«Ισχυρή προσωπικότητα ο Στανόγεβιτς»

Από metrosport.gr : Ο αρχισκόρερ του Παναιτωλικού μιλάει στο Metrosport.gr για Στανόγεβιτς, Ίβιτς και τον νέο τεχνικό της Ξάνθης Μίλαν Ράσταβατς
Πηγή: metrosport.gr
«Ισχυρή προσωπικότητα ο Στανόγεβιτς»

Εχει αφήσει τα διαπιστευτήριά του στο ελληνικό Πρωτάθλημα και είναι κοντά στο να πολιτογραφηθεί.... Έλληνας. Ο Μάρκο Μαρκόφσκι, άλλωστε, μιλάει πλέον ως ντόπιος τα ελληνικά (μετά από εννιά χρόνια στη χώρα μας) και μιλάει για την Ελλάδα σαν να είναι η δεύτερη πατρίδα του.

Πρώτος σταθμός του ήταν η Καλλιθέα το 2008, ακολούθησαν ακόμη εν Ελλάδι οι Δόξα Δράμας, Ξάνθη και Κέρκυρα. Λίγοι ίσως θυμούνται ή ξέρουν ότι ο Σέρβος επιθετικός προέρχεται από την Παρτιζάν (στην οποία όμως δεν κατάφερε να στεριώσει), οπότε σίγουρα θα μπορούσε να μιλήσει μεταξύ άλλων και για τον νέο τεχνικό του ΠΑΟΚ, Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς. Όπως και να έχει, η συζήτηση με τον 31χρονο σέντερ φορ του Παναιτωλικού έχει το δικό της ενδιαφέρον.

-Μάρκο, γνωρίζεις τον νέο τεχνικό του ΠΑΟΚ, τον Αλεξανταρ Στανόγεβιτς;
«Προσωπικά δεν τον ξέρω, διότι όταν έφυγα από την Παρτιζάν το 2007 ως δανεικός, ήρθε αυτός ως βοηθός του Τζούκιτς. Ήταν στην εθνική Σερβίας Κ-20 και στη συνέχεια έγινε πρώτος προπονητής της Παρτιζάν. Εννοείται ότι παρακολουθούσα πολύ στενά την μεγάλη επιτυχία που έκανε στην ομάδα. Ήταν κάτι φοβερό αυτό που έκανε με την Παρτιζάν. Είχε φτιάξει τρομερό κλίμα με τους παίκτες, είχε νοοτροπία νικητή και την πέρασε σε αυτούς».

-Και με τους φιλάθλους, όπως είδαμε όταν έφυγε...
«Ναι, πολύ καλό κλίμα και με τους φιλάθλους. Με τη διοίκηση χάλασαν οι σχέσεις κι από τη στιγμή που έφυγε ο Κριστάετς, έφυγε κι αυτός. Ήταν ένα μικρό θαύμα αυτό που έκανε με την Παρτιζάν. Mπορεί να έφυγε, αλλά τον θυμούνται ακόμη».

Ο κατάλληλος άνθρωπος

-Θεωρείς λοιπόν πως θα πετύχει στον ΠΑΟΚ;
«Πιστεύω ότι είναι προσωπική επιλογή του κ. Σαββίδη κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Ξέρουν όλοι ότι ο κόσμος μετά από την προηγούμενη σεζόν έχει απαιτήσεις για αυτό και πήραν ένα κατάλληλο άνθρωπο με τον οποίο μπορούν να πάνε για Πρωτάθλημα. Αυτό που περιμένει όλος ο κόσμος του ΠΑΟΚ τόσα χρόνια. Θυμάμαι όταν ανέλαβε την Παρτιζάν ήταν πίσω από τον Ερυθρό Αστέρα αλλά κατάφερε στο τέλος με ένα καλό σερί και πήρε το Πρωτάθλημα. Σαν κερασάκι στην τούρτα ήρθε και η δεύτερη φορά την επόμενη σεζόν. Είχε να το πάρει από το 2003, αυτό τα λέει όλα».

-Περίμενες όμως ότι θα συνέχιζε στην Κίνα;
«Αυτό ήταν έκπληξη, αλλά αν δούμε πόσοι προπονητές πήγαν, όπως ο Λίπι, ο Καπέλο, ο Έρικσον, θα καταλάβουμε πως δεν είναι εύκολο να πεις όχι σε τέτοιες προτάσεις. Είτε είσαι μεγάλος, είτε πιο μικρός».

-Πώς θα τον χαρακτήριζες συνεπώς με μια λέξη;
«Ισχυρή προσωπικότητα».

-Σέρβο προπονητή απέκτησε όμως και η Ξάνθη, η πρώην ομάδα σου, τον κ. Ράσταβατς.
«Εκανε σπουδαία δουλειά και στην εθνική ελπίδων της Σερβίας και στη Ραντνίτσκι Νις, η οποία είναι ιστορική ομάδα. Από τότε που ανέλαβε ο κ. Ράσταβατς ανέβηκε επίπεδο, έκανε σπουδαία δουλειά και πήρε το εισιτήριο να αναλάβει την εθνική ελπίδων. Πιστεύω ότι η Ξάνθη θα τον βοηθήσει πολύ, είναι σταθερή ομάδα, έχει όνομα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως μέσα σε τρία χρόνια ανέβασε πολύ την αξία του Λουτσέσκου, έτσι θα γίνει και με τον Ράσταβατς. Εκεί που σταμάτησε ο Ρουμάνος θα συνεχίσει».

-Εσύ συνεχίζεις στον Παναιτωλικο;
«Ναι, μετά από διακοπές στο Βελιγράδι και τη Χαλκιδική πάω στο Αγρίνιο για την προετοιμασία. Εχω ένα χρόνο συμβόλαιο ακόμη στον Παναιτωλικό και θα προσπαθήσουμε φέτος να πάμε ένα βήμα παραπάνω».

«Το καλύτερο ποδόσφαιρο ο ΠΑΟΚ»

Την αποχώρηση του Βλάνταν Ίβιτς πώς την κρίνεις;
«Ο Βλάνταν για πρώτη χρονιά έκανε πολύ καλή δουλειά. Πήρε Κύπελλο μετά από τόσα χρόνια, παρουσίασε έργο. Μπορεί στα πλέι-οφ να μην ήταν καλός αλλά γενικά ο ΠΑΟΚ είχε πολύ καλή ομάδα, φαινόταν το έργο του Βλάνταν. Για αρκετό καιρό έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο στο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ. Δεν είχε διάρκεια, αλλά δεν ήταν και εύκολο. Μέχρι το τέλος είχε ελπίδες για τον τίτλο, προχώρησε και στην Ευρώπη και στάθηκε πολύ άτυχος με τη Σάλκε. Εκεί τα παιχνίδια κρίθηκαν στις λεπτομέρειες».

Διαβάστε ακόμη...