Λύμουρα: «Κάναμε τους Έλληνες να δουν γυναικείο μπάσκετ» (audio)

Από metrosport.gr:Μια από τις πρωταγωνίστριες της Εθνικής γυναικών, η γκαρντ του ΠΑΟΚ μίλησε στο Metropolis 95,5 για την μεγάλη επιτυχία της 4ης θέσης στο Ευρωμπάσκετ.
Πηγή: metrosport.gr
Λύμουρα: «Κάναμε τους Έλληνες να δουν γυναικείο μπάσκετ» (audio)

Η Λολίτα Λύμουρα ήταν αναμφισβήτητα ένα από τα σπουδαιότερα μέλη της Εθνικής ομάδας μπάσκετ που η πορεία της έκανε όλη την Ελλάδα υπερήφανη.

Μιλώντας στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη σέντρα» με τον Γιώργο Μπούζο, η γκαρντ του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο μυστικό της επιτυχίας που έφερε τη «γαλανόλευκη» στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Αναλυτικά όσα είπε η Λολίτα Λύμουρα για:

- το αν υπερισχύει η κούραση ή η χαρά: Η αλήθεια είναι ότι βγήκαμε χθες το βράδυ, διασκεδάσαμε, κάπου πήγαμε κι εμείς. Για μας ήταν μεγάλη επιτυχία αυτό που κάναμε, μπορεί να μην καταφέραμε να πάρουμε το μετάλλιο, αλλά η επιτυχία είναι που κάναμε ένα εκατομμύριο Έλληνες να δούνε γυναικείο μπάσκετ. Μην ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα όταν παίζουμε αγώνα κάθε Σαββατοκύριακο, παίζουμε μεταξύ συγγενών και φίλων. Ούτε εμείς το πιστεύαμε. Όταν ξεκίνησε αυτό το ταξίδι, 8 Μαΐου ξεκίνησε η προετοιμασία, στόχος μας ήτανε η πρόκριση στους «12» και τελικά καταφέραμε να παίζουμε για ένα μετάλλιο.

- το μυστικό της επιτυχίας και την ατάκα της Σπανού: (γέλια), η αλήθεια είναι ότι παίξαμε με μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ, αποκλείσαμε μεγάλες χώρες, μεγάλες ομάδες, αλλά εμείς παίξαμε με στυλ ελληνικό. Είναι το τρίπτυχο που έχουμε, καρδιά, μυαλό, ψυχή.

- τη δήλωσή της «Στενοχωρημένες για ένα βράδυ, περήφανες για πάντα»: Αυτή είναι η αλήθεια, ότι στενοχωρηθήκαμε πάρα πολύ. Η ομάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της έφτασε να διεκδικεί ένα μετάλλιο. Από εκεί και πέρα, όταν φύγαμε από την Τσεχία, είμαστε όλες χαρούμενες. Καταφέραμε να κάνουμε τα παιδιά να ασχοληθούν με το μπάσκετ. Γι' αυτό είμαστε περήφανες.

- το αν η Πολιτεία έκανε κάτι για αυτές: Πιστεύω ότι θα κάνει. Αύριο θα πάμε επίσκεψη στον κ. Βασιλειάδη, από εκεί και πέρα θα δείξει. Μακάρι αυτή η επιτυχία να φέρει κόσμο στα γήπεδα και να αξιοποιηθούν πολλά πράγματα γιατί μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα.

Ακούστε όσα είπε η Λολίτα Λύμουρα στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» εδώ.

Διαβάστε ακόμη...