κυνηγώντας το όνειρο, στη Ζυρίχη.

Στις 16 Ιουνίου ο Ενρίκε γιόρτασε τα 27 α γενέθλιά του εκεί στη φάρμα του παππού και ως είθισται, το μενού είχε ψητό κρέας. «Το μπάρμπεκιου είναι εδώ μια αγαπημένη συνήθεια. Όλοι θα έχετε ακούσει για τα βραζιλιάνικα κρέατα...».

Όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει, ο ΠΑΟΚ έχει τη δική του θέση στη φάρμα του παππού. Στο δωμάτιο του Ενρίκε, υπάρχουν αναμνηστικά από τις ομάδες, που έπαιξε, και το «φρέσκο» είναι η λευκή φανέλα του ΠΑΟΚ, ενώ η ασπρόμαυρη ριγέ, ήταν δώρο για τον θείο του. Όπως βλέπει κανείς, δεν την αποχωρίζεται ποτέ!

«Παίζω σε μια καταπληκτική ομάδα, με οπαδούς που τη λατρεύουν, στο γήπεδό μας, οι αντίπαλοι τρέμουν. Είναι μεγάλη ευχαρίστηση για μένα να παίζω στον ΠΑΟΚ, κάθε στιγμή σ΄ αυτό το γήπεδο, νιώθεις την ενέργεια, που βγάζει» ήταν τα λόγια του Πέντρο Ενρίκε στους δικούς του ανθρώπους...

Διαβάστε ακόμη...